Desfranarea: Cum este perceputa?

Scris de miruna

Categorii:

Desfranarea: Cum este perceputa?, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=5)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
          4 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Desfranarea este un termen folosit, in cea mai mare parte, in lumea bisericeasca si este considerat un pacat. In ziua de astazi, foarte multe lucruri care erau considerate in trecut desfranate, au devenit o normalitate, ca de exemplu, sexul inainte de casatorie nu mai este considerat tabu. Totusi, in Romania exista un procent foarte mare de populatie religioasa si de aceea, inca exista o anumita stigma in ceea ce priveste sexul, precum si in privinta orientarii sexuale si a libertatii actului sexual.

 

Oricat de libera si deschisa ti-ai dori sa fii, vei simti o presiune indirecta din partea rudelor si a oamenilor din jurul tau, daca alegi sa-ti traiesti viata asa cum vrei. Chiar si cele mai libere persoane au simtit frica si rusine cand si-au inceput viata sexuala sau cand au dorit sa incerce lucruri noi in dormitor din cauza educatiei specifice crestine. Este important sa intelegi ce inseamna desfranarea si cum este vazuta in religia crestina. Astfel, trecand informatia prin propriul filtru de gandire, poti decide daca intr-adevar desfranarea crestineasca mai este plauzibila in ziua de azi sau nu.

1. Ce inseamna, de fapt, desfranarea?

Desfranarea, conform viziunii crestine, este un pacat, care cuprinde orice act sexual in afara casatoriei. Homosexualitatea si prostitutia sunt si ele pacate din zona desfranarii, fiind considerate unele capitale. Ca orice alt pacat, poate fi iertat prin spovedanie si pocainta. Desigur, poate fi prevenit prin casatoria la o varsta cat mai frageda. Un lucru interesant este faptul ca exista mai multe viziuni in ceea ce priveste actul sexual intre sot si sotie, depinzand de preot sau de tipul de dogma crestina. Unele dogme crestinesti considera ca actul sexual nu are limite, cat timp este practicat in cadrul casatoriei, iar altele stabilesc zile in care nu se poate face sex (zilele de post sau Duminica) sau in ce pozitii. In religiile crestine extremiste, sexul poate fi practicat doar in scopul procrearii.

 

 

2. De cate feluri e desfranarea?

Pacatul desfranarii este de foarte multe feluri. El cuprinde absolut tot ce este legat de natura sexuala a omului. Iata cateva acte care intra in categoria desfranarii: orice fel de relatie incestuasa, violul, relatiile homosexuale, relatiile sexuale cu cineva casatorit, relatiile sexuale cu o femeie la menstruatie si chiar masturbarea, care mai este numita si pacatul malahiei.

 

Motivul pentru care sunt considerate pacate este faptul ca afecteaza puritatea sufletului. Se considera ca odata ce ai infaptuit un act desfranat, este greu sa te opresti. Totodata, se crede ca sexualitatea nu a fost in natura omului si ca aceste instincte au aparut dupa ce Adam si Eva au fost izgoniti din Rai. De aceea, biserica doreste sa formeze indivizi cat mai apropiati de perfectiune.

3. Care sunt consecintele desfranarii?

In trecut, cei care comiteau pacatul desfranarii erau pedepsiti cu moartea. Totusi, existau anumite cazuri in care se platea amenda si se obliga casatoria, de exemplu, atunci cand un barbat viola o fata virgina si erau prins, el trebuia sa plateasca tatalui ei o suma foarte mare de bani si sa se insoare cu ea.

In ziua de astazi, insa, in functie de circumstatele actului si tipul sau, este ceva pedepsit prin lege, ori, daca este vorba de relatii intime pana la casatorie, acest lucru nu mai este considerat o crima, insa reprezentantii bisericilor inca incearca sa invete tinerii sa astepte noaptea nuntii pentru o astfel de apropiere.

4. In ce masura ar trebui sa te afecteze?

In zilele noastre, nu mai pot fi aplicate aceleasi criterii atunci cand judecam un act imoral. Sexul este considerat o parte normala a vietii, oamenii putand sa se bucure de toate beneficiile lui asupra sanatatii fizice si psihice. Cu toate acestea, ramasitele viziunii crestinesti raman in subconstient. Acest lucru provoaca dereglari asupra psihicului tau. Chiar daca esti activ/a sexual si incerci sa practici aceasta activitate fara scrupule, cel mai probabil, uneori, ai retineri din cauza acestor frici provocate de religie.

 

Ceea ce trebuie sa intelegi este ca motivul pentru care exista desfranarea in trecut era, cel mai probabil, lipsa de educatie a oamenilor. In prezent, gradul de educatie este mult mai mare, prin urmare, si definitia desfranarii ar trebui sa se schimbe.

Nu esti desfranata daca faci sex cu iubitul tau si nici daca te masturbezi, deoarece nu faci rau nimanui. Orice act sexual este permis, cat timp exista consimtamant si nu afectezi negativ pe altcineva. Tu esti cea/cel care isi impune limitele si ele ar trebui sa depinda de cum iti afecteaza sanatatea mentala. De exemplu, daca esti model de videochat la Kendra Studio, iti pui toate atuurile tale in valoare intr-un cadru autorizat, unde consimtamantul este de la sine inteles.

 

 

Asadar, ramane la latitudinea ta daca aceste credinte ar trebui sa faca parte din viata ta sau nu. Totul devine mult mai logic daca privesti desfranarea ca pe o poveste din trecut si daca alegi sa abordezi sexul folosind principii sanatoase, fara sa-ti impui limite exagerate.

 

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!