MACHIAJUL DE SEARA: Sfaturi si trucuri in functie de culoarea ochilor

Scris de miruna

Categorii:

MACHIAJUL DE SEARA: Sfaturi si trucuri in functie de culoarea ochilor, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=8)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
          4 => 
            array (size=4)
              ...
          5 => 
            array (size=4)
              ...
          6 => 
            array (size=4)
              ...
          7 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Daca nu stiai, vei afla acum: ochii transmit mai mult decat cuvintele. Din acest motiv, trebuie sa pui putin accent pe evidentierea acestora intr-un mod pozitiv. Insa, lucrurile nu sunt mereu asa de usoare cum par. Chiar daca vrei sa iti faci un machiaj de seara simplu, s-ar putea sa intampini cateva greutati. Poti citi informatiile din acest articole pentru a te ajuta cum sa il alegi si cum sa iti usurezi munca.

Chiar daca esti un make-up artist incepator, pe langa tehnicile invatate, este foarte important sa alegi fardurile ce te avantajeaza. In primul rand, trebuie sa ai in vedere nuanta tenului si a ochilor, iar daca vei respecta si alte mici sfaturi, este imposibil sa nu intorci toate privirile. Acest articol de la Kendra studio iti va raspunde la toate intrebarile si iti va prezenta si cele mai ascunse trucuri pentru a obtine un machiaj de seara de invidiat.

1. Trucuri pentru make-up-ul de seara – cum se face pas cu pas

Machiajul este unul dintre lucrurile esentiale in viata femeilor, deoarece, cu ajutorul acestuia, isi ascund micile imperfectiuni. In ziua de astazi, pe piata din Romania se gasesc diferite produse, pornind de la creme, pana la farduri in culori aprinse. Fiecare doamna sau domnisoara impatimita a make-up-ului are acasa o gama variata de cosmetice, dar, de multe ori, fie ajunge sa le foloseasca gresit, fie priveste tematoare spre o schimbare de look.

 Pentru a putea obtine un machiaj de seara executat corect, trebuie sa ai in trusa ta urmatoarele produse:

  • Demachiant sau apa micelara
  • Crema hidratanta
  • Primer
  • Fond de ten
  • Corector
  • Anticearcan
  • Pudra
  • Farduri pentru pleoape
  • Fard de sprancene
  • Bronzer
  • Highlighter
  • Ruj
  • Creion pentru ochi
  • Creion pentru buze
  • Tus de ochi
  • Buretel sau pensula pentru aplicarea fondului de ten
  • Pensula pentru pudra
  • Pensule pentru ochi

Odata ce ai aceste produse, te poti apuca de machiajul propriu-zis. Exista o serie de pasi pe care trebuie sa ii respecti pentru a obtine rezultatul dorit.

In primul rand, pregatirea pielii este esentiala. Pentru a putea aplica cat mai bine fondul de ten, fata ta trebuie sa fie curata si hidratata. Cum faci acest lucru? Te poti spala pe fata cu un gel special, care va elimina toate impuritatile adunate pe timpul noptii sau zilei. Odata ce ai trecut de acest pas, aplica o crema hidratanta ce iti improspateaza si revigoreaza tenul. In cazul in care doresti sa nu ai probleme cu el, pentru ca acesta sa stea cat mai uniform si sa reziste cat mai mult, poti aplica si o baza de machiaj. Odata ce ai trecut de acest pas, poti incepe aplicarea produsului sau te poti apuca de machiajul ochilor. Ordinea tine strict de tine si de cum iti place sa lucrezi, insa, in mod normal, este indicat sa aplici intai fardul, pentru a putea sterge uniform surplusul de sub ochi, fara a strica machiajul.

Important este sa alegi fardurile corespunzatoare, in functie de culoarea ochilor tai, lucru pe care-l vei afla in continuarea articolului. Incearca sa creezi umbra discrete, pentru a-ti evidentia ochii, iar, la sfarsit, aplica o linie fina de tus. Nu exagera cu rimelul, deoarece chiar si acesta trebuie aplicat uniform.

