ORIENTAREA SEXUALA – Definitie si tipurile principale

Scris de miruna

Categorii:

ORIENTAREA SEXUALA – Definitie si tipurile principale, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=5)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
          4 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Fiecare om in parte este diferit, iar acest lucru este foarte interesant. Daca toata lumea ar fi la fel, viata ar fi plictisitoare si indivizii n-ar mai avea nimic special. Astfel, exista mai multe categorii de persoane, care pot fi clasificate in functie de anumite criterii. Printre acestea, se numara si orientarea sexuala, care poate face o diferentiere foarte clara intre oameni.

 Afla de la Kendrastudio.ro mai multe informatii interesante despre orientarea sexuala.

1. Orientari sexuale – Ce sunt si cum se manifesta?

Orientarea sexuala este definita ca ansamblul de atractii emotionale, romantice, fizice si sexuale manifestate de o persoana. Acest lucru implica interesul pentru un om, care are la baza diversi factori, printre care cei biologici, psihologici, culturali, religiosi si sociali.

Identitatea si orientarea sexuala nu inseamna acelasi lucru. Identitatea de gen este un concept cu o semnificatie distincta.

Astfel, orientarea sexuala face referire la atractia pe care un om o poate simti fata de altcineva, iar identitatea de gen este conceptul care include comportamentele, care pot fi feminine ori barbatesti.

Identitatea este similara in cele mai multe cazuri cu sexul atribuit la nastere, insa exista si exceptii cand, de exemplu, barbatii pot avea tendinte feminine in atitudine si gesturi. Cu alte cuvinte, daca un barbat se considera femeie, se comporta ca atare. Pe de alta parte, pot exista si femei care nu se identifica cu sexul biologic. Astfel, damele de acest fel se pot comporta precum barbatii si se pot indragosti de alte femei.

Cercetarile efectuate pana in prezent arata ca oamenii care traiesc intr-un mediu unde homosexualitatea si bisexualitatea sunt intelese, tolerate si acceptate prezinta sanse mai mari de a fi gay. Cu alte cuvinte, a fost dovedit faptul ca un barbat care are, spre exemplu, un frate sau un unchi homosexual, poate avea la randul lui aceasta orientare.

In plus, a fost descoperit faptul ca un procent intre 2 si 11% din populatia globului simte atractie fata de persoanele de acelasi sex. Cu toate acestea, este posibil ca ponderea sa fie mult mai mare, fiindca multi indivizi nu-si declara preferintele intime adevarate. Acest lucru este cauzat de criticile si prejudecatile societatilor in care traiesc.

In ciuda acestui fapt, statisticile arata ca toleranta oamenilor fata de persoane cu orientari diferite a crescut. Daca in 1990 doar 13% dintre oameni erau de acord cu homosexualitatea, pana in prezent numarul s-a triplat. Acest lucru este imbucurator, deoarece fiecare om are dreptul de a-si trai viata dupa bunul plac, conform propiilor reguli.

2. Tipuri de orientari sexuale

Sa ai o orientarea sexuala diferita fata de restul lumii inseamna sa fii deschis la minte si sa accepti ca nu intotdeauna lucrurile pot fi la fel pentru fiecare individ in parte.

Oamenii au inceput sa-si recunoasca din ce in ce mai mult orientarile sexuale. Acestea sunt de mai multe tipuri si se diferentiaza prin cateva particularitati.

  • Heterosexual

Majoritatea oamenilor de pe mapamond sunt heterosexuali. Aceasta orientare se refera la barbatii sau la femeile care manifesta atractie fata de sexul opus.

  • Homosexual

Barbatii gay si femeile lesbiene se incadreaza la categoria homosexualilor. Exista oameni care nu se pot indragosti de sexul opus, ci doar de persoane de acelasi sex. Chiar daca pare putin absurd sau anormal, exista barbati care nu vad frumoase femeile si nici nu se gandesc in mod erotic la ele. Mai degraba, vad sexy un alt barbat, pe care isi doresc sa-l cunoasca cat mai bine.

La fel se intampla si in cazul femeilor homosexuale, care nu au nici o dorinta sexuala legata de barbati, ci de alte femei.

