De ce inseala barbatii si de ce multi dintre ei aleg videochatul ca refugiu

Scris de Monica

Categorii:

Inselatul a fost intotdeauna privit ca un subiect tabu atat de catre femei, cat si de catre barbati, mai ales in relatia de cuplu, oamenii simtindu-se mai bine atunci cand se destainuie prietenilor apropiati de acelasi sex. Cu toate acestea, minciunile legate de fidelitate au devenit din ce in ce mai multe, presiunea din partea societatii fiind foarte mare.

Mergand inapoi cu sute de ani, sotii erau cei care inselau adesea, considerandu-se ca atat timp cat acestia sunt intretinatorii gospodariei au mai multe drepturi decat sotiile lor. In ziua de azi, lucrurile au mai evoluat, insa inselatul ramane una dintre dintre principalele probleme in cuplu, chiar daca acum si femeile inseala.

Dar de ce inseala barbatii atunci cand au tot ce le trebuie acasa? Una dintre principalele cauze sunt sexualitatea si sexualizarea prezente atat la televizor si in social media, dar si in viata de zi cu zi. In definitiv, insa, fiecare om in parte este deosebit si are propriile-i trairi, sentimente si frustrari pe care alege sa le rezolve prin diferite metode, iar intratul pe site-uri de videochat este una dintre cele mai intalnite variante. Dar ce ii impinge atat pe cei casatoriti cat si necasatoriti la astfel de ascunzisuri si cum poti tu ca model online sa ajuti? Afla din acest articol.

De ce inseala barbatii si de ce multi dintre ei aleg videochatul ca refugiu, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=6)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
     3 => 
      array (size=4)
       ...
     4 => 
      array (size=4)
       ...
     5 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

1. De ce inseala barbatii, una dintre intrebarile cu multe raspunsuri

Una dintre intrebarile la care multe femei incearca sa gaseasca un raspuns in ziua de zi este ,,de ce ne inseala barbatii’’? Oricat de simplu ar parea sa ii pui te toti in aceeasi situatie, din punct de vedere phisologic lucrurile sunt putin mai complicate de atat, tinand in primul rand de persoanlitatea celui care minte in mod voit si este infidel.

La intrebarea de ce inseala barbatii, psihologia poate oferi mai multe raspunsuri, printre care cele mai frecvente sunt ca acestia au o dorinta mai mare de a fi cu mai multe femei, acestia preferand diversitatea in comparatie cu reprezentantele sexului frumos, mai ales atunci cand se instaleaza monotonia in cuplu.

In ziua de azi, faptul ca partenerii de ambele sexe au mai multe relatii inaintea casatoriei poate reprezenta un alt raspuns la intrebarea de ce barbatii inseala.

Cu toate acestea, nimic nu este niciodata atat de simplu pe cat pare, iar faptul ca fiecare persoana este unica poate insemna tot atat de multe raspunsuri la aceeasi intrebare. De aceea, psihologia barbatului care inseala ramane totusi destul de complicata, mai ales ca acestia rar aleg sa consulte un profesionist. In schimb, multi dintre ei alegand sa se refugieze in videochat, modelele online fiind mai apreciate decat psihologii.

1.1. Psihologia barbatului care inseala

Ca model de videochat, probabil ca ai avut de a face cu multi barbati care inseala si care chiar daca nu ti s-au destainuit in ceea ce priveste motivele, ai putut intui ce a dus la situatia in care acestia au ales aceasta cale de infidelitate.

De multe ori in psihologia barbatului care isi inseala partenera exista anumite semne pe care le poti le poti observa, insa adesea cele mai frecvente motive sunt:

 • faptul ca barbatilor le place mai mult decat femeilor diversivitatea;
 • atunci cand intra intr-o relatie ale carei asteptari nu il multumesc, infidelitatea poate fi modul sau de a face fata situatiei;
 • dezamagirea fata de evolutia unei casnicii si chiar plictiseala sunt printre principalele motive pentru ca barbatii casatoriti inseala;
 • curiozitatea este ul alt motiv pentru care barbatii mai tineri inseala;
 • dificultatile in a se acomoda la cerintele si asteptarile partenerei sunt si ele cauze ale infidelitatii;
 • rutina care isi face loc intr-o relatie este adesea vazuta drept cauza a inselatului, in special in cazul barbatilor;
 • chiar si aparitia unui copil ii determina pe multi sa isi gaseasca refugiul in inselat;

De asemenea, aparitia problemelor in cuplu si lipsa comunicarii reprezinta o piatra de incercare pentru barbatii carora le este greu sa exprime ce simt, insa le este mai usor sa insele. Cu toate acestea, mai multe studii realizate de-a lungul timpului au aratat ca mai putin de 50% dintre barbati le-au fost infideli partenerelor lor.

