Site icon Kendra Studio

Balayage: Ghid complet

\

Parul pentru doamne si domnisoare reprezinta un subiect de interes general, dar nici reprezentantii sexului masculin nu sunt departe, tocmai datorita faptului ca aspectul acestuia poate sa transmita detalii despre persoana respectiva mai repede cat crezi.

 

Fiind vorba despre cum este parul intretinut si ingrijit, trebuie dezbatute si aspectele legate de vopsire si de tehnicile aparute relativ recent pe piata si care sunt in voga. Una dintre acestea este si balayage-ul care este cerut in toate saloanele specializate de tot mai multe femei.

 

Chiar daca suna putin complicat, acest articol va fi ghidul tau in ale balayage-ului. Astfel, cele ce urmeaza sa-ti fie prezentate fac trimitere atat la tehnica in sine, cat si la detaliile importante pe care le stii inainte de a-ti face schimbarea de look mult dorita.

 

Indiferent de domeniul in care lucrezi, trebuie sa stii ca look-ul ta conteaza destul de mult, mai ales atunci cand vine vorba despre mediul online. Modelele de videochat beneficiaza de avantaje numeroase de pe urma imaginii lor, deci, daca te aflii printre ele, trebuie sa stii ca parul tau conteaza mai mult decat crezi.

1. Ce inseamna balayage?

Pentru inceput, trebuie sa stii de la ce a plecat acest cuvant, dar si ce inseamna de fapt. Termenul de „balayage” provine din limba franceza, mai exact de la „balayer”, care inseamna a matura sau a peria. Astfel, aceasta tehnica, prin definitie, se bazeaza pe „maturarea” suvitelor de par cu peria de vopsit. Specialistii care o practica dispun de rabdare, dar si de creativitate, datorita faptului ca aceasta se realizeaza cu mana libera, fara a fi necesar sa utilizeze alte materiale auxiliare.

 

            Mai mult decat atat, trebuie sa stii ca balayage-ul este o tehnica de vopsire care poate fi aplicata pe toate nuantele de par, in functie de mai multe criterii, precum lungimea, desimea sau grosimea firului, iar rezultatul poate fi diferit de la o persoana la alta. In ceea ce priveste culoarea pe care se aplica, aceasta influenteaza aspectul final care se obtine.

 

Culorile obtinute prin aceasta modalitate de vopsire sunt unele ce ofera impresia unui look fresh, deloc fortat – mai exact, parul arata ca decolorat de razele soarelui, iar accentele de nuante deschise par naturale, aproape la fel ca atunci cand pica lumina pe podoaba capilara.

            Chiar daca acum cativa ani se purtau suvitele si toate doamnele si domnisoarele optau pentru ele atunci cand mergeau la salon, tehnicile de vopsire si solutiile utilizate au avansat. Acest trend – balayage – a pornit in Romania si s-a raspandit in randul reprezentantelor sexului frumos extrem de repede. Chiar daca a fost primit cu scepticism la inceput, incet-incet a capatat teren si a fost cerut de tot mai multe femei.

 

Tehnica balayage este cel mai des ceruta odata cu inceperea anotimpurilor calduroase. Tocmai datorita faptului ca soarele scoate mult in evidenta luciul natural al parului cu ajutorul razelor, accentul va fi pus mult mai intens pe suvitele decolorate. Pe langa acest lucru, specialistii recomanda colorarea in sezonul cald, si nu atunci cand este frig afara, deoarece firele se „repara” mult mai usor vara.

 

2. Balayage in functie de dimensiunea parului - scurt, mediu sau lung

Indiferent daca ai parul scurt, mediu sau lung, tehnica balayage poate fi aplicata cu succes pe toate lungimile. Ceea ce conteaza de fapt este ideea referitoare la cum iti va sta cu acest look.

