Gandirea pozitiva – Beneficii

Scris de miruna

Categorii:

Gandirea pozitiva – Beneficii, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=6)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
          4 => 
            array (size=4)
              ...
          5 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Cu siguranta esti de acord ca puterea gandirii pozitive este una remarcabila. De fapt, ideea ca mintea ta iti poate schimba viata poate parea ca intra in categoria de „prea bun pentru a fi adevarat”.

 

Poti ghici la ce se gandesc oamenii de succes si fericiti cat e ziua de lunga? Ei bine, la ceea ce vor si la modalitatile prin care pot obtine acel lucru. In acest fel, dezvoltarea unei atitudini pozitive iti poate schimba cu adevarat intreaga viata.

 

Cand te gandesti si vorbesti despre dorintele tale, esti fericita si simti ca preiei controlul asupra propriului destin. Si, in momentul in care gandurile tale te bucura, creierul elibereaza, de fapt, endorfine care iti dau o stare generala de bine. Drept urmare, dezvolti o atitudine pozitiva in legatura cu lucrurile din jur.

1. Ce este gandirea pozitiva?

Gandirea pozitiva este o atitudine emotionala si mentala care se concentreaza asupra binelui, cu rezultate care iti vor aduce doar beneficii. Este vorba despre anticiparea fericirii, a sanatatii si a succesului – in esenta, inseamna o mentalitate noua si recunostinta pentru succesul propriu si al celor din jur.

 

Cat de importanta este puterea gandirii pozitive? Aceasta poate face o persoana sa-si depaseasca limitele si sa atinga obiective la care nici nu s-ar fi gandit. Mintea ta iti afecteaza actiunile, care, la randul lor, vor dicta succesul sau esecul, calitatea relatiilor personale si a modului in care vezi lumea, in general. Forta unei mentalitati optimiste nu poate fi subestimata.

 

2. Intelegerea fortei si a efectelor gandirii pozitive

Gandirea pozitiva nu inseamna ca bagi capul in nisip si ignori situatiile mai putin placute ale vietii. De fapt, inseamna doar ca abordezi si neplacerile cu optimism si intr-un mod productiv. Inseamna sa crezi ca lucrurile se vor termina cu bine si sa eviti sa pui raul inainte.

 

Gandirea pozitiva incepe adesea cu vocea ta interioara. Aceasta din urma este fluxul nesfarsit de ganduri nerostite care iti trec prin cap. In mod automat, acestea pot fi benefice sau negative. O parte din vorbirea cu sine provine din logica si ratiune. Alta poate aparea din conceptii gresite pe care le ai din lipsa de informatii.

 

Daca gandurile tale sunt in mare parte negative, viziunea ta despre viata este, cel mai probabil, pesimista.

 

Insa, daca traiesti emotii pozitive, precum bucuria, multumirea si iubirea, vei vedea ca exista multe oportunitati si drumuri pe care le poti alege in viata.

 

Asadar, gandurile pozitive iti deschid mintea la mai multe optiuni.

3. Cum iti dezvolta gandurile pozitive abilitatile?

Beneficiile gandurilor pozitive nu se rezuma la cateva minute de sentimente bune. Cel mai mare avantaj pe care il vei obtine este sporirea si dezvoltarea abilitatilor.

 

Spre exemplu, un copil care se joaca cu prietenii, se catara in copaci si alearga pe afara, isi dezvolta mobilitatea (abilitati fizice), capacitatea de a comunica si de a interactiona cu cei din jur (abilitati sociale) si dorinta de a explora si de a examina ceea ce il inconjoara (abilitati creative).

 

In acest fel, emotiile pozitive din timpul jocului il determina pe cel mic sa dezvolte abilitati utile si valoroase in viata de zi cu zi.

 

Ani mai tarziu, faptul ca alearga foarte repede il poate ajuta sa devina un atlet profesionist. Astfel, ceea ce a trait cand era copil il va ajuta sa isi deschida mintea si sa vada oportunitatile din viata lui.

