Heterosexual: Afla toate detaliile

Scris de miruna

Categorii:

Heterosexual: Afla toate detaliile, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=5)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
          4 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Indiferent de conext, oricine este liber sa iubeasca si sa aleaga ce iubeste! Astfel, fara a judeca deciziile celor din jur, trebuie sa fii o persoana open minded si sa intelegi ca nu exista termen de „normalitate” sau daca exista, aceea este subiectiva. Tocmai din acest motiv, oricine este liber sa isi stabileasca propria normalitate!

 

            Orietantarea sexuala nu mai este, de ceva timp, un subiect tabu, insa nici aici nu ar trebui sa existe norme sau limite. Indiferent de ce prefera persoanele din jurul tau. Tu trebuie sa fii propriul tau judecator si sa alegi ceea ce iti place.

 

            Din contextul legat de orientare sexuala face parte si heterosexualitatea, care pentru numeroase persoane este considerat criteriul de referinta atunci cand vine vorba despre normalitatea sociala.

 

            Pentru orice model de videochat, heterosexualitatea poate fi un pilon de baza in momentul in care isi doreste sa faca o cariera seriasa din viata de model online, acest domeniu fiind mult mai cautat si mai comun.

Pentru a afla mai multe aspecte despre ce inseamna de fapt aceasta heterosexualitate, care sunt aspectele care o influenteaza si alte detalii relevante despre concept, echipa KendraStudio ti-a pregatit articolul prezent.

1. Ce inseamna heterosexual? - Definitie

Heterosexualitatea este, in mare masura, definita ca atractie pentru sexul opus, la nivel romantic si sexual. In ciuda unor studii empirice convingatoare si a unor examinari filozofice care sugereaza ca bisexualitatea este un model mai adecvat de atractie umana decat heterosexualitatea, indivizii din majoritatea culturilor se identifica fie ca fiind heterosexuali, fie intr-o categorie de identitate homosexuala (de exemplu, lesbiene, gay, bisexuale sau queer).

 

Majoritatea oamenilor declara si adopta o identitate heterosexuala; chiar daca indivizii se angajeaza intr-un comportament sexual care implica un partener sau parteneri de acelasi sex, cei mai multi spun ca inca se considera heterosexuali, deoarece sunt atrasi in primul rand, de persoanele de sex opus si mai apoi de cele de acelasi sex. Datorita dominantei heterosexualitatii, cei etichetati ca heterosexuali (denumiti colectiv heterosexuali) sunt adesea cunoscuti ca atare, pentru ca nu se definesc ca apartinand acestei categorii, asa cum o fac persoanele homosexuale, lesbiene sau cele atrase de ambele sexe (bisexuali).

 

Acceptarea heterosexualitatii, combinata cu sisteme create in beneficiul institutiilor heterosexuale, a creat o lume in care multora le este greu sa-si imagineze si alte optiuni sexuale. Aceasta intrare descrie diverse aspecte ale heterosexualitatii, cum ar fi heteronormativitatea, relatiile, heterosexualitatea obligatorie, masculinitatea, sexualitatea feminina si familia.

 

Mai mult decat atat, heterosexualitatea poate fi definita si ca o afectiune in care oamenii dezvolta sentimente emotionale si isi manifesta interesul sexual pentru membrii sexului opus. Din cauza limitarilor anatomice, fiziologice, sociale si culturale implicate, sunt implicate obstacole formidabile de depasit. Cu toate acestea, multi heterosexuali percep totul ca pe o provocare si o abordeaza cu ingeniozitate si energie. Intr-adevar se poate spune ca majoritatea sunt obsedati de satisfacerea dorintelor lor curioase.

 

Pe scurt, heterosexualitatea este atractie pentru persoanele de sex opus. Barbatii care sunt atrasi de femei si femeile care sunt atrase de barbati sunt considerate ca fiind persoane heterosexuale.

2. Cauze si explicatii despre conceptul de heterosexualitate

Desi definitia heterosexualitatii pare simpla, exista inca o dezbatere semnificativa despre ceea ce constituie exact heterosexualitatea. Sociologii, psihologii si expertii in studii de gen au dezbatut daca heterosexualitatea este genetica, precum culoarea ochilor sau este o tendinta timpurie care este rezultatul atat al genelor, cat si al mediului. In aceasta din urma, heterosexualitatea ar fi similara cu placerea pe care o persoana o manifesta fata de dulciuri sau fata de anumite genuri de filme. Unii au sustinut ca orientarea sexuala este o alegere – ceea ce s-a concentrat in aparitia termenului de „preferinta sexuala” – dar aceasta opinie a fost in mare parte respinsa.

