Dorinta – Ce inseamna și cum o sa indeplinesti

Scris de miruna

Categorii:

Dorinta – Ce inseamna și cum o sa indeplinesti, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=4)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Dorințele sunt sentimente firești, cu care poate rezona oricine, în orice moment. Cu siguranță ai o multitudine de nevoi, aspirații și visuri pe care le vrei împlinite cât mai repede. Disciplina gândului este importantă în acest proces – de aceea, este esențial să afli totul despre ceea ce vrei, dar și despre modalitățile pe care le poți aborda pentru a crea un drum lin către rezultatul dorit.

 

 

În acest articol vei afla ce înseamnă dorința și cum poți determina îndeplinirea ei!

1. Dorințe împlinite – vis sau realitate?

Dorințele sunt o serie de gânduri care formează anumite aspirații și visuri pe care le ai. Este firesc să te confrunți cu astfel de idei, însă este bine să găsești un echilibru propice între a-ți dori și a fi mulțumit cu ceea ce ai. De multe ori, din cauza acestui dezechilibru, apar nemulțumiri și emoții care sunt identificate ca neajunsuri.

 

De aceea, este important să-ți cântărești extrem de bine dorințele, pentru a-ți putea da seama dacă ele sunt utile cu adevărat sau nu. Cunoașterea de sine este esențială, însă perspectiva reală și asumată este factorul cel mai însemnat când vine vorba despre materializarea și îndeplinirea tuturor visurilor pe care le ai.

 

Iată câteva întrebări pe care ți le poți pune pentru a descoperi mai multe despre lucrurile pe care ți le dorești:

 

  • Care este scopul dorinței pe care o ai?
  • Ai cu adevărat nevoie de asta?
  • Este această dorință posibilă rapid sau este mai îndepărtată?
  • Ce sentimente îți provoacă îndeplinirea ipotetică a acestei dorințe?
  • De ce îți dorești acest lucru?

 

 

Cu siguranță, poți inventa o grămadă de alte întrebări care să te ajute să-ți cunoști dorințele realmente, în cele mai profunde straturi. Odată ce ai reușit să faci astfel, vei vedea că se va naște o perspectivă bine definită a fiecărui lucru la care aspiri. Aceasta este o etapă recomandată care are ca scop echilibrul.

 

Dacă reușești să pui în practică acest proces, vei observa că multe dintre aspirațiile pe care le ai nu vor mai părea așa de urgente sau importante – acest fenomen îți va permite să-ți stabilești o ordine a lor, în funcție de priorități, realizări și posibilități, evaluând concret natura lor. Aceasta este o modalitate prin care îți poți organiza viața și, mai ales, felul în care privești noțiunea de dorință.

 

Deseori, poate că te-ai confruntat cu imposibilitatea de a-ți stăpâni aspirațiile – fapt care poate duce la un haos general al vieții de zi cu zi. Așadar, ordinea este necesară chiar și la acest nivel – poate că nu este la fel de palpabilă ca cea fizică, a obiectelor, însă este cel puțin la fel de semnificativă.

 

Dincolo de nevoile de bază (mâncare, băutură etc.), dorințele se pot ramifica în mai multe categorii, în funcție de zona în care se manifestă. Acestea pot fi de natură:

 

  • Profesională

 

Acest tip de dorință ține de modul în care percepi tu viața ta profesională. În funcție de gradul de împăcare cu prezentul, aspirațiile pot apărea sub o formă sau alta. Poate că ai o nemulțumire legată de locul de muncă – încearcă să nu ignori acest lucru și cercetează mai adânc ce înseamnă și ce presupune acest sentiment. Neîmplinirea profesională este o problemă frecventă în societatea contemporană și din ce în ce mai mulți oameni se lovesc de o neconcordanță profundă între ceea ce sunt ca oameni și ceea ce fac la jobul pe care îl au. Studiază corect atitudinea ta față de preocupările pe care le ai și nu te teme să faci o schimbare, dacă intuiția îți indică acest lucru.

