Site icon Kendra Studio

Zambetul – 28 de lucrurile nestiute despre beneficiile acestuia

\

Probabil ai auzit ca este nevoie de mai putini muschi atunci cand zambesti decat in momentul in care te incrunti, deci de ce sa nu zambesti mai des? Atunci cand esti dispus sa le vezi, exista multe motive pentru a fi vesel. Afla cu ajutorul acestui articol care sunt beneficiile zambetului, dar si care sunt lucrurile care iti pot aduce un suras pe fata si in cele mai triste zile.

1. Beneficii nestiute despre zambet

Te simti mai bine cand zambesti

Studiile au aratat ca atunci cand o persoana zambeste, aceasta activeaza anumiti muschi care o fac sa se simta fericita sau bucuroasa.  Poti incerca sa zambesti chiar si atunci cand te-ai lovit, deoarece creierul tau va transmite mai multe endorfine, iar senzatia de durere va trece mai repede.

Zambetul este contagios

Cand cineva are o zi proasta, fa-i un compliment alaturi de un zambet. Efectul dublu de stimulare a dispozitiei ii va schimba ziua cu siguranta.

Esti mult mai atragatoare pentru barbati atunci cand zambesti

Studiile au aratat ca barbatii cred ca femeile care nu se machiaza, dar zambesc sunt mai atractive decat cele cu un machiaj perfect.

Cei care zambesc traiesc mai mult

Nu este un secret faptul ca sanatatea emotionala este strans legata de cea fizica. Daca zambesti, inseamna ca esti fericit si, probabil, ca vei trai o viata mai lunga si mai relaxata decat cei care se incrunta in mod regulat. Zambetul iti intareste sistemul imunitar si te poate ajuta sa traiesti in medie cu 7 ani mai mult!

Nou-nascutii sunt capabili sa zambeasca

Majoritatea oamenilor cred ca dureaza cateva saptamani pentru acel prim zambet al unui bebelus, ceea ce este adevarat daca nu numeri zambetele din somn. Nou-nascutii incep sa zambeasca in timo ce dorm imediat ce se nasc. Te face sa te intrebi ce lucruri viseaza cei mici, nu?

Este mai probabil sa te bucuri de o promovare daca zambesti intotdeauna

Cei care zambesc tind sa fie considerati ca avand mai multa incredere si mai sociabili, prin urmare, managerii considera ca acesti oameni au ceea ce este necesar pentru o promovare.

Exista 19 tipuri de zambete

Cercetatorii au reusit sa clasifice 19 tipuri diferite de zambete in doua categorii: cele politicoase, sociale si cele care sunt cu adevarat de fericire. Pe aceasta lista se gasesc, printre altele, zambetul „jenat”, cel „autentic” sau cel „iubitor”.

Oamenii tind sa zambeasca mai mult atunci cand sunt inconjurati de alte persoane decat atunci cand sunt singuri

In timp ce s-ar putea sa zambesti ocazional pentru tine sau sa razi de ceva amuzant la televizor, este mai probabil sa afisezi un suras in public. Oamenii de stiinta au testat acest principiu pe bebelusii in varsta de zece luni si, indiferent daca publicul a fost sau nu receptiv, au zambit mult mai mult atunci cand au fost inconjurati de alte persoane.

Zambetul este un semn universal al fericirii

Limbajul poate fi o bariera, dar expresiile fetei, cum ar fi zambetul, trec orice granita. Totusi, acest lucru nu este chiar adevarat in unele tari care detin valori si obiceiuri diferite – verifica acest lucru inainte de a le vizita.

Zambetul amelioreaza stresul

Stresul poate patrunde in intreaga fiinta si poate aparea cu adevarat pe fetele oamenilor. Zambetul nu numai ca impiedica oamenii sa arate obositi, stresati si coplesiti, dar de fapt poate ajuta si la reducerea stresului.

Zambetul ridica starea de spirit

Data viitoare cand te simti trista, incearca sa zambesti. Exista mari sanse ca starea ta de spirit sa se schimbe in bine. Zambetul poate pacali corpul pentru a te ajuta sa iti ridici moralul, deoarece activeaza anumite mesaje neuronale din creier.

Un zambet simplu poate declansa eliberarea neuropeptidelor, care stimuleaza comunicarea neuronala, precum si a unori neurotransmitatori care controleaza starea de spirit, cum ar fi dopamina si serotonina. Gandeste-te la un suras ca la un antidepresiv natural!

