Nuanțe de ruj pentru brunete fermecătoare: Descoperă culorile perfecte pentru tine și află ce dezvăluie nuanța preferată despre personalitatea ta

Scris de Monica

Categorii:

Rujul este arma secretă din trusa de machiaj a oricărei femei care dorește să aibă o apariție inedită indiferent de context. Te poți juca prin combinarea mai multor nuanțe, poți oferi buzelor tale mai mult volum sau, dacă-ți perfecționezi tehnica, poți creea un efect ombré pentru ținutele de seară. Să spunem lucrurilor pe nume — nu există alt mod mai bun de a pune în valoare atuurile tale. Dacă te numeri printre fericitele posesoare ale unui păr mătăsos și brunet, alege o nuanță de ruj care să te avantajeze și pe care să o integrezi în orice look.

Nuanțe de ruj pentru brunete fermecătoare: Descoperă culorile perfecte pentru tine și află ce dezvăluie nuanța preferată despre personalitatea ta, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=3)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '2' (length=1)

Alegerea celui mai bun ruj pentru brunete ține de mai multe aspecte precum nuanța pielii sau a părului, contextul (formal, lejer, de zi, de seară etc.), chiar și culoarea dinților. Iată câteva exemple! Atunci când există un contrast puternic între nuanța tenului și a părului, culorile intense de ruj complimentează cel mai bine femeile brunete. Dacă părul tău este șaten și pielea ta este deschisă cu subtonuri calde, nuanțele precum cele cu tentă de portocaliu se vor potrivi de minune, iar în cazul părului negru sau al unui ten cu subtonuri reci, pigmentul rujului ar trebui să aibă un subton albastru.

1.Cele mai potrivite nuanțe de ruj pentru femeile cu păr brunet

De câte ori nu ai văzut rujul „perfect” în magazine, iar mai târziu ai avut surpriza să afli că nuanța, deși plăcută vizual, nu te avantaja nicidecum? Nu este suficient să pleci la cumpărături pornind de la ideea că ai nevoie de „acel” ruj roșu. Există atât de multe nuanțe și nu oricare se potrivește tuturor. Deși ar fi plăcut să credem că există un ruj universal, adevărul este că găsirea produsului perfect poate fi o adevărată corvoadă. Ia-o pas cu pas. Ce ai vrea să evidențiezi? Care sunt atuurile tale? Ești adepta unui machiaj natural? Odată ce ți-ai stabilit prioritățile, căutările tale vor da în sfârșit roade.

Nuanțe de ruj perfecte pentru brunete în funcție de culoarea ochilor

Nuanțele de ruj pot fi împărțite în 3 mari categorii: calde (coral, portocaliu), reci (nuanțele de roz, mov) și neutre (bej, maro). Dacă te numeri printre brunetele cu ochi albaștri sau gri, cele mai bune opțiuni sunt nuanțele neutre de bej sau cele reci precum rujul mov-prună sau rozul strălucitor tip „bubblegum”.

Știi cum se spune, ochii căprui „fură inima oricui”, iar tu îi poți evidenția în mod spectaculos cu nuanțele calde de roșu intens, scorțișoară sau coral cu subtonuri portocalii. În cazul în care culoarea ochilor tăi este mai deosebită și prezintă subtonuri verzi, împrospătează-ți lookul cu un ruj nisipiu sau ombre.

Nu în ultimul rând, o culoare rară merită un răsfăț pe măsură. Brunetele cu ochii verzi sunt cel mai bine complimentate de nuanțele naturale de bej sau nud, însă nu te feri de clasicul ruj roșu pentru o apariție statement. În acest caz, optează pentru nuanțele de roșu cu subton maroniu.