 

  • Materială

 

Factorul material pare, pe de-o parte, superficial și pe de altă parte, indispensabil. Chiar dacă nu îți dorești o bogăție nemăsurată, este imposibil să nu te lovești de necesitatea unei prosperități financiare, utilă zi de zi. Este esențial să îți evaluezi concret dorințele în acest sens și să găsești un echilibru propice între stilul de viață pe care îl ai și cel pe care ți l-ai dori. Nu te pierde în detalii și vezi ce este cu adevărat important pentru tine. Există modalități de a face bani fără a renunța la pasiunile tale – trebuie doar să ai destul curaj încât să crezi cu adevărat în ceea ce îți dorești.

 

  • Sexuală

 

Sexualitatea este un segment prezent în permanență în viața oricărui om și influențează în mod direct nenumărate aspecte care țin de relaționare. Dorințele ascunse care pot exista în mintea ta sunt firești și nu trebuie să-ți fie rușine de ele. Găsește modalitatea de a le manifesta fără a-i deranja pe cei din jur și fără a avea comportamente extremiste. Acceptă ceea ce îți dorești și documentează-te cu privire la acest domeniu care ține de intimitatea fiecăruia și care reprezintă, de cele mai multe ori, un subiect tabu. Există nenumărate platforme online care îți pot da răspunsuri la întrebările pe care le ai – Kendrastudio îți recomandă cele mai populare subiecte de discuție pe acest gen de teme, pentru a te putea informa așa cum ai nevoie, pentru îndeplinirea oricărei dorințe.

 

 

  • Evolutivă

 

Evoluția personală este oricând binevenită – de aceea, poți avea dorințe care să aibă ca scop transformarea ta interioară. Stabilește direcția în care vrei să mergi și acționează în acest sens. Descoperă zonele pe care ți-ar plăcea să le îmbunătățești – fie că este vorba despre calități emoționale, spirituale sau psihologice, fie că se referă la  aspect, look, sau caracteristici fizice. 

Așadar, dorințele pot fi de diferite feluri – depinde doar de tine să le înțelegi și să acționezi în consecință. Având o percepție completă asupra lucrurilor pe care le vrei, poți începe să faci primii pași spre îndeplinirea lor. Aceste etape te vor ajuta să aduci totul mai aproape de tine – atât lumea ta interioară, cât și posibilitățile celei exterioare. Făcând astfel, poți simplifica anumite procese, deblocându-le prin acțiune și reacțiune. Nu uita să-ți acorzi timp și atenție cât de des poți! Deși societatea contemporană te poate prinde în vâltoarea ei, ai grijă să te întorci tot timpul la propria persoană și, implicit, la aspirațiile și visurile pe care le ai.

 

2. Cum să contribui rapid la îndeplinirea unei dorințe?

Îndeplinirea dorințelor arzătoare poate deveni realitate dacă ții cont de câteva sfaturi care țin de introspecție și de determinarea pe care o ai pentru a schimba ceva. Trebuie să afli totul despre aspirațiile tale pentru a putea înțelege natura, originea și caracteristicile lor. Odată ce ai reușit acest lucru, nu rămâne decât să afli ce anume poți face concret pentru a pune în practică tot ceea ce ți-ai propus. Astfel, această etapă presupune o cercetare amănunțită a posibilităților pe care le ai și a cărămizilor pe care le poți pune în vederea împlinirii scopurilor pe care le ai în minte. Află, așadar, câteva întrebări pe care ți le poți pune pentru a trece la pasul următor:

 

 

 

 

  • Cât de repede vrei să ți se îndeplinească dorința?

 

Pentru a putea alinia toți factorii necesari, este esențial să-ți proiectezi scopul din punct de vedere temporal, pentru a căpăta mai multă claritate. Dacă lași dorința la un nivel îndepărtat, nu vei putea acționa în consecință, în prezent sau în viitorul apropiat.

