Inteligenta sexuala – Atuul modelelor de succes la locul de munca si in viata intima

Scris de Monica

Categorii:

Traim intr-o lume plina de prejudecati, motiv pentru care multe femei sa tem sa-si exteriorizeze pasiunile, dorintele sau sexualitatea. Cel mai comun stereotip legat de sexualitate este apetitul sexual mai pronuntat in cazul barbatilor, comparativ cu femeile. Dimpotriva, femeile prezinta acelasi interes pentru placerea oferita de actul sexual, insa ele tind sa fie mai expresive si sa se apropie emotional de partener. 

Astfel de stereotipuri afecteaza ambele sexe: barbatii se simt presati sa presteze mereu la capacitate maxima, in timp ce femeile considera ca este in regula ca libidoul lor sa fie mai scazut. O viata intima echillibrata tine de ceea ce psihologii numesc „inteligenta sexuala”, un concept recent aparut care te va ajuta sa-ti explori sexualitatea si sa comunici mai bine cu reprezentantii sexului puternic.

Inteligenta sexuala – Atuul modelelor de succes la locul de munca si in viata intima, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=3)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Indiferent de orientarea sexuala, femeile tind sa aiba o inteligenta sexuala mai sporita si vei vedea de indata de ce. Important de retinut este ca aceasta capacitate este in stransa legatura cu inteligenta emotionala, adica abilitatea de a gestiona, de a intelege emotiile si de a empatiza cu cei din jur.

1. Ce este inteligenta sexuala?

Inteligenta sexuala nu tine de cat de buna esti la pat sau de cat de mult efort fizic depui in timpul actului sexual pentru a satisface partenerul. Inteligenta sexuala tine mai degraba de abilitatea de a starni si de a mentine dorinta sexuala in situatii care nu sunt neaparat perfecte sau confortabile. Este capacitatea de a te adapta, de a fi deschisa catre noi experiente, de a avea o mentalitate flexibila cand vine vorba despre semnificatia placerii sau a apropierii de partener. Mai mult decat orice, este o calitate care te ajuta sa improvizezi atunci cand lucrurile nu merg conform planului.

 

Principalele ingrediente de care ai nevoie pentru a-ti spori inteligenta sexuala sunt urmatoarele: inteligenta emotionala, informatia si cunoasterea propriului corp. Informatia tine de cunostintele tale despre sex, iar acestea trebuie sa fie cat mai corecte. Multe persoane preiau informatii de acest gen din surse nepotrivite precum site-uri porno, filme, emisiuni de divertisment etc. Cat despre partea emotionala, abilitatea de a comunica, de a fi sincera si  de a empatiza cu partenerul sunt absolut estentiale, insa multi se rezuma doar la act in sine si lasa de o parte „vorbaria”. Din acest motiv, femeile, fiind mai comunicative de fel, au parte de o inteligenta sexuala mai dezvoltata.

 

Ultimul ingredient este foarte important. Trebuie sa-ti cunosti atat propriul corp, cat si al partenerului, numai astfel poti spune ca esti cu adevarat inteligenta din punct de vedere sexual. 

 

Probabil ai intuit deja cum inteligenta sexuala iti poate garanta succesul in industria de videochat. Este o arma infailibila pe care o poti folosi pentru a atrage simpatia barbatilor, idiferent de varsta si de mentalitatea lor. Cum te poate ajuta mai exact inteligenta sexuala?

2. Importanta inteligentei sexuale pentru un model de videochat

Orice model de videochat dispune, pe langa arta seductiei, de arta comunicarii eficiente. Este important ca persoana cu care intri in contact sa fie relaxata si deschisa atunci cand discutati si, de multe ori, va trebui ca tu sa spargi gheata. Creeaza o atmosfera in care clientii sa se simta in siguranta si sa poata discuta pe orice tema, fara sa se simta judecati sau constransi. Si tu, la randul tau, trebuie sa stii sa gestionezi situatii poate stanjenitoare, tacute, neplacute sau imprevizibile. Sa trecem in revista cateva exemple in care inteligenta sexuala te poate scoate din impas.

 

Am vazut ca abilitatea de a fi increzatoare in propriul corp, cat si de a invata sa cunosti si sa destinzi trupul partenerului, denota o inteligenta sexuala sporita. Daca tu esti confortabila cu felul in care arati si gesticulezi, clientii mai timizi vor intelege ca se afla intr-un cadru relaxat si vor fi incurajati, la randul lor, sa dea curs conversatiei. Astfel vei reusi sa creezi o conexiune fizica si emotionala cu acestia. Acelasi lucru este valabil si in viata intima. Anxietatea care rezulta din nemultumirile legate de aspectul fizic, lipsa de spontaneitate, romantism si alte astfel de elemente te poate impiedica sa-ti atingi potentialul sexual. Scapa de prejudecati si elimina asteptarile inutile: invata sa te bucuri de moment. Adaptabilitatea  si toleranta sunt aici cuvintele cheie.

Inteligenta sexuala sau erotica te va ajuta in cele din urma sa capeti o nota de mister. Odata ce nu mai urmaresti tiparele si stereotipurile legate de sexualitate, vei putea surprinde placut orice barbat prin noutate si creativitate. In plus, felul in care gandesti va atrage de partea ta persoanele asa-zis „sapiosexuale”, care sunt atrase in mod deosebit de abilitatile intelectuale.

3. Cum iti poti dezvolta inteligenta sexuala?

Inteligenta sexuala poate fi imbunatatita la orice varsta, insa trebuie sa te inarmezi cu rabdare si informatii corecte. Daca esti hotarata sa testezi o noua experienta sexuala, trebuie sa fii dispusa sa-ti schimbi mentalitatea traditionalista si sa accepti ca orice se poate schimba. Sexul nu face exceptie: trebuie sa lasi loc de experiente inedite. In viata intima sau de cuplu, expertii sugereaza ca actul sexual sa iasa, temporar, din schema. In schimb, este incurajata stimularea abilitatilor senzoriale, unde se pune accent pe simtul tactil si explorarea propriului trup, dar si al partenerului. Astfel vei putea constientiza mai bine lucrurile care iti plac sau iti displac, ceea ce iti va imbunatati semnificativ viata sexuala. Este bine de asemenea ca ambii parteneri sa fie pusi atat in pozitia „dominanta”, cat si de „supunere”. Rolurile se pot schimba oricand, acesta este si scopul exercitiului.

 

Arta atractiei si a seductiei pot ajunge astfel la un cu totul alt nivlel. Asa cum ai observat, intelgenta sexuala merge mana-n mana cu inteligenta emotionala. Comunica mai des cu partenerul, expune-ti fanteziile si elibereaza-te de constrangeri pentru a evita monotonia in dormitor. Orice este permis in dragoste…si sex.

 

Invata sa explorezi dincolo de repertoriul tau de „tehnici” sexuale si pune in practica cele 3 aspecte esentiale descrise mai sus: inteligenta emotionala, constientizarea corporala si informarea din surse fiabile. In plus, trebuie sa te impaci cu ideea ca nu totul trebuie sa fie nou si spontan. Invata sa apreciezi si partidele de sex previzibile, folosind inteligenta sexuala drept instrument de adaptare si seductie. 

 

Sursa foto: Pexels.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!