Site icon Kendra Studio

Frica – Nu o lasa sa te influenteze! Tot ce trebuie sa stii pentru a deveni o femeie puternica!

\

Cu siguranta, fiecare persoana are frici care o impiedica sa faca anumite lucruri si sa ia diferite decizii. Important este sa incerci sa le depasesti in fiecare zi si sa nu le lasi sa iti influenteze viata. Totusi, acest lucru nu este chiar atat de simplu. De ce? Pentru ca natura umana este construita pe principiul indoielii de sine.

 

De aceea, primul pas pe care trebuie sa il faci este acela de a constientiza fricile pe care le ai. Odata ce stii care sunt punctele tale slabe, vei putea avea ocazia sa inveti cum sa le depasesti. In articolul de mai jos gasesti toate informatiile de care ai nevoie pentru a sti cum sa actionezi in situatii limita si cum sa treci peste fricile tale.

1. Frica - ce este si care sunt cauzele care o declanseaza

Pentru a intelege cat mai bine de unde provin fricile pe care le ai, trebuie sa cunosti ce este mai exact acest fenomen.

 

Frica poate fi definita ca o emotie primara, naturala, umana, puternica si primitiva. Ea este acel instinct care te averizeaza cu privire la prezenta pericolului, indiferent de natura lui, fizic sau psihologic. De asemenea, are rol de protectie pentru persoanele care se simt vulnerabile in situatii care sunt in afara zonei lor de confort.

 

Uneori, frica provine din amenintari reale, dar poate sa fie si o reactie la pericole imaginare. Mai mult, poate fi un simptom al unor fobii, tulburari de stres post-traumatic (PTSD) sau inclusiv anxietate, dar nu trebuie confundata cu aceasta.

 

 

Frica este compusa din doua reactii principale la un anumit tip de amenintare perceputa de om: biochimica si emotionala.

 

Reactia biochimica

 

Este un mecanism de supravieturie care se activeaza in momentul in care o persoana se confrunta cu o anumita situatie pe care o percepe ca o amenintare. De aici, corpul fiecarui individ raspunde in mod diferit, iar adrenalina creste excesiv de mult. Este acel punct zero in care creierul se gandeste daca sa fuga sau nu. Fiecare persoana simte frica in mod diferit, iar ea se poate manifesta prin:

 

  • modificarea ritmului cardiac
  • scaderea sau cresterea brusca a temperaturii corpului
  • senzatii de gol in stomac
  • dureri se stomac
  • transpiratia continua a palmelor
  • stare de paralizie pe intervale scurte de timp
  • dureri în piept
  • frisoane
  • uscaciunea gurii

 

Reactia emotionala

 

Reactia emotionala nu mai este atat de generala ca cea biochimica si se manifesta diferit, in functie de fiecare individ. De exemplu, un film horror poate fi privit ca o emotie pozitiva de catre cineva, iar ca una negativa de alta persoana. De asemenea, adrenalina intra in acest aspect pozitiv, fiind o senzatie de frica extrem de cautata si placuta. Asadar, frica se manifesta si pe plan emotional prin:

 

  • tristeste
  • depresie
  • sentimente de oboseala
  • adrenalina
  • entuziasm

 

Tot la capitolul frici se incadreaza si fobiile, care, de cele mai multe ori, in aceste cazuri, teama nu reprezinta un pericol real, dar reactia la anumite obiecte sau situatii nu poate fi controlata.

 

Desigur, toate acestea de mai sus sunt informatii care tin, in primul rand, de probleme mai serioase decat fricile de zi cu zi prin care trece fiecare persoana in parte si nu tin de lipsa increderii in sine. Daca te afli in situatia de a avea sentimente de teama constante si excesive, trebuie sa consulti un medic, pentru a te asigura ca nu este vorba despre o afectiune medicala.

 

Ce declanseaza frica

 

Despre frica se poate spune ca este incredibil de complexa. Exista temeri care pot fi rezultatul unor experiente sau traume, in timp ce altele pot reprezenta sentimente de anxietate care apar in situatii posibile, precum: zborul, inaltimile, intunericul sau spatiile mici. De asemenea, iti poate fi teama de anumite evenimente care se vor intampla sau nu in viitor, de exepriente necunoscute si chiar de interactiunea sociala.