  • Bisexual

Bisexualitatea este atractia fizica, emotionala si sexuala fata de ambele sexe. Aici se incadreaza, spre exemplu, domnii care pot iubi deopotriva atat femei, cat si alti barbati.

Acelasi lucru se intampla si in cazul femeilor, care pot simti atractie fata de ambele genuri.

Ceea ce este interesant de retinut este ca persoanele homosexuale si cele bisexuale fac parte dintr-un grup minoritar numit prescurtat LGBTQ, care lupta pentru recunoasterea diversitatii sexuale.

  • Asexual

Asexualitatea este lipsa de atractie sexuala, sociala, fizica sau sentimentala fata de ambele sexe. Astfel, indivizii asexuali nu pot forma relatii nici cu barbatii, nici cu femeile, deoarece nu sunt interesati de astfel de legaturi.

Acesti oameni nu simt fluturi in stomac sau nevoia sa vorbeasca cu o anumita persoana si nici nu au fiori in tot corpul atunci cand sunt atinsi de un individ atractiv. Cu alte cuvinte, asexualii nu pot considera un om suficient de carismatic si interesant pentru a arde de nerabdare sa-l cunoasca in totalitate.

Unii oameni considera ca asexualitatea este in stransa legatura cu lipsa de sexualitate, motiv pentru care acestia considera ca nu trebuie incadrata la orientare sexuala. In ciuda acestui fapt, exista si persoane care sustin acest concept si il considera preferinta intima.

  • Autosexual

Persoanele autosexuale sunt atrase de propria fiinta, fapt pentru care pot exista tendinte autoerotice. Aceasta orientare este mai putin cunoscuta, insa exista si foarte multi oameni care se regasesc in aceasta categorie. Acestia nu pot avea fantezii cu alti indivizi, ci doar legate de autostimulare.

  • Skoliosexual

In aceasta categorie se incadreaza persoanele atrase cei care nu se identifica cu niciun gen, adica se considera neutre din acest punct de vedere.

Unele culturi accepta si al treilea gen, pe cel neutru. Astfel, o atractie dintre doua persoane cu aceasta identitate poate fi descrisa drept skoliosexuala.

Pe langa orientari, merita mentionata si o identitate sexuala devenita populara in epoca moderna:

  • Sapiosexual

Cuvantul „sapio” provine din latina si inseamna intelept. Prin urmare, aceasta identitate este caracteristica celor care se simt atrasi instant de persoanele pe care le considera inteligente.

Oamenii sapiosexuali se indragostesc doar de persoanele care ii stimuleaza din punct de vedere cognitiv si de la care au ce invata, indiferent de sexul acestora.

 

 

Acestea sunt cele mai importante orientari si identitati sexuale care exista in lumea intreaga. Analizeaza cu atentie fiecare sectiune, pentru a-ti putea da seama in ce categorie te potrivesti.

Uneori, poate fi destul de greu sa iti acepti orientarea sexuala, insa cu rabdare, vei reusi mai devreme sau mai tarziu sa fii sincera cu tine si cu cei din jur. Fii atenta la reactiile si la atitudinile pe care le ai fata de ambele sexe. Acestea pot dezvalui cu usurinta care sunt preferintele tale intime.

3. Orientarea sexuala este innascuta sau se dobandeste?

Multi homosexuali sustin faptul ca au aceasta orientare de la o varsta frageda, fara sa aleaga ei in mod constient acest lucru. In aceasta privinta, parerile specialistilor sunt impartite.

Acordul unanim in ceea ce priveste orientarea sexuala este ca reprezinta un rezultat la care contribuie atat factori de ordin genetic, cat si de natura sociala. Este dificil de dat un raspuns transant, deoarece exista experti care sustin fiecare teorie in parte.

Desi o persoana isi poate constientiza orientarea sexuala la o varsta frageda, contextul social o poate impiedica sa recunoasca public acest lucru. Astfel, poate aparea confuzia, cu efecte grave in plan psihologic.

In prezent, cei din grupul LGBTQ sunt incurajati sa isi exprime fara restrictii orientarea si identitatea sexuala, insa valorile traditionaliste din anumite culturi reprezinta inca o bariera insurmontabila.