 

Multi oameni cu o varietate de preferinte sexuale se definesc ca fiind heterosexuali. Cei care se considera heterosexuali ar putea include oameni care sunt atrasi exclusiv de sexul opus, oameni care sunt atrasi de ambele sexe, dar care intretin relatii intime doar cu sexul opus, oameni care au fost supusi unei „terapii reparatorii” in incercarea de a elimina dorintele homosexuale si multe alte persoane cu diverse particularitati.

 

Ce cauzeaza heterosexualitatea? Pare a fi o conditie umana raspandita si totusi stiinta nu i-a gasit cauza. Poate ca acest lucru are drept cauza lipsa de finantare disponibila pentru cercetare sau pur si simplu a lipsei de interes.

 

Au existat studii pentru a determina originile homosexualitatii, de obicei la barbati, dar toate au fost mici si neconcludente. Cu toate acestea, omenirea se afla inca in intuneric despre motivul pentru care exista persoane care sunt atrase romantic si sexual de un sex diferit de cel cu care se identifica, ca si cum ar avea probleme in a iubi chiar genul pe care il intruchipeaza ei insisi.

 

Dezechilibru hormonal? Conditii economice? Teama de moarte? Privare culturala? Stare patologica? Conditionare sociala? Traume din copilarie? Program parental? Toate acestea pot genera numeroase probleme la nivelul subsonstientului, insa, mai mult, se pot manifesta si in diverse forme asupra vietii tale de zi cu zi.

 

 

  • DEZECHILIBRU HORMONAL

 

O teorie avansata este ca heterosexualii au un dezechilibru in hormonii sexuali Q. In loc de amestecul normal al celor doi, ei au un exces de unul sau o lipsa a celuilalt, rezultand o incapacitate de a se bucura de relatii depline si satisfacatoare cu propriul lor sex.

 

  • CONDITIONAREA ECONOMICA

 

Societatea noastra acorda stimulente financiare si de alta natura exclusiv (de ex. cuplare nevrotica) heterosexuala: de la concesii fiscale la case de consiliu. A fi gay este, pentru numeroase persoane, un concept perceput ca fiind scump si multi oameni pur si simplu nu isi permit.

 

  • TEAMA DE MOARTE

 

O teroare a mortalitatii se afla sub umbra cuplarii heterosexuale. Cu alte cuvinte, din teama de a nu ramane singur sau de a muri fara o persoana aproape de tine, numeroase persoane accepta sa fie heterosexuale chiar daca ei manifesta atractie pentru persoane de acelasi sex cu ei.

 

 

  • PRIVAREA CULTURALA

 

Se va descoperi ca majoritatea heterosexualilor provin dintr-un mediu in care a fost suprimata aprecierea frumusetii propriilor corpuri. In special barbatii heterosexuali se considera „urati”, frumusetea fiind atribuita doar femeilor. Multe tulburari psihice decurg din aceasta auto-respingere.

 

  • CONDITIE PATOLOGICA

 

Multi heterosexuali sustin ca „s-au nascut asa”. Din pacate, acest lucru nu are o baza fondata. Toate fiintele umane sunt rezultatul interactiunii dintre substanta lor si mediu, ambele rezultate din prezenta a doi heterosexuali.

 

  • CONDITIONAREA SOCIALA

 

Multi heterosexuali care nu se gandesc cedeaza bombardamentului zilnic al conditionarilor venite din partea mass-media si isi traiesc viata prinsi in capcana stereotipurilor apasatoare. Ar trebui sa simti compasiune pentru astfel de oameni, nu ostilitate si respingerea lor nu ar trebui sa fie o solutie.

 

  • TRAUMA COPILARIEI

 

O experienta proasta cu un membru al aceluiasi sex in timp ce esti tanar poate provoca respingerea tuturor membrilor aceluiasi sex prin frica. Dorinta continua in subconstient si apare ca o nevroza heterosexuala.

 

 

 

 

  • PROBLEME PARENTALE

 

In majoritatea cazurilor de comportament heterosexual compulsiv, se va constata ca parintii au suferit de dificultati similare.

3. Ce este heterosexualitatea obligatorie?

Heterosexualitatea obligatorie este hegemonia relatiilor heterosexuale, precum si asteptarile sociale ca heterosexualitatea este norma si toate celelalte orientari sexuale sunt deviante.

 

Conceptia de heterosexualitate obligatorie este adesea utilizata in cadrul grupurilor care pledeaza pentru drepturile persoanelor a caror sexualitate sau identitate de gen difera, inclusiv persoanele intersexuale, persoanele transgender, homosexualii sau persoanele asexuale.

 

Conceptul de heterosexualitate obligatorie este strans legat de cel de privilegiu heterosexual, un sistem care pastreaza drepturile persoanelor heterosexuale si le permite oamenilor heterosexuali sa beneficieze de drepturi la care persoanele non-heterosexuale nu au acces.