2. Fricile - de cate tipuri sunt

Cele mai comune frici ale oamenilor sunt cele care tin de lipsa increderii in sine si de modul in care aceasta afecteaza relatiile sociale. In functie de experientele pe care le-ai avut pana in acest moment, iti cunosti, cu siguranta, temerile si stii ca ele nu te ajuta sa evoluezi. Tocmai de aceea, trebuie sa iti dai seama care este, mai exact, sursa lor. Cele mai de intalnite sunt frica de esec, de necunoscut si de schimbare. Ele pornesc de la faptul ca fiecare persoana se indoieste de sine, lucru perfect normal, dar odata ce iti afecteaza modul de a gandi si de a actiona, devin o problema serioasa.

 

<h3> 2.1 Frica de esec </h3>

Orice persoana se teme de esec. Chiar din copilarie, sentimentul de frica se inradacineaza adanc in minte, deoarece sunt impuse standarde foarte inalte de catre parinti, familie sau profesori, pe care tu trebuie sa le atingi. Acest lucru nu este benefic, pentru ca o persoana invata cel mai bine din propriile greseli.

 

Frica de esec la locul de munca

 

Indiferent ca esti la inceputul unei cariere sau ai deja destula experienta, vei avea, din cand in cand, aceasta teama de a nu o „da in bara”. In cazul in care vrei sa aplici la un job ca si model de videochat, de exemplu, este foarte posibil sa te intrebi daca esti destul de frumoasa si atragatoare pentru a avea succes. Adevarul este ca, pana nu te vei prezenta la un interviu, nu iti vei putea da seama care sunt trasaturile de caracter de care ai nevoie pentru acel job, insa acest lucru este valabil pentru orice domeniu de lucru.

 

Intr-un studio de videochat profesionist vei beneficia de o echipa de traineri extrem de bine pregatiti, care iti vor sta la dispozitie 24 de ore din 24, in fiecare zi. Astfel, vei putea intotdeauna sa ceri ajutor atunci cand ai nevoie. Mai mult, inainte de prima ta sedinta online, inveti de la zero toate metodele si tehnicile de flirt prin care poti face performanta, cum sa te descurci in situatii limita si ti se vor explica in detaliu toate cerintele membrilor platitori si cum ii poti face pe acestia sa investeasca bani in timpul petrecut cu tine.

 

Frica de esec in viata de zi cu zi

 

Cel mai important lucru este ca tu sa iei propriile tale alegeri. Desigur, nu inseamna ca nu poti cere sfatul unei persoane apropiate, dar ai grija ca, in final, sa actionezi asa cum crezi tu ca este cel mai bine. Asfel, daca vei esua in ceea ce ti-ai propus, nu vei da vina pe altcineva, ci te vei concentra ca data viitoare sa faci lucrurile putin mai diferit. Invinge frica trecand cu mandrie peste greseli.

 

Frica de esec in cuplu

 

Primul lucru pe care trebuie sa il intelegi este ca doua persoane pot parea perfecte una pentru cealalta atunci cand se cunosc, iar mai apoi, dupa trecerea timpului sa isi dea seama ca nu au nimic in comun. Atunci cand teama se instaleaza intr-o relatie este clar ca exista undeva anumite indoilei. De asemenea, starea de frica in cuplu nu are nicio legatura cu gelozia, aceasta fiind o urmare a lipsei de incredere in sine, de obicei, si nu in partener.

 

Totusi, de ce apar fricile atunci cand vrei sa cuceresti pe cineva? Ei bine, acest lucru se intampla pentru ca nu te cunosti indeajuns de bine, nu stii care iti sunt calitatile si defectele. Un model online de videochat invata inca de la primele interactiuni cum sa abordeze si sa seduca un barbat, dar, mai ales, lucreaza foarte mult la dezvoltarea sa persoanala. Astfel, odata ce vei sta de vorba cu un membru, vei stii din primele conversatii ce isi doreste si cum trebuie sa te comporti cu el pentru a-l fideliza ca si client.

2.2 Frica de necunoscut 

 

Teama de situatii necunoscute, luata mot a mot, poate fi tradusa ca frica de orice, pentru ca niciodata nu stii ce se poate intampla in viitorul apropiat. Acest lucru este extrem de daunator atat pentru viata ta sociala, cat si pentru o posibila cariera.