 Zambetul este contagios

Cate zambete au fost descrise ca avand puterea de a lumina camera? Desi pare mult prea frumos ca sa fie adevarat, acest lucru se adevereste de multe ori. Un suras nu numai ca are puterea de a-ti schimba starea de spirit, dar ii poate inveseli si pe cei din jur.

Partea creierului care este responsabila pentru controlul expresiei faciale a zambetului este o zona de raspuns automat inconstient. Asadar, uneori poti zambi fara sa iti dai seama, mai ales daca esti in prezenta unor persoane vesele.

Da, este dovedit stiintific ca zambetele sunt „contagioase”!

Zambetul iti imbunatateste sistemul imunitar

Zambetul poate imbunatati, de asemenea, starea generala de sanatate. Acesta ajuta sistemul imunitar sa functioneze mai eficient, deoarece esti mai relaxat datorita eliberarii anumitor neurotransmitatori.

Pe langa luarea unor masuri de precautie, precum spalarea mainilor, de ce sa nu incercam sa prevenim raceala si gripa zambind?

Zambetul scade tensiunea arteriala

Cand zambesti, exista o reducere semnificativa a tensiunii arteriale. Incearca si verifica daca ai acasa un tensiometru!

Zambetul te face sa te simti mai bine

Numeroase studii arata ca zambetul elibereaza endorfine, analgezice naturale, dar si serotonina. Impreuna, acesti trei neurotransmitatori te fac sa te simti mult mai bine. Nu numai ca aceste substante chimice naturale iti vor imbunatati starea de spirit, dar iti vor relaxa si corpul, reducand si durerea fizica.

Zambetul este un medicament natural.

 Zambetul te face sa arati mai tanar

Nu numai ca zambetul te poate face mai atractiva, dar te ajuta si sa arati mai tanara. Muschii pe care ii folosesti pentru a zambi ridica fata, facandu-te sa pari mai tanara. Deci, in loc sa optezi pentru un lifting facial, incearca doar sa zambesti in timpul zilei – vei arata si te vei simti mai bine.

Zambetul te face sa pari un om de succes

Studiile au aratat ca persoanele care zambesc in mod regulat par mai increzatoare, sunt mai susceptibile de a fi promovate si de a fi abordate. Incearca sa zambesti la intalnirile personale si la cele de afaceri! S-ar putea sa descoperi ca oamenii reactioneaza diferit.

Zambetul te ajuta sa ramai pozitiv

Incearca acest test: Zambeste.  Acum incearca sa te gandesti la ceva negativ fara sa pierzi zambetul. Este greu, nu-i asa?

Chiar si atunci cand un zambet se simte nefiresc sau fortat, acesta trimite in continuare un mesaj creierului si, in cele din urma, restului corpului va prelua informatia: „Viata este buna!”.

Stai departe de depresie, stres si griji zambind!

2. Lucruri care iti pot aduce un zambet in viata

Poti accepta ca zilele nu vor fi intotdeauna stralucitoare, insa exista cateva lucruri care iti vor aduce un zambet pe fata!

 

