Viata sociala: Ce inseamna viata sociala si cum sa o construiesti in epoca moderna

Scris de miruna

Categorii:

Viata sociala: Ce inseamna viata sociala si cum sa o construiesti in epoca moderna, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=4)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Avand in vedere ca in momentul de fata oamenii se confrunta cu situatii nemaiintalnite pana acum, mentinerea si cladirea unei vieti sociale sunt lucruri din ce in ce mai greu de realizat. Pot parea simple si usor de obtinut, insa in esenta totul este mai complicat de atat. Tinand cont ca oamenii nu se mai vad si nu se mai comporta la fel in circumstantele actuale, viata sociala in epoca moderna este complet diferita.

Daca iti doresti sa cladesti relatii cu anumite persoane si sa ai o viata sociala activa, trebuie sa intelegi mai intai importanta acesteia.

1. Ce inseamna viata sociala si de ce este importanta

Intotdeauna exista o explicatie pentru fiecare cuvant, asa ca si viata sociala are o definitie simpla si totusi atat de complexa. In esenta, se refera la toate activitatile pe care oamenii le desfasoara in spatiul public sau intr-o comunitate impreuna cu alte persoane.

Daca te-ai intrebat ce este viata sociala, atunci unul dintre raspunsuri ar mai putea fi interactiunea dintre cel putin doua persoane si relatia acestora. Se poate spune ca, de obicei, o persoana care participa la diferite activitati, evenimente, petreceri si alte lucruri asemanatoare are o viata sociala dezvoltata, reusind astfel sa ia contact cu numeroase tipuri de oameni. Dupa cum se poate observa, importanta comunicarii in viata sociala este imensa si este, in principiu, pionul de baza.

2. Realizarea unui cerc de cunoscuti

Daca esti o persoana extrovertita, vei reusi mult mai usor sa iti faci prieteni si sa te integrezi intr-un grup. Una dintre cele mai usoare modalitati de a realiza un cerc de cunoscuti este sa incerci sa te reconectezi cu prietenii vechi. Le poti da un mesaj si puteti incepe din nou sa vorbiti folosindu-va social media.

De asemenea, o alta metoda simpla de a cunoaste oameni noi este sa incerci sa te imprietenesti cu vecinii tai. Poate te-ai mutat intr-un loc nou si nu cunosti pe nimeni, asa ca acesta este momentul potrivit sa construiesti niste legaturi. Locul de munca reprezinta si el o solutie atunci cand vine vorba despre crearea unor relatii sociale. Daca ai un job in care vorbesti cu diferite persoane, precum jurnalist, psiholog, model de videochat si altele, atunci totul va fi mult mai usor pentru tine.

3. Cum sa ai o viata sociala activa

In zilele noastre poate parea din ce in ce mai dificila implicarea tinerilor in viata sociala, mai ales tinand cont de circumstantele actuale. O importanta majora o are rolul comunicarii, asa ca nu ezita sa mentii relatia cu prietenii tai si sa discuti cu persoane noi ori de cate ori ai ocazia.

Fa-ti planuri cu cei dragi in mod regulat si incercati sa vorbiti cat mai des. Daca primesti invitatii in oras, cea mai buna varianta pentru a mentine o viata sociala activa este sa nu refuzi niciodata o iesire pentru a schimba cateva vorbe. Incearca sa nu te lasi condus de timiditate si fii deschis ori de cate ori ai sansa sa comunici si sa iesi afara.

Daca iti doresti ca persoanele  din jurul tau sa te placa si sa continue sa isi doreasca sa iasa cu tine, Kendra iti recomanda sa fii un bun ascultator. Prietenia este despre a oferi si a primi inapoi. Asculta-ti apropiatii ori de cate ori au nevoie de tine, iar ulterior si ei vor face acelasi lucru.

Un raspuns clar al intrebarii “de ce este importanta viata sociala” este nevoia oamenilor de a comunica si rezultatele pozitive obtinute in urma acestor activitati. S-a demonstrat, in urma anumitor studii efectuate, ca relationarea pastreaza mintea unei persoane sanatoasa si o ajuta sa se dezvolte din toate punctele de vedere. Nu ezita sa comunici cu cei din jurul tau, atat la job, cat si in timpul liber.

 

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!