 

 

  • Exemple obisnuite de heterosexualitate obligatorie includ:

 

Presupunerea despre faptul ca toti copiii se vor casatori cu o persoana de sex opus si, in acelasi in acelasi timp, cresterea copiilor si socializarea cu ei pentru ca parintii sa fie siguri ca vor fi heterosexuali.

 

Carti de educatie sexuala care discuta exclusiv despre heterosexualitate.

Organizatiile religioase si laice care presupun ca toti membrii sunt heterosexuali sau trateaza heterosexualitatea ca o norma.

 

Credinta ca oricine poate fi heterosexual si ca, chiar daca cineva trebuie sa se prefaca heterosexual, este mai bine decat a fi homosexual.

 

Aproape toata lumea participa intr-un fel la heterosexualitatea obligatorie, iar asumarea sociala a heterosexualitatii nu este in sine homofoba. Cu toate acestea, heterosexualitatea obligatorie contribuie la homofobie prin marginalizarea non-heterosexualilor, tratand heterosexualitatea ca implicit superioara si scazand gradul de constientizare a numarului mare de oameni din populatie care nu sunt heterosexuali.

 

            Heterosexualitatea nu a fost intotdeauna interpretata ca o trasatura imuabila sau o parte semnificativa a identitatii. Filosoful Michel Foucault a sustinut ca, in trecutul recent, comportamentul sexual al oamenilor nu era considerat a fi o orientare; in timp ce au existat acte heterosexuale, nu au fost neaparat heterosexuali. Termenul heterosexual a intrat in uz la inceputul secolului al XX-lea.

 

In ultimii ani, sociologii si activistii de gen au subliniat presiunea de a se conforma normelor heterosexuale si prezumtia sociala ca toti oamenii sunt heterosexuali. Acest fenomen se numeste heteronormativitate.

4. Importanta heterosexualitatii in domeniul videochatului

Probabil ca lipsa de curiozitate stiintifica are legatura cu faptul ca majoritatea oamenilor – in majoritate heterosexuali, dar nu intotdeauna – considera ca heterosexualitatea neadulterata este norma, iar orice altceva e o abatere. Si multe stiinte medicale si psihologice studiaza anomalii, mai degraba decat ceea ce tocmai se presupune a fi norma. De aceea in ultimele doua secole s-au efectuat numai astfel de cercetari, despre femei, afro-americani, evrei, stangaci si asa mai departe.

 

Asadar, totul a fost lasat sub observatia stiintifica sociala, analiza psihologica si dovezile anecdotice reprezentate in incapacitatea de a raspunde la intrebarea: „Cand ati decis sa fiti heterosexuali?” Ceea ce pare clar atunci si, prin urmare, a fost imbratisat de peste jumatate de secol de comunitatea stiintifica principala, este ca heterosexualitatea nu este o alegere.

 

Se pare ca este ceva care a fost stabilit foarte devreme in ciclul de viata al unei fiinte umane. Este probabil ca are de-a face cu genetica fizica, chimie corporala sau factori prenatali.

 

Cert este faptul ca persoanele heterosexuale care practica videochatul simt o mai mare atractie fata de persoana din spatele camerei atunci cand aceasta este de sex opus.

 

Un om heterosexual este de obicei considerat o persoana care este atrasa sexual de persoanele de sex opus. Aceasta inseamna ca un barbat va fi atras de o femeie sau invers.

 

Aceasta terminologie este, de obicei, asociata atat cu oamenii, cat si cu mamiferele. Heterosexualitatea este una dintre cele trei clasificari ale orientarii sexuale. Orientarea sexuala a fost definita ca o calitate personala care influenteaza o persoana sa simta o combinatie de atractie sexuala sau romantica fata de o persoana de sex/gen opus.

 

Celelalte orientari sexuale sunt bisexualitatea si homosexualitatea. Asexualitatea (sau faptul ca nu este sexuala) indica faptul ca are foarte putin interes sau atractie fata de nimeni.

 

Tocmai din acest motiv, atunci cand vine vorba despre videochat interactiunea dintre persoanele heterosexuale va fi una mult mai mare, iar interesul poate fi unul crescut. Indiferent de context, orice persoana heterosexuala se va simti mult mai comod ca model de videochat atunci cand va vedea in spatele camerei o persoana de sex opus.

 

 

Chiar daca cercetarile privind cauzele orientarii sexuale umane diferite au fost organizate mai mult pentru a sprijini punctele de vedere teologice, prea multe explicatii la nivel mondial sau justificari exacte si precise nu exista.

 

In ceea ce priveste domeniul videochatului, heterosexualitatea poate fi considerata un avantaj atunci cand vine vorba despre persoane de sex opus aflate de partea cealalta a camerei, datorita faptului ca un model se va simti mai liber si mai deschis catre a face diverse actiuni.

 

Insa indiferent de orietantea sexuala sau de preferintele sexuale – fiecare este liber sa iubeasca ceea ce isi doreste!

 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!