Alegeri in viata – Cum sa fii increzatoare in ele?

Scris de miruna

Categorii:

Alegeri in viata – Cum sa fii increzatoare in ele?, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=4)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
     3 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

In fiecare zi, indiferent ca iti place sau nu, trebuie sa iei decizii. Fie ca este vorba despre locul de munca, fie despre modul in care iti vei cheltui banii sau unde vei locui peste cateva luni, luarea hotararilor dificile este parte din viata ta. Cu toate acestea, inainte de a face o alegere, trebuie sa iei in considerare cateva lucruri.

 

Citeste in continuare pentru a afla mai multe despre alegerile din viata noastra si ce poti sa faci pentru a creste sansele ca acestea sa fie cele mai bune pentru tine.

1. Despre alegerile in viata

Tot ceea ce ti se intampla este rezultatul deciziilor tale – ca alegi sa mergi sau nu la sala, sa iesi sau nu in oras, sa amani alarma sau sa te ridici din pat.

 

Ai ales sa mananci mai mult decat era cazul si, in loc sa te duci la clasa de aerobic, ai preferat sa stai pe canapea. Nimeni nu te-a tinut si nu te-a obligat sa faci aceste lucruri. Ai fost tu.

 

Insa, trebuie sa stii ca alegerile pe care le faci astazi, iti vor afecta viata de maine. Nu iti place locul de munca? Ti-ai facut credit pentru a cumpara un anumit lucru, desi nu ti-l permiteai?

 

Este greu de recunoscut atunci cand faci greseli, insa si acestea fac parte din viata. Lucrul cel mai important este ca tine tot de tine sa schimbi rezultatele. Poti cauta un alt job, care sa-ti placa si care sa plateasca mai bine, pentru a termina creditul inainte de termen sau poti incepe sa mananci sanatos si sa fii mai activa. Totul este in mainile tale.

 

2. Rolul intelepciunii in alegerile din viata

Uneori, chiar si dupa zile de analiza a optiunilor, pare imposibil sa delimitezi punctele pro de cele contra si sa-ti dai seama ce iti doresti cu adevarat.

 

De foarte mult ori, gandurile ne duc atat de departe, incat nu putem sa facem o alegere. Totusi, care este solutia pentru acest lucru? Raspunsul se rezuma la un singur cuvant: intelepciunea.

 

Acest lucru inseamna ca trebuie sa fii constienta si concentrata pe momentul prezent, capabila sa observi in mod obiectiv si sa accepti toate sentimentele, gandurile si senzatiile prin care treci si ca esti in stare sa-ti intrerupi sirul gandirii pentru a reflecta asupra informatiilor relevante.

 

Asadar, rolul intelepciunii in alegerile in viata este unul major, deoarece te ajuta sa iei cele mai bune decizii si sa eviti o mare parte din riscuri.

3. Trucuri pentru a face cele mai bune alegeri in viata

Daca nu stii de unde sa incepi atunci cand ai o decizie importanta de facut, iata cateva trucuri care sa te ajute:

 

 • Nu te grabi: Sa fii inteleapta inseamna sa rezervi suficient timp. Uneori, nu este posibil, dar ceea ce poti face in astfel de cazuri este sa ai incredere in intuitie. Altfel, ofera-ti suficient timp pentru a reflecta asupra prioritatilor, visurilor si valorilor tale.

 

 • Accepta ca poate fi greu sa iei decizii: Alegerile mari au adesea consecinte mari si de lunga durata. Chiar daca stii ca faci ceea ce trebuie, ai putea avea indoieli. Spre exemplu, daca optezi pentru o cariera controversata, precum videochat-ul, desi stii ca este benefic pentru tine, s-ar putea sa-ti fie teama pentru ca nu stii cum sa spui familiei. Ei bine, in loc sa-ti doresti sa fie usor, ar trebui sa te bucuri ca este o decizie grea, pentru ca acestea sunt cele care vin cu rezultate importante.

 

 • Respecta-ti opiniile: Aceasta inseamna sa fii fidela sinelui, prioritatilor si valorilor tale. Daca o optiune necesita sa compromiti ceea ce esti, sa nu faci ceea ce iti doresti sau sa mergi contra naturii tale, ar fi cazul sa te gandesti de doua ori. Intotdeauna trebuie sa iei in calcul doar ceea ce este cu adevarat important pentru tine.

 

 • Intelege ca pot exista mai multe cai: Pot exista momente cand ajungi la o rascruce de drumuri si toate sunt la fel de atragatoare, cu avantaje si dezavantaje similare. Cand mai multe optiuni sunt „corecte”, dar trebuie sa alegi doar una, te-ai putea teme de cea mai putin cunoscuta. Interpreteaza acest sentiment nu ca pe un indiciu al unei eventuale decizii gresite, ci ca pe o oportunitate. In astfel de situatii, pentru a lua o hotarare, ia in considerare intuitia ca factor determinant.

 

Asadar, de fiecare data cand esti pusa in fata unei alegeri care iti va afecta viata pe o perioada indelungata, ai grija sa o faci intotdeauna cu intelepciune si cu respectarea valorilor si principiilor dupa care te ghidezi.

 

Sursa foto: unsplash.com

 

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!