Chiar daca este pentru oricine, totusi, pe un par mai lung se va aseza mai bine, deoarece va putea fi realizat mult mai natural. Pentru ca stilistul sa poate crea umbrele de culoare, trebuie sa aiba dimensiunea necesara a firelor. Mai exact, daca esti tunsa extrem de scurt, „baieteste”, aplicarea balayage-ului este aproape imposibila, deoarece nu exista loc pentru a putea crea tusele necesare.

 

            In ceea ce priveste parul mediu, dar si cel lung spre foarte lung, balayage-ul va arata spectaculos, iar daca acesta nu este vopsit in prealabil si tehnica va fi aplicata direct pe nuanta naturala, efectul va fi garantat unul splendid.

 

            Referitor la parul scurt, trebuie sa te gandesti serios inainte la ce nuanta vrei sa ajungi prin balayage si mai ales daca te va prinde. Cel mai probabil, ti se va deschide si ti se va lumina mai mult zona fetei, deci trebuie sa acorzi atentie si detaliilor de acest fel. In plus, parul in urma efectului de decolorare se poate deteriora sau chiar rupe acolo unde nu este sanatos.

Daca ai parul scurt, vopsit si usor ars la varfuri, firul poate suferi un impact prea dur la contacul cu oxidantul sau cu colorantul, iar astfel vei fi nevoita sa mai tunzi din el. In caz contrar, daca vrei sa aplici balayage pe parul natural, aceste efecte secundare pot fi atenuate sau pot chiar sa nu existe.

 

            Un alt criteriu pentru care este importanta dimensiunea parului, pe langa aspectul si efectul final, este si suma de bani pe care va trebui sa o lasi la salon. Materialele necesare, precum vopseaua, decolorantul sau nuantatorul, dar si tehnica de lucru, mai exact manopera, vor influenta pretul balayage-ului. Un par lung si des va necesita mult mai multe solutii, dar si timp si rabdare, pe cand pe unul scurt va fi mult mai usor de realizat.

 

            Cu alte cuvinte, nu exista un raspuns standard la intreabarea „cat costa un balayage?”. Conteaza destul de mult si felul in care arata parul tau atunci cand te prezinti la salon. Tunsoarea pe care o ai ar trebuie sa puna in valoare aceasta tehnica, deci, daca specialistul iti propune o schimbare de look majora si iti recomanda sa te tunzi sau sa dai o alta forma podoabei capilare, fii deschisa transformarilor si acorda atentie sfaturilor ce vin din partea celor cu experienta in domeniu.

 

 

3. Balayage vs ombre

Pentru inceput, pornind tot de la semnificatia fiecarui termen in parte, trebuie sa stii ca frantusezul „ombre” inseamna, desigur, umbre. Tehnica in sine se refera la crearea unui efect de degrade pe toata lungimea parului, de la inchis spre deschis. De cele mai multe ori, se pastreaza culoarea de la radacina si se pleaca in jos, spre varfuri, cu nuante deschise, pana se creeaza aspectul de umbra. Acest lucru trebuie sa se intample treptat, pentru a nu se vedea o trecere brusca, inestetica, intre tonurile folosite.

 

Fiind o tehnica destul de greu de realizat, trebuie sa alegi cu grija hairstylistul la care vei merge, deoarece acest efect trebuie sa fie de-a lungul parului, egal si simetric, si nu pe suvite, cum se procedeaza in cazul balayage-ului.

 

Asadar, diferentele sunt vizibile intre cele doua tehnici – de la modul in care se realizeaza, pana la efectul final care poate fi observat cu usurinta. Timpul de lucru este relativ similar pentru ambele stiluri, insa, desigur, conteaza si lungimea parului tau si aspectul acestuia. Mai exact, daca este deteriorat, vopsit sau problematic, va fi nevoie de proceduri suplimentare.

 

Balayage-ul, comparativ cu ombre, este mult mai usor de intretinut si de refacut. Gandeste-te la tehnica in sine! Primul stil, fiind bazat pe vopsirea suvitelor de par prin “maturare”, poate fi reaplicat oricand simti nevoia, pe cand in cazul al doilea, efectul de umbra aplicat in degrade de la radacina spre varfuri necesita colorari repetate si un timp mai indelungat de asteptare pana te poti duce iar la salon.