Odata ce ai trecut de acesti pasi, poti incepe sa iti aplici fondul de ten cu ajutorul unui buretel sau a unei pensule, depinde ce preferi si cum iti este mai usor. Alege o nuanta potrivita in functie de culoarea tenului tau. Te poti orienta asupra unei nuante mai deschise, deoarece una mult prea inchisa va da un efect de masca si se va vedea inestetic in zona gatului. Imediat ce ai facut asta, iti poti ascunde pungile negre de sub ochi cu un anticearcan, iar semnele sau micile imperfectiuni cu un corector. Fixeaza, apoi, totul cu ajutorul unei pudre, pentru a reduce excesul de sebum. Nu uita sa aplici bronzer in zona pometilor si highlighter atat aici, cat si pe nas. Sprancenele nu trebuie nici ele neglijate. Le poti stiliza uniform, pentru a elimina golurile, cu un fard sau un creion. Nu insista asupra lor prea mult, deoarece se poarta cele cat mai naturale. Contureaza discret ochii cu un creion negru si alege rujul dorit.

Pe langa acesti pasi, trebuie sa te concentrezi si asupra unor greseli des intalnite in randul doamnelor, pe care tu trebuie sa le eviti. In cazul unui machiaj de seara, in care zona ochilor este ceva mai stridenta, alegerea rujul trebuie sa fie ori discret, ori unul mai strident, dar numai in cazul in care nu este unul neon si nu este acel element too much. Poti opta pentru unul nude, deoarece o nuanta de rosu nu va da bine. Poti face si aceasta alegere, dar doar daca fardurile alese pentru zona ochilor sunt in culori neutre, lipsite de prea mult sclipici.

O alta eroare de evitat este aplicarea incorecta a tusului. Pentru a trasa o linie dreapta si discreta, in acelasi timp, este nevoie de o oarecare dexteritate si experienta. Daca nu te simti pregatita sa faci asta, poti renunta si iti poti aplica gene false. Acestea iti vor evidenta foarte bine ochii si vei avea o privire atragatoare.

2. Sfaturi pentru machiajul de seara in functie de culoarea ochilor

Machiajul de seara te poate transforma in cea mai buna versiune a ta si te poate scoate din anonimat, atat timp cat acesta este corect executat. Nu uita sa iti aloci timp suficient pentru realizarea lui. Fiind unul ceva mai complex si luand in calcul si posibilele erori, este necesar sa iti eliberezi din program minim o ora. Desigur ca acest interval difera de la persoana la persoana si de la experienta acesteia.

Probabil cel mai greu pas in executarea unui make-up perfect este machiajul ochilor. Dupa cum ai aflat, nu toate nuantele se potrivesc tuturor tipurilor de ochi si este important sa ai in vedere culoarea acestora. O privire seducatoare te poate scoate in evidenta si pot transmite cele mai potrivite mesaje fara cuvinte, asa ca este important sa faci alegerile corecte in ceea ce priveste fardurile pe care urmeaza sa le folosesti.

2.1. Machiaj de seara pentru ochi verzi

Probabil ai auzit de proverbul “ochii verzi, niciodata sa nu-i crezi”, dar cu un machiaj executat corect, lucrurile se schimba radical. In primul rand, daca te enumeri in randul femeilor ce au irisul in aceasta culoare, nu trebuie niciodata sa aplici un fard in aceasi nuanta, deoarece nu va arata tocmai bine.

Cel mai bine este sa alegi nuante complementare, iar aceasta regula sa aplica in cazul tuturor culorilor de ochi. Ce spui de bej, maron sau auriu? Poti incerca si una asemanatoare piersicii, deoarece iti va scoate ochii in evidenta. Evita argintiul sau albastrul, pentru ca nu te vor avantaja. Mizeaza pe una din culorile enumerate si nu uita de tus, deoarece coditele negre te vor scoate in evidenta.

