De ce mersul la psiholog ajuta in domeniul videochatului – Dezvaluirea celor mai intime secrete pentru eliminarea fricilor

Scris de Monica

Categorii:

Desi mersul la psiholog este recomandat pentru binele personal si liniste sufleteasca, numarul persoanelor care accepta un astfel de ajutor este destul de mic in Romania. Exista temeri care cu greu pot fi depasite, de aceea, un expert in psihologie iti poate fi de ajutor la momentul potrivit. 

Afla in urmatoarele randuri cum poti sa dezvolti o relatie sanatoasa cu mintea ta pentru a putea profesa in bransa videochatului si a avea succes.

De ce mersul la psiholog ajuta in domeniul videochatului – Dezvaluirea celor mai intime secrete pentru eliminarea fricilor, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=3)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

1. Cum sa imbratisezi ideea de a merge la psiholog

Este adevarat ca mersul la psiholog dezvolta o multitudine de retineri, in cele mai multe cazuri. Exista diferite conceptii, majoritatea gresite, iar printre acestea, ideea ca vei ramane descoperita in fata unui strain. Nimic mai fals!

Un psiholog te poate ajuta sa te descoperi si sa te cunosti mai bine, chiar si in cazul in care activezi in domeniul videochatului sau vrei sa faci un asemenea pas. Acesta iti va pune un anumit tip de intrebari, astfel incat tu sa realizezi singura care sunt problemele pentru care este nevoie de rezolvare.

Primul pas este intotdeauna cel mai dificil, insa pentru a-l putea face si merge la psiholog, este recomandat sa iti faci o scurta analiza si sa vezi daca poti fi ajutata. Vei fi uimita de starea de bine si calmul pe care ti-l poate oferi o sedinta la psiholog, dupa ce descoperi ca multe dintre problemele tale si-au gasit deja rezolvarea.

2. Ce poti discuta cu un psiholog si cum te poate ajuta

Consilierea psihologica ajuta la rezolvarea problemelor curente si se axeaza pe starile emotionale ce pot afecta activitatile zilnice. Prima sedinta poate fi considerata de acomodare, de cunoastere cu noul partener de drum, timp in care psihologul incepe o evaluare a pacientului. Discutiile libere si sincere stau la baza comunicarii cu un asemenea terapeut, iar aici este locul in care iti poti deschide inima.

Sunt multi cei care nu pot trece peste traumele sau supararile din copilarie. Poate ca educatia si afectiunea oferite de parinti nu au fost suficiente pentru dezvoltarea emotionala a unei persoane, drept urmare, relationarea cu societatea poate fi un pic dificila. Insa asemenea aspecte pot fi detaliate la psiholog, locul in care poti vorbi deschis si te poti vindeca daca descoperi care sunt problemele sau cum poti accepta situatia astfel incat sa nu te mai afecteze pe viitor.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca, in functie de simptomatologia stabilita de medicul terapeut, ai putea avea nevoie de cateva sedinte pe saptamana sau poate doar intalniri periodice.

3. Temerile si emotiile pe care le recunosti doar la psiholog - Scapa de ele pentru a te bucura de meseria de model de videochat

Temerile sunt firesti in viata de zi cu zi, indiferent de domeniul de activitate ales. In bransa videochatului ai putea sa te intalnesti cu frica de esec, teama ca nu te vei putea dezvolta sau ca propria imagine are de suferit. Sedintele la psiholog te vor invata sa capeti incredere in tine, nu inainte de a te regla din punct de vedere emotional.

Relaxarea si totodata efortul de a intelege si accepta psihoterapia oferita in cabinet te vor ajuta sa treci peste temerile instalate, pentru ca tu sa ai o imagine mai buna despre tine, sa capeti incredere si sa te bucuri de succes in domeniul ales. 

Urmatoarele aspecte ar putea sa te ajute sa intelegi de ce mersul la psiholog este atat de recomandat, daca activezi in videochat si ai nevoie de suport moral:

 • Te vei simti confortabil in fata psihologului, daca incepi sa te deschizi si sa ceri ajutor. Increderea de sine este importanta si o poti avea doar daca depui putin efort.
 • Vei descoperi raspunsurile multor intrebari si vei reusi sa iti invingi temerile. Vei putea astfel sa devii mai stapana pe tine, sa ai atitudine si sa te bucuri de meseria pe care o ai.
 • Daca pana acum nu ai mai abordat emotiile si amintirile neplacute, nici macar de fata cu tine, la psiholog vei putea vorbi deschis despre acestea. Momentul eliberarii iti va aduce linistea atat de cautata.
 • Ranile se vindeca in timp, insa este important sa le tratezi. Mersul la psiholog iti poate oferi vindecarea sufleteasca de care ai nevoie, sa poti activa cu succes in domeniul videochatului.

Asadar, cunoasterea de sine si controlarea emotiilor sunt importante pentru un model de videochat, iar mersul la psiholog poate fi un suport esential. Daca simti nevoia sa discuti cu cineva si sa te eliberezi de stari neplacute si sentimente indoielnice, atunci un astfel de terapeut te poate ajuta.

 

Foto: Shutterstock.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!