 

Tot referitor la balayage, poti adauga si accente de culoare in suvite, iar parul va capata o cu totul alta natura. Poti incerca ceva indraznet, precum roz, mov, verde, albastru sau orice alta nuanta pe care o preferi. Pe blond va pica foarte bine un ton de gri platinat, deci daca te regasesti in aceasta situatie, nu ezita sa incerci propunerea.

 

Ambele tehnici trebuie realizate de specialisti, deci trebuie sa ai putina experienta in domeniu pentru a aplica balayage acasa, la fel si ombre. Aspectul final conteaza foarte mult, deci nu este cazul sa risti, deoarece exista sanse sa nu iasa la fel ca la salon.

4. Ce trebuie sa faci dupa de ti-ai vopsit parul cu tehnica balayage?

In cazul in care ti-ai facut deja balayage si vrei sa stii cum trebuie intretinut parul ulterior, ei bine, aceasta tehnica se ingrijeste foarte usor.

 

            Asadar, iata ce trebuie sa stii dupa ce ti-ai facut balayage:

 

  • O data la ceva timp va fi necesar sa te intorci la salon pentru un refresh al culorii pe care o ai la radacina. Aceasta perioada poate sa fie diferita de la o persoana la alta, in functie de cat de repede iti creste parul, de dorintele si de nevoile tale. In cazul in care vrei sa ajunga suvitele mai deschise cat mai jos, poti astepta chiar si un an sau doi pana sa te intorci la coafor.
  • Pe langa vopsitul radacinilor, dupa o perioada este posibil sa vrei sa iti nuantezi din nou suvitele decolorate in prealabil. Acest proces ar trebui sa ocupe mai putin timp decat prima vopsire, deoarece se va insista doar asupra parului care a crescut.
  • Nu trebuie neaparat sa revii la salon pentru a-ti improspata balayage-ul. Exista situatii in care te simti confortabil cu aspectul de par crescut si nu simti nevoia unui refresh al culorii, ceea ce nu este deloc gresit. In momentul in care suvitele vopsite vor ajunge din ce in ce mai jos, podoaba capilara va avea un aspect mult mai natural si deloc fortat prin decolorare.
  • Procesul de spalare va fi ca cel de inainte. Mai exact, trebuie sa folosesti un sampon pentru tipul de par pe care il ai sau unul pentru cel vopsit. Balsamul este recomandat sa fie folosit minimum o data pe saptamana dupa colorarea firelor.

 

 

 

            Aspectul fizic conteaza mai mult decat crezi, atat pentru tine, cat si pentru cei din jurul tau. Indiferent de domeniul de activitate in care activezi, imaginea este importanta.

 

In cazul in care ai un job de model online, imaginea ta este cea care produce. Astfel, trebuie sa stii ca cheltuielile pentru felul in care arati pot genera numeroase beneficii. Videochatul nu mai este un subiect tabu, iar femeile ce au joburi in acest domeniu sunt recunoscute pentru felul in care arata. Tocmai datorita acestui lucru, pot sa investesti in tine si poti sa te bucuri de un par ingrijit si realizat cu ajutorul tehnicii balayage.

 

Asadar, acum ca ai aflat mai mult detalii importante despre ce este tehnica de vopsire balayage, dar si despre diferentele dintre aceasta si ombre, care a fost si inca este in voga, tine cont de cele prezentate in articol si alege ce consideri ca ti se potriveste. Asigura-te ca ai grija de parul tau si il pastrezi cat mai sanatos, deoarece conteaza mai mult decat crezi imaginea pe care o afisezi, iar stadiul in care este podoaba ta capilara poate sa vorbeasca inaintea ta.

 

Tu vei incerca acest stil?

 

Sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com

Exit mobile version