Comportamentul sexual al oamenilor

Scris de miruna

Categorii:

Comportamentul sexual al oamenilor, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=3)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Despre comportamentul sexual al oamenilor s-au spus multe lucruri de-a lungul timpului si, chiar daca exista numeroase opinii contradictorii, in esenta, acesta reprezinta capacitatea oamenilor de a-si exprima interesul sexual si atractia pentru alte persoane prin intermediul sentimentelor si experientelor erotice.

Conceptia oamenilor despre sexualitate a suferit modificari importante, mai ales in trecutul apropiat, fiind numeroase cazurile de comportamente sexuale care, in urma cu 10-20 de ani, erau considerate tabu si nu puteau fi abordate ca subiect de discutie. In prezent au devenit o normalitate pentru multe persoane, determinand o schimbare a societatii pana la cel mai inalt nivel pentru acceptarea noilor tendinte sexuale.

Afla in continuare ce anume determina o persoana sa aiba un comportament sexual sau altul si cum a evoluat perceptia oamenilor despre unele forme de exprimare a sexualitatii, de la interzis la acceptabil.

1. Care sunt factorii care influenteaza comportamentul sexual al oamenilor?

O persoana isi poate exterioriza sexualitatea in mai multe forme, inclusiv prin ganduri, fantezii, dorinte, atitudini si relatii. Acestea nu au la baza doar aspecte de ordin biologic, fizic sau emotional, ci sunt si o manifestare a mediului sociocultural, deoarece majoritatea oamenilor sunt afectati intr-o anumita masura de societatea in care traiesc.

In acest sens, unii cercetatori considera ca materialul genetic este cel care determina un anumit comportament sexual, pe cand altii sunt de parere ca mediul inconjurator joaca un rol mai puternic. In general, se afirma ca sexualitatea oamenilor influenteaza si este influentata de domenii diverse, precum cultura, politica, justitie sau teorii filozofice despre viata si poate intra in conflict cu moralitatea, etica, spiritualitatea sau religia.

Diferentele de cultura intre oameni si intre generatii se reflecta in mod deosebit si asupra a ceea ce este considerat acceptabil sau interzis in comportamentul sexual al unei persoane. Totusi, nu trebuie sa iti reprimi instinctele, daca asta trebuie pentru a  face pe plac celor din jur, ci este recomandat sa iti explorezi sexualitatea si sa o accepti pe deplin, lucru care iti va aduce satisfactii atat pe plan personal, pentru o relatie sanatoasa cu partenerul si o viata de cuplu fericita, cat si pe plan profesional. Daca lucrezi intr-un domeniu precum videochat, unde ai nevoie sa fii deschisa si lipsita de inhibitii sau prejudecati, poti avea un succes urias.

 

2. Tipuri de comportament sexual care au nascut opinii contradictorii

Desi acum sunt o normalitate pentru multi, in trecut aceste comportamente erau considerate deviante si, prin urmare, interzise. Daca si tu ai astfel de preferinte sexuale sau le practici ca model de videochat, elibereaza-te de stres si bucura-te de ceea ce iti face placere.

Masturbarea

Initial privita ca o perversiune sau chiar o boala mintala, cu timpul, masturbarea a devenit o activitate sexuala normala pe care o practica majoritatea femeilor si barbatilor, indiferent daca sunt singuri sau formeaza un cuplu. Specialistii considera ca acest comportament sexual poate deveni anormal doar daca deterioreaza relatia cu partenerul, daca este realizat in public sau daca devine un obicei obsesiv.

 

Homosexualitatea

La fel ca in cazul masturbarii, si persoanele gay au fost considerate in trecut ca bolnave de o afectiune psihica, pentru care era nevoie de tratament. In prezent, aceasta orientare sexuala este acceptata de tot mai multa lume, iar cei care se declara homosexuali sau bisexuali nu mai au motive sa se ascunda. Similar cu heterosexualitatea, si homosexualitatea rezulta dintr-o combinatie de factori biologici si de mediu, care conduc la abilitatea de a te simti atras sexual de o persoana de acelasi sex, aceasta nefiind o simpla alegere personala intr-un anumit moment al vietii.

 

Sexul inainte de casatorie sau in afara casatoriei

Multe culturi descurajeaza infidelitatile, dar accepta relatiile sexuale in concubinaj. Generatiile actuale prefera sa aiba experiente erotice inainte de a lua decizia de a se casatori sau chiar in lipsa unei astfel de perspective, avand in vedere trendul din tarile dezvoltate de a tinde catre mai multa libertate sexuala.

De asemenea, desi este inca un subiect tabu, unele cupluri casatorite au comportamente sexuale de tipul relatiilor extraconjugale, tocmai pentru a-si descoperi si mai mult latura erotica. Chiar daca din exterior pare a fi vorba de inselarea partenerului de viata, totusi, pentru cei care sunt atrasi de astfel de practici, rezultatul este chiar consolidarea relatiei cu sotul sau sotia.

 

In concluzie, un comportament sexual care nu incalca normele juridice sau ale moralitatii nu trebuie inhibat si reprimat doar pentru ca nu corespunde cu conceptia societatii in care traiesti. Asuma-ti ceea ce iti produce placere si exprima-ti sexualitatea asa cum simti!

 

Sursa foto: storyblocks.com

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!