Chiar daca pare ca barbatii casatoriti sunt cei care inseala adesea, acest mit poate fi demontat destul de usor in ziua de azi cand concubinajul este preferat de un numar din ce in ce mai mare de cupluri.

1.2. De ce inseaala barbatii casatoriti dar si cei necasatoriti

Probabil ca daca s-ar face sondaje anonime, o parte dintre barbati ar recunoaste ca isi inseala partnera, in timp ce altii nu. Daca ar fi intrebati si de ce sunt infideli, se poate ca mai mult de jumatate dintre ei sa nu stie de ce fac acest lucru.

Pentru ca multe femei se intreaba de ce inseala barbatii insurati, printre principalele motive pe care acestia le-ar putea avea sunt:

 • rutina care s-a instalat in casnicie si care ii face sa isi doreasca altceva;
 • instrainarea de sotie dupa nasterea copiilor;
 • singuratatea in relatie poate fi un raspuns la intrebarea de ce inseala barbatii casatoriti;
 • faptul ca imbatranesc ii poate face pe unii barbati casatoriti sa incerce sa isi demonstreze ca inca sunt dezirabili.

Bineinteles ca atunci cand femeile ajung sa se intrebe ,,de ce ne inseala barbatii’’ , varsta acestora si numarul de ani petrecuti in casnicie pot influenta destul de mult raspunsurile, mai ales ca raporturile sexuale dintre parteneri au tendinta de a deveni mai rare, ceea ce ii poate face sa se simta mai putin doriti de catre partenerele de viata.

Din pacate, nu doar barbatii casatoriti inseala, acelasi lucru intamplandu-se si in cupluri care traiesc in concubinaj, ba chiar intr-unele in care partenerii sunt tineri. In cazul lor, imaturitatea poate fi unul dintre raspunsurile evidente la intrebarea de mai sus.

Psihologia barbatului tanar care inseala poate avea la baza si lipsa de incredere in sine, in partenera, precum si faptul ca relatia respectiva nu este una serioasa, monogamia nefiind o prioritate pentru el.

Dupa toate motivele expuse, poate aparea o intrebare si mai dureroasa: ,,a ales sa ma insele pentru ca nu ma mai iubeste?” De cele mai multe ori, iubirea se transforma intr-una platonica, astfel ca barbatii care inseala nu inseamna ca au incetat sa iti mai iubeasca sotiile sau partenerele de viata.

2. De ce inseala barbatii chiar daca iubesc

De cele mai multe ori, chiar daca isi iubesc partenerele barbatii aleg sa fie infideli prin diverse metode, unii inseala cu alte femei, in timp ce altii prefera interactiuni indirecte, considerand astfel ca ei nu sunt ca altii care isi mint sotiile sau iubitele.

Atunci cand femeile vor sa stie de inseala barbatii chiar daca iubesc, exista mai multe raspunsuri, printre care teama de a face schimbari drastice renuntand la o relatie si incepand alta este adesea printre primele.

Psihologia barbatului care inseala merge pe premisa ca nu se poate intampla nimic rau daca este infidel intr-o masura mai mica, unii soti sau iubiti crezand chiar ca pot fi iertati pentru anumite indiscretii, mai ales ca isi iubesc partnerele de viata. Altii mizeaza pe puterea lor de a ascunde relatiile extraconjugale sau considera ca nu fac nimic gresit daca stau de vorba cu o alta femeie, facandu-i avansuri.

Pentru unii barbati infidelitatea este un refugiu atunci cand isi iubesc sotiile insa nu au curajul sa le spuna ca poate doresc sa incerce altceva in materie de sex, cum ar fi anumite jocuri erotice, crezand ca acestea se vor simiti ofensate, asadar, nu doresc sa le deranjeze.

De multe ori cand o femeie se intreaba de ce inseala barbatii, este bine sa tina cont si de faptul ca poate ea nu a fost destul de receptiva la nevoile partenerului sau, neglijandu-l in favoarea copiilor, acesta cautand refugiu in modelele de videochat, de exemplu.

Exista mai multe cai prin care se poate considera ca un barbat inseala, nu neaparat cel traditional care presupune o relatie extraconjugala, mai ales ca in ziua de azi, accesul la tehnologie ofera noi oportunitati. Iar de aici poate aparea o alta intrebare: ce se considera inselat in ziua de azi? Raspunsul depinde de cele mai multe ori de cat de tolerante sunt partenerele de viata.