 

Frica de necunoscut la job

 

Foarte multe femei se tem sa aplice la un job in videochat din cauza unor prejudecati despre acest domeniu pe care le-au auzit de-a lungul timpului. De asemenea, sunt vehiculate in mediile online tot felul de informatii negative, mai mult sau mai putin adevarate, care le sperie pe fetele curioase. De aceea, trebuie sa afli ce nu este adevarat despre videochat si sa renunti la ideile preconcepute, pentru ca traiul bun al unui model depinde foarte mult de alegerea unui studio serios.

 

Frica de necunoscut in cuplu

 

Atunci cand urmeaza sa interactionezi cu un barbat pentru prima oara este un lucru normal sa ai o anumita frica si anxietate despre cum ar putea decurge intalnirea voastra. Totusi, intr-un studio de videochat vei invata cum sa scapi de emotii, cum sa te pregatesti pentru fiecare sesiune online, cum sa abordezi diferite caractere ale barbatilor, cum sa ii cuceresti si, cel mai important, cum sa devii un model de succes care castiga foarte multi bani. Aceste lucruri, apoi, le poti aplica si in viata personala, la un anumit nivel.

 2.3 Frica de schimbare 

 

Comoditatea si monotonia sunt cele care declanseaza frica de nou, pentru ca, odata obisnuita cu un anumit stil de viata, job sau relatie, nu vei mai avea curajul sa faci o schimbare. De aceea, apar anumite stari de disconfort si plictiseala pe care le constientizezi, dar nu ai curajul sa faci ceva in acest sens.

 

Frica de schimbare la job

 

Atunci cand simti ca nu mai esti apreciata pentru munca pe care o depui, nu te mai simti bine in colectivul de la job, iar salariul nu te mai atrage, este timpul sa faci o schimbare. Cu siguranta, te-ai gandit ca renuntarea va veni la pachet cu foarte multe riscuri, precum: lipsa unui salariu pe o perioada necunoascuta de timp si integrarea intr-o comunitate noua. De asemenea, faptul ca o vei lua de la zero, te poate speria. In cadrul unui studio de videochat nu vei avea aceasta problema, pentru ca beneficiezi de training, suport si indrumare la fiecare pas. Scapa de frica si indeplineste-ti visurile!

 

Frica de schimbare in cuplu

 

Schimbarea in cuplu nu trebuie sa insemne neaparat despartire. Daca simti ca lucrurile nu mai merg atat de bine ca la inceput, incearca sa comunici cu partenerul tau si sa ii spui care sunt nevoile si dorintele tale. Mai mult, pentru ca intimitatea dintre voi sta la baza unei relatii sanatoase, poti propune anumite jocuri sau activitati noi care sa reaprinda scanteia dintre voi.

3. Cum sa scapi de frica

Nu exista o reteta perfecta pe care sa o urmezi ca sa scapi de frica, insa sunt cateva sfaturi utile pe care le poti lua in considerare.

 

Gandeste pozitiv

 

Renunta sa te mai gandesti la toate scenariile negative care pot sa apara si nu iti mai imagina cum vei esua. Gandirea pozitiva va atrage lucrui bune in experientele tale viitoare. Viata nu este perfecta, deci nu incerca nici tu sa fii. Observa situatiile negative prin care treci si incearca sa inveti ceva de pe urma lor.

 

Infrunta-ti fricile

 

Usor de spus, greu de facut! Gandeste-te la lucrurile de care iti este teama si confrunta-le, pentru ca vei vedea cum frica se va diminua. Acesta este singurul lucru care te va ajuta intr-un mod real si concret.

 

Fii motivata

 

Odata ce iti propui un lucru, nimic nu trebuie sa te opreasca din a-l realiza. Indiferent cate frici apar pe parcursul tau catre succes, incearca sa le depasesti si nu le lasa sa doboare!

 

 

 

 

Asadar, tine minte ca nu esti singura persoana care se confrunta cu frici, iar acest sentiment este unul uman. Incearca sa il depasesti dand dovada de tarie de caracter si nu te lasa intimidata de parerea celorlalti despre tine!

 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Exit mobile version