2.2. Machiaj de seara pentru ochi caprui

“Ochii caprui fura inima oricui“, corect? Esti o norocoasa, deoarece pentru acest tip de culoare se potrivesc majoritatea fardurilor. Poti incerca un machiaj simplu de seara cu nuante de bej, albastru, auriu, mov, argintiu, aproape orice. Parca alegerea este mai grea cand ai atatea variante, nu?

Avand in vedere ca ai ochii intr-o culoare destul de inchisa, merita sa optezi pentru nuante ceva mai vesele. Creionul de ochi este un must-have pentru tine, iar genele false – o provocare ce merita incercata.

2.3. Machiaj de seara pentru ochi albastri

In cazul ochilor albastri, te poti orienta atat asupra culorilor mate, cat si a celor sidefate sau le poti chiar combina, deoarece vei beneficia de un rezultat de invidiat.

Avand in vedere ca ai niste ochi superbi, este pacat sa nu ii scoti in evidenta, iar acest lucru este posibil doar cu farduri maro, lila sau aramiu. Negrul trebuie sa isi faca si el aparitia in make-up-ul tau de seara, dar doar prin intermediul tusului si a rimelului. Vei avea un look de Hollywood, iar toate privirile se vor intoarce spre tine.

2.4. Machiaj de seara pentru ochi negri

Multe dintre doamnele si domnisoarele care au ochii negri fac o mare greseala. Aleg farduri mult prea inchise la culoare, iar acest lucru nu le scoate in evidenta. Avand in vedere ca ochii tai deja sunt intr-o nuanta inchisa, este necesar sa te machiezi cu auriu, bej sau maro, deoarece doar asa vei obtine un look impecabil. Te poti bucura de numeroase combinatii de culori, care mai de care mai indraznete si iesite din comun. Nu trebuie sa te feresti de fardurile sidefate, deoarece iti vor aduce un plus si iti vor pune in valoare intensitatea privirii.

3. Machiajul de seara - informatiile de care ai nevoie inainte de a trece la treaba

Chiar daca nu esti obisnuita cu un astfel de make-up, deoarece, pe parcursul zilei, optezi pentru cateva produse, precum un ruj, o mascara si putin fond de ten, cel de seara cere ceva mai mult. Pe langa toate celelalte aspecte prezentate, trebuie sa ai in vedere si locatia evenimentului, tinuta pe care o vei purta, dar si varsta pe care o ai.

Evenimentul in sine va ghida si make-up-ul pe care-l vei purta, deoarece nu te poti prezenta la o lansare de carte cu ceva prea extravagant, iar acest lucru se aplica si in cazul tinutei. In primul rand, rujul este o alegere dificila.

Daca porti o rochie sclipitoare, puternic accesorizata sau plina de paiete, este necesar sa te orientezi asupra unuia in nuante de roz sau bej pal.

Daca ai o rochie neagra sau un sacou sobru, clar trebuie sa alegi un ruj rosu, deoarece te va scoate in evidenta. In cazul fardului de pleoape, niciodata sa nu-l asortezi cu tinuta, deoarece vei de impresia de prost gust.

Daca iti vei lua o rochie verde, nu te poti machia tot cu aceeasi culoare si la nivelul ochilor. La rubrica farduri pentru ochi, probabil te-ai lamurit din cele prezentate precedent, asa ca, nu uita, tine cont de nuanta irisului si totul o sa iasa perfect! Fardul de obraz este si el un capitol destul de disputat in randul doamnelor si domnisoarelor.

Chiar daca inainte se purta o simpla pata rozalie in obraz, lucrurile s-au schimbat radical in ultimul timp. Femeile au inceput sa aprecieze nuantele pamantii, deoarece le scot in evidenta pometii si le fac sa arate splendid. La fel ca in cazul fardului de ochi, nu-l asorta nici pe acesta cu tinuta.

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!