Intuitia feminina – Cum o poti folosi pentru a avea succes ca model de videochat?

Scris de Monica

Categorii:

Intuitia este foarte importanta in viata de zi cu zi, deoarece te ajuta in relationarea cu ceilalti. Insa, ea este esentiala nu doar pe plan personal, ci si pe plan profesional, mai ales atunci cand meseria ta presupune interactiunea cu alte persoane. In videochat, a avea intuitie buna este o calitate necesara, intrucat dialogul nu este tot timpul de ajuns pentru a intelege care sunt dorintele sau nevoile celuilalt – asadar, intuitia poate veni in sprijinul tau si iti poate oferi indicii si detalii despre ce se ascunde in spatele cuvintelor.

Intuitia feminina – Cum o poti folosi pentru a avea succes ca model de videochat?, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=2)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '0' (length=1)

1. Ce inseamna intuitie feminina?

Intuitia feminina este o abilitate a femeilor de a percepe anumite detalii sau amanunte care, pentru barbati, nu sunt la fel de vizibile. Acest lucru a fost demonstrat si printr-o serie de studii, care au aratat ca femeile descopera erorile si modificarile mult mai repede decat barbatii. De asemenea, o parte considerabila din ceea ce inseamna intuitie este, de fapt, capacitatea de a asculta simturile si sentimentele proprii, in detrimentul rationalului. Astfel, femeile pot simti sau pot deduce diverse lucruri care, desi par invizibile si greu de reperat, pot fi percepute mai usor de catre reprezentantele sexului feminin.

Asadar, se spune ca intuitia are legatura cu emotiile si cu abilitatea de a te baza pe un al saselea simt. Creierul identifica elementele pe care le percepe si le compara cu experiente din trecut, cu sabloane emotionale sau cu anumite concluzii pe care le-ai tras in situatii similare si iti ofera indicii despre contextul in care te afli acum si despre persoana cu care relationezi.

Chiar daca intuitia este necesara si atunci cand vine vorba despre luarea unor decizii, ea poate fi utila si in relatiile profesionale, pentru a-ti creste rata de succes. Intuitia iti poate spune cum este interlocutorul tau, ce i-ar placea sa auda de la tine, ce personalitate are sau in ce tipologie se incadreaza. Astfel, iti vei putea adapta atitudinea, comportamentul si vorbele, in functie de ceea ce observi la celalalt.

 

2. Intuitia unei femei – De ce este un instrument util in domeniul videochatului?

In domeniul videochatului, conteaza sa incerci sa il intelegi pe celalalt dincolo de ceea ce afiseaza la prima vedere. Sunt persoane care pot fi stinghere si timide, in prima faza, sau care incearca sa para altceva decat sunt – aici intra in joc intuitia feminina, care iti poate oferi detalii utile despre partenerul tau de conversatie. La prima intalnire, este important sa fii atenta la cel cu care relationezi si sa incerci sa porti o discutie atractiva, menita sa-l relaxeze. Daca persoana respectiva se simte bine, va interactiona cu tine mult mai deschis si mai sincer. 

 

Totusi, intuitia feminina te poate ajuta sa intelegi anumite semnale pe care ti le transmite celalalt in mod inconstient. Limbajul nonverbal (pozitia corpului, gesturile, mimica etc.), tonalitatea vocii sau modul de a se raporta la dialogul pe care il purtati, sunt doar cateva dintre elementele pe care le poti analiza in timp real, pentru a-ti da seama care sunt dorintele, calitatile, defectele, nesigurantele sau temerile celuilalt. Astfel, iti vei putea contura asa-zisa strategie, in functie de ceea ce receptionezi de la partenerul tau de dialog. 

Daca reusesti sa iti folosesti intuitia, ca model de videochat, iti poti atinge telurile pe care ti le-ai propus, prin intermediul unui instrument pe care il ai deja la indemana. Intuitia este un atu care poate fi perfectionat cu timpul, daca inveti cum sa-l folosesti. Te poti documenta cu privire la tehnici si metode prin care sa citesti mai usor oamenii cu care interactionezi sau poti invata prin exercitiu. Incearca sa-ti asculti intuitia si, apoi, sa vezi daca a functionat – astfel, iti vei putea ghida abordarea in functie de feedback-ul pe care il primesti.

In concluzie, intuitia feminina este o putere pe care o poti utiliza atat in scop personal, cat si in scop profesional. Un model care lucreaza intr-o agentie de videochat trebuie sa aiba capacitatea de a darama barierele standard care pot aparea intr-un dialog si de a-i oferi celuilalt confortul necesar pentru a se simti relaxat si in siguranta. Intuitia este absolut necesara in acest sens si, cu siguranta, vei observa avantajele sale, dupa ce vei incepe sa o folosesti!

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!