 

 

4. Orientari sexuale in videochat – Tratarea clientilor cu preferinte intime atipice

Videochat-ul este un domeniu foarte tolerant, care accepta atat orientarile sexuale diferite, cat si cele mai nebunesti fetisuri. Modelele sunt persoane open-minded, care sunt deschise tuturor provocarilor, indiferent ca este vorba despre dorintele erotice ale clientilor sau despre intelegerea anumitor lucruri mai delicate.

De aceea, foarte multe persoane care nu au curajul de a afirma in viata de zi cu zi faptul ca au o orientare sexuala diferita fata de restul lumii se orienteaza catre videochat, fiindca aici se indeplinesc toate fanteziile.

Multor oameni le este frica sa recunoasca ca sunt atrasi de persoanele de acelasi sex, din teama de a nu fi respinsi, criticati sau judecati. Societatea este inca foarte aspra cu privire la persoanele homosexuale, bisexuale sau skoliosexuale. De aceea, multi prefera sa tina secret care sunt cu adevarat preferintele lor intime, cu toate ca acest lucru este total gresit.

Pentru a se descarca din punct de vedere sexual si pentru a se simti satisfacuti, oamenii care isi ascund orientarea apeleaza la serviciile de videochat. Din acest motiv, exista si foarte multe femei care intra sa converseze cu cele mai frumoase modele.

Daca lucrezi in videochat, acest lucru nu trebuie sa te sperie, ci sa te flateze, deoarece poti intelege faptul ca esti atractiva atat pentru sexul masculin, cat si pentru cel feminin. Astfel, daca o femeie doreste sa ia legatura cu tine, nu refuza, ci accepta cu zambetul pe buze. Poate fi o experienta deosebita atat pentru tine, cat si pentru clienta.

Scopul fetelor angajate este de a aduce implinire si multumire tuturor clientilor, indiferent ca este vorba despre barbati sau despre femei. Astfel, fii sociabila, amabila, intelegatoare si arata-te cat mai interesata de conversatie. Este foarte important ca persoana care plateste sa te vada si sa te simpatizeze, pentru a reveni cu mare drag si alta data.

Acest lucru iti poate aduce castiguri mari si iti poate indeplini telurile pe plan financiar. Este stringent sa incerci sa fidelizezi fiecare client in parte, pentru ca veniturile lunare sa fie cat mai importante si stabile. Pana la urma, acesta este scopul pentru care alegi sa te arati cat mai sexy si senzuala in fata camerei video.

Toti clientii trebuie tratati in acelasi fel, indiferent de orientarea lor sexuala sau de dorintele pe care le au din punct de vedere intim. Exista persoane care isi doresc doar sa te vada dezbracata si intinsa lasciv pe pat si altele care vor sa faci lucruri nebunesti, care ti se pot parea ciudate. Cu toate acestea, daca iti doresti sa fii un model exemplar, trebuie sa faci in asa fel incat fiecare client sa paraseasca pagina web incantat de experienta.

In cele din urma, uneori orientarea sexuala se citeste in ochi. Oamenii cu preferinte diferite fata de restul lumii arata intr-un mod special in anumite cazuri. Unii barbati gay gesticuleaza intr-un mod foarte feminin, petrec exagerat de mult timp in oglinda si adora sa se imbrace cu cele mai mulate haine. Unele femei lesbiene pot fi adesea vazute in outfituri foarte masculine, cu sepci, pantaloni largi si adidasi. Astfel, unii homosexuali si bisexuali se disting cu usurinta.

Cu toate acestea, in momentul in care intalnesti un om de acest fel, nu trebuie sa-l dai la o parte, deoarece si acesta are sentimente, ganduri si trairi, la fel ca celelalte persoane. Este recomandat sa fii o persoana buna si toleranta, care intelege punctul de vedere al fiecaruia si care nu critica sau judeca indivizii care se comporta diferit.

Libertatea de alegere si de exprimare au fost castigate, fapt pentru care fiecare individ in parte este liber sa iubeasca si sa arate asa cum isi doreste. Nu toata lumea poate fi la fel, iar aceasta diversitate face viata mult mai frumoasa si interesanta.

Sursa foto: Pixabay.com, Unsplash.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!