2. Cum să alegi nuanța rujului în funcție de ten

Asemenea nuanțelor de ruj, tenul tău prezintă propriile tonuri și subtonuri. Tonul pielii tale poate fi închis sau deschis, însă subtonul este cel care determină în mare parte nuanța adecvată de machiaj, în special când vine vorba despre fondul de ten. Subtonul poate fi cald, rece sau neutru, iar dacă tu nu îl cunoști pe al tău, nu te îngrijora! Poți face câteva teste simple pentru a determina astfel de detalii, cum ar fi testul bijuteriilor. Dacă bijuteriile de argint te avantajează, atunci subtonul pielii tale este unul rece, iar dacă auriul se numără printre preferințele tale, atunci subtonul este cald. Ambele ți se potrivesc perfect? În acest caz avem de-a face cu un subton neutru. Acum că ai aflat detalii prețioase despre tenul tău, poți determina mai ușor rujul potrivit. Pentru brunetele cu ten deschis și subtonuri reci se recomandă pigmentele roz sau mov, în special cele cu tentă albăstruie. Atunci când vrei să optezi pentru hipnotizantul ruj roșu, încearcă să te îndrepți către nuanțele „cherry”.

Tenul tău este închis cu subtonuri reci? Îndrăznește să ieși din tipare cu un ruj roșu închis sau bej natural. Poți completa lookul aplicând pe deasupra un gloss transparent pentru a obține efectul unor buze pline și pentru a atenua nuanțele intense.

În cazul în care tenul tău prezintă subtonuri calde (cum ar fi tenul măsliniu), atunci alegerea este evidentă: rujul tău trebuie să aibă același subton. Orice pigment roșu cu tentă portocalie, precum cărămiziul, te vor completa armonios! Același lucru este valabil și în cazul nuanțelor ciocolatii sau al accentelor cromatice de vișiniu, indicate pentru ținutele de seară.

Consideri că ai un subton neutru? Atunci norocul îți surâde! Te poți juca cu o varietate de nuanțe, de la rose gold și până la tentele reci de roz sau mov. Ține însă cont de împrejurări și de evenimentele la care participi.

Dacă ești pasionată de makeup, însă nu vrei să-ți irosești mereu banii pe nuanțele nepotrivite, poți apela oricând la ajutorul experților. Modelele de succes care optează pentru locuri de muncă în videochat au parte de tot arsenalul de makeup necesar, cât și de profesioniști în domeniu care știu exact ce le avantajează.

3. Ce spune culoarea rujului preferat despre tine

Fiecare alegere, atât vestimentară cât și de makeup, poate dezvălui multe despre personalitatea și stilul tău unic. Limbajul trupului sau atitudinea joacă și ele un rol important, însă micile detalii pot transmite la fel de multe informații. Ești pregătită să afli ce spune culoarea rujului despre tine?

 

Rujul roșu

Ambițioasă și entuziastă din fire, îți place să te implici în cât mai multe activități și să arăți cât ești de motivată. Când vine vorba despre viața amoroasă, latura ta pasională este amețitoare (în sensul bun al cuvântului)!

 

Rujul roz

Ești spumoasă, energică și întotdeauna pregătită de distracție! O altă caracteristică definitorie este perseverența. Odată ce ți-ai propus ceva, cu greu te dai bătută!

 

Rujul mov

Calmă și calculată, tu ești persoana pe care prietenii se pot baza atunci când au nevoie de sfaturi sau de sprijin. De cele mai multe ori eviți conflictele, însă știi să pui piciorul în prag atunci când e cazul.

 

Rujul nud

La prima vedere pari o persoană timidă și retrasă, însă cunoscuții știu cât ești de fapt de efervescentă. Nu-ți place să fii mereu în centrul atenției și preferi compania celor apropiați sau momentele de intimitate alături de o ceașcă de cafea caldă.

 

Luciu de buze

Nuanțele intense nu sunt pe placul tău, însă ești adepta efectului lucios și plump? Acest lucru nu înseamnă că nu ești îndrăzneață, ba dimpotrivă! Ai un talent înnăscut pentru a-i bucura pe cei din jur: pur și simplu ești sufletul petrecerii!

 

Cât de complexă poate fi utilizarea unui „simplu” produs! Acum că ai la dispoziție toate informațiile necesare, nu mai sta pe gânduri! Începe să experimentezi!

 

Sursa foto: Pexels.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!