 

Cand vine vorba de emotii negative, acestea se comporta invers. De ce? Deoarece dezvoltarea abilitatilor este irelevanta atunci cand exista sentimentul de amenintare sau de pericol imediat.

4. Cheia succesului pentru a avea o gandire pozitiva

Vrei sa inveti cum sa gandesti pozitiv? Primul pas este sa realizezi ca totul depinde doar de tine. Cand devii stapana emotiilor tale, poti oricand sa-ti controlezi mintea, indiferent de influentele exterioare.

 

Daca devii responsabila pentru gandurile, actiunile si sentimentele pe care le ai, viata ta va ajunge intr-un echilibru. Desi evenimentele nu pot fi mereu controlate, modalitatea de a le raspunde poate fi.

 

Ei bine, iata cateva tehnici pe care sa le iei in considerare pentru o gandire pozitiva:

 

  • Mediteaza – oamenii care mediteaza in fiecare zi afiseaza emotii mai pozitive decat cei care nu o fac. De altfel, acest lucru este de asteptat, avand in vedere relaxarea prin care trec mintea si corpul in timpul unei sesiuni. 10 minute pe zi sunt suficiente pentru a aduce gandurile bune in viata ta.

 

  • Preia controlul – ai observat ca atunci cand ai o zi proasta, limbajul corpului arata acest lucru? Te trantesti pe un scaun, iti este greu sa mentii contactul vizual cu cei din jur si faci gesturi precum incrucisarea bratelor sau afundarea palmelor in buzunare. In acele momente incetezi sa fii stapana pe tine si lasi circumstantele sa te controleze.

 

Dincolo de minte, gandirea pozitiva are legatura si cu corpul. Preia controlul asupra felului in care gesticulezi si te misti. Incearca sa renunti la ticurile nervoase, precum rosul unghiilor sau jucatul cu suvitele de par. Daca iti mentii postura deschisa si puternica, vei vedea ca si mintea ta va fi la fel.

 

  • Schimba-ti mentalitatea – aceasta determina de multe ori sirul gandurilor si modul in care reactionezi. Spre exemplu, modelele de videochat se confrunta de multe ori cu prejudecati din partea celor din jur, insa, prentru ca au o mentalitate puternica si sunt in control, reusesc sa vada dincolo de vorbele acestor oameni, deoarece stiu ca locul lor de munca le aduce beneficii importante.

 

Asadar, poti alege sa te concentrezi asupra aspectelor negative sau pozitive ale unui scenariu, dar, daca alegi sa oferi atentie celor care te deranjeaza, viata iti va fi afectata si vei atrage, de asemenea, situatii mai putin placute. De altfel, o astfel de abordare ar putea sa iti influenteze si comportamentul in relatiile cu cei din jur.

 

In schimb, gandirea pozitiva te fereste de astfel de inconveniente, permitandu-ti sa fii pe deplin prezenta si sa te bucuri de fiecare moment. Alegand in mod constient sa te concentrezi pe ceea ce te face fericita, vei dezvolta sentimente de recunostinta si de multumire fata de lucrurile din jur si te vei simti mai bine.

 

  • Analizeaza-ti obiceiurile si creeaza unele noi – Nu poti forma obiceiuri noi, daca nu le cunosti pe cele vechi. Exista lucruri care te fac sa te indoiesti de tine? Reactionezi deschis la situatiile mai putin neplacute sau intri in defensiva? Poate devii agitata de fiecare data cand te gandesti sa faci o schimbare importanta in viata.

 

Iti pui la indoiala calitatile si capaciatatea de a decide, iti este teama ca lucrurile nu ar putea iesi asa cum vrei. Ei bine, gandeste-te la tot timpul pe care il pierzi cu acest obicei de a analiza lucrurile atat de mult. Indoiala de sine este aproape intotdeauna inradacinata in frica, foarte adesea in cea de esec. Sa incerci ceva si sa nu reusesti pare insuportabil, asa ca mintea ta vine cu tot felul de motive pentru a te convinge sa renunti. Dar daca nu faci nimic, nu vei esua, insa, vei stagna, ceea ce e mai rau.