2.1. De ce inseala barbatii insurati si cum o fac

Pentru ca cel mai blamat tip de infidelitate este considerat cel de dupa casatorie, plecand de la premisa ca aceasta institutie este pentru totdeauna, adesea se intampla ca barbatii casatoriti sa fie cei care inseala.

Dar de ce inseala barbatii casatoriti si mai ales cum o fac in ziua de azi? Exista mai multe forme de a fi infidel, iar printre cele pe care societatea le blameaza se numara:

 • inselatul cu alte femei care ramane una dintre cele mai des intalnite forme de infidelitate;
 • chiar si aventurile de o noapte pot fi considerate infidelitati;
 • discutiile pe internet si pe diverse platforme cu alte femei pot fi si ele incadrate la inselat;
 • flirtul este considerat de multe femei o forma mai usoara sau inceputul unei posibile infidelitati;
 • vizionarea filmelor erotice sau pornografice este considerata de sotii inselat in unele cazuri;
 • discutiile cu modelele online sau de videochat pot fi si ele incadrate la capitolul infidelitate.

Daca flirtul cu alte femei si relatiile extraconjugale propriu-zise pot intra cu siguranta la capitolul infidelitate, oare se poate spune acelasi lucru despre simple discutii cu alte femei, cu modele de videochat daca acestea nu se materializeaza in niciun fel? Dar vizionarea de filme pentru adulti? Depinde destul de mult de perceptia partenerelor de viata ale acestora.

Ceea ce este sigur este ca din ce in ce mai multi barbati aleg sa creeze legaturi cu modele online din mai multe motive.

2.2. De ce inseala barbatul care alege videochatul

De ce inseala barbatii si pot fi considerati cei care vorbesc regulat cu modele online infideli? Depinde de perceptia fiecarei femei.

Pe deoparte, este posibil sa consideri ca un barbat este infidel atunci cand discuta despre viata sa personala cu un model, deoarece acesta nu are incredere in altcineva pentru a-i povesti despre problemele sale, acestea nefiind intotdeauna legate de viata familiala. Pe de alta parte, exista si oameni care cauta sa isi indeplineasca anumite fantezii sexuale, insa sunt fie timizi, fie rusinati sa le ceara partenerelor de viata acest lucru.

Un model de videochat este pentru multi barbati mai mult decat o simpla femeie cu care acestia stau de vorba intr-un anumit moment, majoritatea revenind pentru discutii in aceleasi zile si la aceleasi ore, acest lucru insemand de multe ori intalniri sau chiar relatii la distanta care chiar daca au loc online.

Un alt motiv pentru care unii barbati aleg acest mod de a insela este ca interactiunile cu modele desfasurandu-se pe internet, ei considera ca aceasta nu este o infidelitate, ci mai repede un refugiu de la problemele zilnice de la serviciu si chiar o modalitate de defula atunci cand acestea se suprapun cu cele din familie. Discretia este unul dintre cele mai importante atuuri ale unei fete care lucreaza in domeniul videochatului, astfel ca acestia sunt mult mai increzatori si le pot destainui de la mici secrete si pana anumite temeri, femeile acestea reprezentand un fel de psiholog pentru ei.

Chiar daca pare ca inseala, barbatii care isi petrec timpul online cu modelele considera ca nu sunt infideli, mai ales ca nu au contact fizic cu ele. Ceea ce este adevarat, insa ceea ce au ele de oferit este mult mai pretios, si anume incredere si discretie, fiind partenerele perfecte pentru cei care cauta sa nu isi raneasca sau sa nu isi impovareze sotiile sau iubitele cu problemele lor. De asemenea, sa se poata intoarce linistiti acasa, la confortul cu care sunt obisnuiti reprezinta un motiv destul de puternic pentru ei de a alege acest tip de infidelitate.

De ce inseala barbatii? Chair daca psihologia poate veni cu destul de multe raspunsuri, adevarul este fiecare om si relatie este diferita, iar partenerii ajung de multe ori sa nu mai fie pe aceeasi lungime de unda, ceea ce poate duce la infidelitate. Insa nu doar persoanele casatorite aleg sa fie infidele, ci si cele necasatorite care poate sunt imaturi, poate nu sunt siguri de partenerele lor de viata sau, pur si simplu, isi doresc altceva dau nu indraznesc sa faca schimbarea.

Exista destul de multe moduri prin care barbatii sunt infideli, de la cele clasice, la aventuri de o noapte, discutii pe internet cu alte femei si cu modele de videochat, insa depinde si de partenerele de viata ale acestora cum se raporteaza la relatiile lor si ce considera inselat.

Surse foto: Unspalsh.com, Pexels.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!