  1. Suna o prietena care stie sa rada de ea insasi pentru a iti aminti cum este sa nu te iei prea in serios.
  2. Cere-i unui prieten sa vina si sa te faca sa zambesti. Este foarte simplu si evident, dar uneori uiti sa ceri lucrurile de care ai nevoie.
  3. Citeste o scrisoare sau un e-mail de la cineva care s-a gandit la tine cand erai intr-o perioada grea.
  4. Trimite unui prieten un mesaj: „Care este cel mai amuzant lucru pe care l-ai auzit astazi?”
  5. Adauga o postare pe pagina ta de Facebook „Ce te-a facut sa zambesti azi?”.
  6. Spune unui copil din viata ta ca ai nevoie de o imbratisare.
  7. Alternativ, cere-i copilului respectiv sa deseneze o imagine cu voi doi impreuna.
  8. Fa o pauza pentru a te bucura de o placere simpla care iti aduce zambetul pe buze, cum ar fi o ceasca de cafea aromata sau gustarea preferata.
  9. Da-i pisicii tale o minge sau cainelui tau un cadou impachetat si urmareste-l cum incearca sa-l deschida. Animalele de companie care se joaca aduc un zambet instant!
  10. Pentru doamne: aplica oja pe unghiile de la picioare intr-o culoare stralucitoare pe care nu o alegi de obicei.
  11. Asculta muzica preferata si danseaza fara a tine cont de ritm sau de miscarile pe care le faci.
  12. Fa un proiect de arta, asa cum obisnuiai in copilarie, cu planul de a-l oferi cuiva drag.
  13. Pregateste o gustare pe care o iubeai in copilarie. Ce spui de orez cu lapte sau o negresa savuroasa?
  14. Urmareste un film sau un desen animat din copilaria ta. Poti chema si cativa prieteni pentru a va bucura de moment impreuna!
  15. Fa o scrisoare scrisa de mana cuiva iubit, folosind pixuri de diferite culori.
  16. Uita-te la imagini din copilaria ta. Nu poti sa nu zambesti cand vezi bretonul ridicol pe care ti-l facea mama ta.
  17. Pune DVD-ul de la ultima serbare a copilului tau sau chiar un recital din copilaria ta.
  18. Fa-ti timp sa vezi rasaritul sau apusul soarelui si fa din el un adevarat eveniment. Invita cativa prieteni si prepara cateva bunatati de savurat impreuna. Nu uitati sa faceti si o poza impreuna pentru a imortaliza momentul.
  19. Mergi langa parcul din cartier si bucura-te de inocenta, emotie si veselie.
  20. Ia o camera foto sau chiar telefonul si imortalizeaza lucrurile care te fac fericit.
  21. Fa o lista cu toate lucrurile uimitoare pe care le-ai realizat si le-ai experimentat anul acesta, apoi nu uita sa te bucuri de aceste reusite.
  22. Spune cuiva cat de mult inseamna pentru tine. Spune toate lucrurile care te-ar putea face sa te simti mai vulnerabil si apoi gandeste-te cat de special l-ai facut sa se simta.
  23. Ajuta un vecin cu ceva, fie sa tunda iarba din curte, fie la cumparaturi. Fericire din doua parti – vei uita de propriile probleme si le vei aduce zambetul pe buze celor din jur.
  24. Fa un act aleatoriu de bunatate si spune-i acelei persoane sa faca acest lucru mai departe.
  25. Planifica o lista de de lucruri pentru care esti recunoscatoare in ziua respectiva, incluzand cele mai mici detalii (o perna pufoasa) si cele mai importante aspecte (sanatatea ta si a familiei tale).
  26. Alearga in jurul blocului. Vei declansa niste endorfine, iti vei micsora linia taliei si iti vei aminti ca lumea este mult mai mare decat pare atunci cand esti trist.
  27. Razi cu voce tare! Serios, alege doar sa razi si sa continui.
  28. Canta melodia preferata. Acest lucru are tot felul de beneficii – este linistitor si, de asemenea, iti va aduce zambetul pe buze.

Statisticile arata ca mai mult de 30% dintre persoane zambesc de peste 20 de ori pe zi si mai putin de 14% dintre oameni de mai putin de 5 ori pe zi. Copii fac acest lucru de aproximativ 400 de ori pe zi.

3. Rolul zambetului in videochat

Zambetul poate necesita energie si concentrare, dar va plati inapoi in mai multe moduri decat iti poti imagina. Mai ales ca model de videochat, acesta este un accesoriu must have!

Zambetul creeaza conexiune – Probabil nu esti mereu fericita, exista zile mai proaste, in care te-ai trezit cu fata la cearceaf. Insa, trebuie sa inveti sa lucrezi la a avea un suras perfect! Cand ii zambesti alte persoane ii faci, de fapt, o invitatie, iar acesta cu siguranta nu va ezita sa iti raspunda in aceeasi maniera.

Cand zambesti, ii comunici persoanei cu care porti o discutie ca este importanta pentru tine. De aceea, este recomandat sa afisezi un suras oricarui client cu care interactionezi, fiindca astfel va avea impresia ca este cu adevarat special pentru tine. 

Indiferent ca este real sau fals, un zambet iti permite sa fii vazuta cu adevarat. Cand zambesti, ochii tai exprima putin din lumina ta interioara. Este un moment de vulnerabilitate intr-o cultura de auto-protectie.

Daca lucrezi ca model de videochat zambetul este esential, acesta seduce, atrage, dar si mentine o relatie virtuala.

Un zambet autentic provine dintr-un sentiment de incredere, lucru pe care il simte si cel care te priveste. Nu minti, nimeni nu se simte increzator in fiecare zi. In domeniul videochatului, surasul te va ajuta in mentinerea unei relatii cat mai bune cu clientii tai.

In plus, zambetul este un inceput de conversatie! Acesta nu este doar un mijloc universal de initiere a unei discutii, ci este cel mai usor. Este foarte greu sa te incrunti cand cineva iti zambeste.

sursa foto: shutterstock.com

Exit mobile version