 

Cu siguranta ai auzit de multe ori spunandu-se ca daca nu castigi, macar inveti din experienta, dar daca nici macar nu incerci? Ce ar fi daca in loc sa fii prinsa in ganduri de descurajare, iti reorientezi energia si iti creezi obiceiuri care sa te ajute sa fii optimista? Daca resusesti sa blochezi sentimentele de indoiala si detii controlul propriei mintii, teama nu te va mai stapani. Aceasta este puterea gandirii pozitive.

 

  • Uita-te la cei pe care ii admiri – Adu-ti aminte care sunt persoanele care au avut un impact asupra vietii tale. Poate fi un prieten apropiat, un membru al familiei sau cineva pe care nu l-ai intalnit niciodata, precum o celebritate, un atlet sau un antreprenor de renume.

 

Cum traieste acea persoana? A reusit oare sa aiba o viata extraordinara cu ajutorul unei gandiri corecte? Sunt sanse sa cunoasca puterea gandului bun si sa se foloseasca de ea in drumul lor spre succes – ceea ce poti face si tu.

 

Cand simti ca te afunzi in negativism si nu iti dai seama cum poti schimba lucrurile, adu-ti aminte de vorbele celor pe care ii respecti. Poti chiar sa le scrii pe o hartie si le asezi undeva la vedere, cum ar fi pe frigider sau pe ecranul computerului. Daca cunosti persoana pe care o vezi ca pe un mentor, cu atat mai bine. Pune mana pe telefon si roag-o sa-ti impartaseasca cateva sfaturi.

 

  • Alege-ti cu grija cuvintele – Un obicei esential este imbogatirea vocabularului. Cuvintele pe care alegi sa le folosesti – atat in conversatii cu altii, cat si in propriile ganduri – au un impact profund asupra mentalitatii. Studiile de psihologie au aratat ca vorbitul cu sine imbunatateste starea de spirit, ajuta in gestionarea emotiilor si multe altele. Iar vorbele pe care le utilizezi afecteaza modul in care cei din jur iti raspund.

 

Atunci cand apelezi la vocabular, gandeste-te mai intai la situatia in care te afli si analizeaz-o obiectiv. Daca lasi emotiile de moment sa-ti acapareze cuvintele, s-ar putea sa spui lucruri pe care sa le regreti mai tarziu. Daca vei folosi, in schimb, cuvinte cu mai putina incarcatura emotionala, ai sa constati ca si mentalitatea ta va fi una pozitiva. Multi oameni considera ca este util sa scrie cuvintele negative pe care le intalnesc pe parcursul zile si, pentru fiecare, sa noteze o alternativa pozitiva.

5. Practica gandirii pozitive pentru fiecare zi

Dezvoltarea unei atitudini pozitive te poate ajuta in mai multe moduri decat iti dai seama. Cand gandesti astfel, nu permiti mintii (constient sau subconstient) sa lase loc pentru negativism si indoieli.

 

Dupa ce inveti sa aplici tehnicile de mai sus, vei observa schimbari uimitoare in jurul tau. Corpul tau va incepe sa secrete endorfine, hormoni ai starii de bine si ai fericirii, care te vor face sa te simti mai implinita si bucuroasa. De asemenea, increderea in propria persoana va creste si te vei simti capabila sa cuceresti lumea, sa infrunti noi provocari si aventuri, care ar putea fi in afara zonei de confort.

 

Prin gandurile pozitive, vei reduce limitele pe care ti le-ai impus. Astfel, te vei simti libera si curioasa pentru noi experiente. In esenta, vei putea sa-ti schimbi intreaga viata.

 

Prin urmare, gandirea pozitiva este mai importanta decat crezi, aceasta fiind capabila sa-ti transforme complet viziunea asupra lumii, dar mai ales asupra propriei persoane.

 

Sursa foto: unsplash.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!