Ce inseamna sa fii trainer in videochat?

Scris de miruna

Categorii:

Ce inseamna sa fii trainer in videochat?, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=4)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Ce înseamnă trainer? Potrivit definiției din dicționarul explicativ al limbii române, acest termen este sinonim cu antrenor. Însă, în realitate, nu sunt denumite astfel doar persoanele care activează în domeniul sportului, ci și cele care joacă rolul de formatori, adică cei care pun la bătaie toate informațiile pe care le dețin, cu scopul de a distribui cunoștințele proprii și altora. Dar, ține minte, nu toți oamenii sunt făcuți pentru a avea această meserie.

 

Așadar, descoperă în continuare de la echipa Kendra Studio care sunt calitățile unui trainer de succes și cum poți deveni unul.

1. Ce face un trainer și cum poți deveni unul?

După cum ai aflat încă din introducere, meseria de trainer poate fi definită cu ajutorul termenului de formator. Mai exact, specialiștii susțin că persoanele care au această profesie se ocupă cu instruirea oamenilor într-un anumit domeniu.

 

Există multe firme care oferă sesiuni de formare pentru angajații lor, cum este și cazul modelelor de videochat, care beneficiază de îndrumare pentru a progresa și a atinge performanțele la care aspiră.

 

            Orice trainer trebuie să țină cont de TREI aspecte:

  • În primul rând, este important să le creeze cursanților un cadru potrivit, adică să le ofere o anumită perspectivă asupra subiectului dezbătut.
  • În al doilea rând, este esențial să își structureze foarte bine timpul le lucru. Întâlnirile ar trebui să fie împărțite în minimum două etape: una teoretică și una practică.
  • Iar în ultimul rând, trebuie să ofere toată materia necesară celor care s-au înscris la curs. Probabil v-ați confruntat sau măcar ați auzit de situații în care trainerii nu dezvăluiau decât foarte puține informații, care puteau fi găsite și printr-o simplă căutare pe Google.

 

            Așadar, dacă plănuiești să devii trainer și vrei să ai succes, este important să fii sigur că le vei putea oferi viitorilor tăi învățăcei pregătire de calitate. Ține minte, mulți dintre angajatori îți vor cere o diplomă autorizată de formator, dar și ceva experiență. Tocmai de aceea, este indicat să îți începi cariera de trainer cu un curs autorizat. Ulterior, vei putea să faci practică în cadrul unui ONG, sunt foarte multe care caută astfel de voluntari.

2. Calitățile unui trainer de succes

Fiecare om ar trebui să își dorească să fie cel mai bun în meseria pe care o practică. Așadar, dacă vrei să ajungi un trainer de succes, care câștigă sume impresionante după fiecare curs, este important să ai câteva calități considerate esențiale de către specialiști:

 

  • Trebuie să fii foarte bun în domeniul pe care vrei să îl transmiți mai departe. De exemplu, nu este indicat să te faci trainer în domeniul IT dacă ai lucrat toată viața într-o agenție de PR.
  • Trebuie să știi să vorbești în public, adică este important să nu ai emoții și să știi să transmiți informația cursanților tăi.
  • Trebuie să fii organizat, să îți pregătești din timp materialul de curs și să îl structurezi cu atenție.
  • Trebuie să ai simțul umorului și să fii carismatic – altfel se vor simți persoanele din fața ta dacă te văd binedispus.

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre meseria de trainer

  1. Ce înseamnă să fii trainer?

Potrivit specialiștilor, să fii trainer înseamnă să instruiești o persoană sau un grup de persoane într-un anumit domeniu, pe care TU îl stăpânești foarte bine. Deseori, acest termen este înlocuit cu cel de „formator”.

 

  1. Cum poți să devii trainer?

            Dacă îți dorești să devii trainer este important, în primul rând, să fii foarte bun și să ai suficientă experiență acumulată în domeniul tău, încât să o poți distribui și altora. Ulterior, poți face și un curs care să îți ofere o diplomă acreditată.

 

  1. Ce tipuri de traineri există?

            În secolul XXI, există traineri în absolut toate domeniile. Așadar, este posibil să practici această meserie indiferent de pasiunea pe care o ai. Sunt formatori care te învață să folosești mai bine platformele de social media, sa îți promovezi afacerea, să fii mai fericit, să îți îmbunătățești relația de cuplu și așa mai departe.

 

 

            În concluzie, dacă îți dorești să devii trainer, nu este imposibil. Urmează pașii de mai sus și cu siguranță vei avea succes.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!