Hormonii fericirii: Cum sunt legati de videochat?

Scris de miruna

Categorii:

Hormonii fericirii: Cum sunt legati de videochat?, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=3)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Hormonii fericirii sunt un concept cu care, chiar si in zilele noastre, nu toata lumea este familiarizata. Din punct de vedere stiintific, fericirea este prezentata drept un impuls nerochimic, transmis de creier. Insa, un om sanatos psihic nu este neaparat fericit.

Asadar, trebuie creata o balanta intre trairile tale zilnice, dar si nivelul de hormoni pe care corpul tau ii secreta.

 

Daca iti dai seama cum sa sporesti productia anumitor hormoni, vei invata si cum sa iti schimbi dispozitia. Cei cinci care iti pot influenta rapid starea de spirit sunt: dopamina, serotonina, melatonina, oxitocina si endorfinele. Dar ce sunt ei, mai exact, si cum pot fi legati de videochat?

1. Care sunt hormonii fericirii?

Asadar, exista cinci hormoni ai fericirii, mai exact: serotonina, melatonina, dopamina, oxitocina si endorfinele. Toti acestia contribuie la fericirea ta zilnica, intrucat creierul uman poate juca rolul unui mic laborator. Chiar daca iti vine sa crezi sau nu, unii dintre acestia pot contribui la succesul tau in domeniul videochat-ului!

 

Serotonina

 

Serotonina este cunoscuta drept neurotransmitatorul care ajuta la realizarea conexiuniunilor si transmiterea impulsurilor la nivelul sistemului nervos. Mai exact, acest hormon poate fi considerat un element cheie, care ajuta la buna functionare a organismului.

 

Probabil te intrebi cum se ajunge corpul sa produca serotonina. Iar raspunsul este simplu: prin alimentele pe care le consumi zi de zi! Astfel, incearca sa consumi alimente bogate in vitamine, sa renunti la cantitatile mari de zahar si la mancarea de tip fast-food si sa nu uiti, sa adaugi in programul tau alimentar zilnic cel putin un fruct!

 

Atunci cand lucrezi ca model de videochat, este indicat sa ai un tonus bun, asa ca tine cont de acest sfat!

 

Melatonina

 

Melatonina este un alt hormon existent in corpul uman, insa acesta poate fabricat si in laborator. Este foarte important pentru starea de somnolenta, fiind implicat in toate cele patru etape existente ale somnului. Glanda pineala este raspunzatoare pentru transmiterea cantitatii necesare de melatonina.

 

Dopamina

 

Dopamina este un alt neurotransmitator care ajuta la indeplinirea mai multor functii, atat in creier, cat si in corp. Aceasta este implicata in: memorie, reglarea digestiei, motivatie, atentie si placere! Reglarea dopaminei se realizeaza prin intermediul sistemului nervos, insa prin consumarea proteinelor si a probioticelor, poti spori secretia si acestui hormon.

 

Oxitocina

 

Oxitocina este cunoscuta si drept hormonul dragostei, avand un rol important in relatiile amoroase! Aceasta substanta este secretata de catre glanda hipofiza, situata la nivelul creierului. Rolurile sale sunt multiple, pornind de la producerea excitatiei sexuale, pana la inducerea contractiilor la nastere.

 

Astfel se explica si ce se intampla in creierul barbatilor atunci cand cauta compania domnisoarelor de la videochat, de exemplu!

 

 Endorfinele

 

Endorfinele sunt considerate drept raspunsul sistemului nervos, fie la durere, fie la stres. Asadar, prin intermediul acestora durerea este calmata, iar starea de bine impulsionata! Acest hormon te ajuta in cresterea stimei de sine, in procesul de slabire, dar si in atenuarea simptomelor de depresie sau anxietate!

 

2. Ce stimuleaza hormonii fericirii la femei?

Exista o serie lunga de recomandari prin care poti contribui chiar tu la cresterea nivelului de hormoni ai fericirii. Poti incepe prin petrecerea timpului afara, intrucat lumina naturala a soarelui stimuleaza cresterea secteriei de serotonina.

 

  • Adauga si cateva ore de miscare in programul tau saptamanal, intrucat activitatile fizice regulate contribuie la eliberarea endorfinei, dar si la cresterea nivelului de dopamina.
  • Razi si asculta muzica cat mai des! Aceste activitati vor duce la cresterea secretiei celor cinci hormoni prezentati anterior.
  • Poti incerca sa vizionezi un film de comedie sau sa asculti muzica in timp ce faci curatenie in casa!
  • Ai un partener de viata? Atunci incearca sa petreci cat mai mult timp alaturi de el, deoarece va ajuta la cresterea secretiei de oxitocina!
  • Ce spui sa gatiti impreuna? Aceasta activitate stimuleaza nivelul de oxitocina, iar urmatoarele alimente pot avea un impact pozitiv asupra acestui proces: ouale, iaurtul, mancarea picanta, soia, semintele, muraturile, branza si carnea de curcan.

 

Avand in vedere cele prezentate, in cazul in care iti doresti o viata fericita, contribuie si tu la cresterea nivelului de secretie a celor cinci hormoni. Micile schimbari pe care le aduci programului tau zilnic pot spori secretia acestora, ajutandu-te sa performezi mai bine la locul de munca.

 

sursa foto: shutterstock.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!