 

 

  • Este realizabilă pe termen scurt, mediu sau lung?

 

Este bine să evaluezi corect posibilitatea de a-ți împlini dorința într-o perioadă specifică. Sunt anumite lucruri care au nevoie de mai mult timp pentru a obține o formă reală – încearcă să împarți totul în funcție de aceste categorii bine definite.

 

 

  • Ce poți să faci concret pentru a contribui la realizarea ei?

 

Gândește-te care sunt demersurile concrete pe care le poți face pentru a-ți atinge scopul. Poate că e necesar să intri în contact cu anumite persoane, să faci niște achiziții, să pui bani deoparte, sau să te înscrii la un anumit curs – oricare ar fi direcția potrivită, încearcă să formulezi directive clare pe care să le poți urma cu ușurință.

 

 

  • De ce resurse ai nevoie pentru a putea reuși?

 

Orice proiect sau dorință are nevoie de resurse care să ajute la îndeplinirea sa. Acestea pot fi umane, financiare, emoționale, dar există și multe alte tipuri de factori care te pot influența pe acest drum. Cercetează care sunt și fă în așa fel încât să-i atragi și să le obții în viața ta.

 

 

 

Dacă vei reuși să dai răspunsuri cât mai clare și concise, vei observa că deja se vor materializa sub forma unui plan inițial. Acest proces are scopul de a clarifica toate detaliile care te pot ajuta să lucrezi în vederea rezultatului dorit. De multe ori, dorințele nu se îndeplinesc de la sine, fiind necesare acțiuni propriu-zise pentru a putea pune în mișcare mecanismul care trebuie declanșat. Așadar, fă o excursie în mintea și în sufletul tău și pune pe hârtie visurile pe care le ai și lucrurile pe care le poți face în acest sens.

3. TO DO LIST – Lista de dorințe

Lista de dorințe este un pas esențial în tot acest proces – scrisul este o formă excelentă de materializare a gândurilor. La nivelul minții tale, sentimentele și dorințele pot părea lipsite de concretețe – odată ce le așterni pe hârtie, ele capătă formă și devin mai reale. Fă o listă cu 5 lucruri pe care ți le dorești sincer, cu adevărat, și formulează-le cât mai clar și mai concis, în cât mai puține cuvinte.

 

Apoi, scrie în dreptul fiecărei idei 3-5 acțiuni care te vor ajuta să-ți îndeplinești scopul propus. Încearcă să definești totul într-o manieră cât mai exactă, pentru a dat un contur ideilor tale. Rostul acestui exercițiu este acela de a aduce gândurile tale într-o formă palpabilă, reală și, deci, posibilă.

 

împlinirea scopurilor tale. Este un instrument tehnic prin care poți pune în termeni reali și preciși atât premisele (adică tot ceea ce îți dorești), cât și acțiunile (faptele pe care trebuie să le faci). Sistematizarea de acest gen are rolul de a îți sintetiza gândurile și de a le da o formă conturată, cu caracter de task-uri. Astfel, visurile tale nu vor mai rămâne în lumea imaginarului, ci vor căpăta conținut și formă prin deciziile pe care le iei. Încearcă această metodă de lucru și vezi care sunt rezultatele!

 

 

 

Prin urmare, dorințele, nevoile și aspirațiile sunt existente în viața ta, indiferent de context. Ce sunt ele și cum poți determina îndeplinirea lor sunt întrebări la care îți poți oferi răspuns, cu un mic efort de interiorizare și introspecție. Este important să abordezi această temă cu sinceritate și seriozitate, fiindcă nu trebuie să dai socoteală nimănui în afară de tine. Fă tot ce poți pentru a aduce în viața ta concretizări ale tuturor visurilor pe care le ai. Nu îți trebuie ajutorul celor din jur, fiindcă poți face acest lucru ușor, cu dedicare și perseverență. Ai încredere în tine și ia cele mai bune decizii!

 

Sursă foto: pixabay.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!