INTIMITATEA – personala, emotionala si sexuala

Scris de miruna

Categorii:

INTIMITATEA – personala, emotionala si sexuala, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=4)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Ce este intimitatea? Aceasta denota, de obicei, vulnerabilitate, deschidere si apropiere intensa fata de o anumita persoana care inspira incredere, empatie si afectiune. Este extrem de importanta pentru fiecare persoana in parte, deoarece oamenii sunt fiinte sociale, care prospera in relatii stranse cu cei din jur. Acest sentiment este vital pentru mentinerea unei vieti sociale sanatoase.

 

Intimitatea nu este regasita doar in cadrul relatiilor de iubire, ci aceasta poate aparea si in legatura dintre parinti si copii sau dintre prieteni.  

 

Afla de la Kendra Studio date valoroase, de tinut minte, despre intimitate.

 

1. Tot ce trebuie sa stii despre intimitatea personala

Intimitatea personala reprezinta dezvaluirea completa a personalitatii, fara teama de a fi respins. O persoana intima din punct de vedere personal cu oamenii din jur, rade, glumeste, spune exact ceea ce gandeste, isi spune punctul de vedere si se nu se sfieste sa fie, uneori, trist sau ganditor in fata celorlalti. 

 

Foarte multi se tem sa nu fie respinsi de grupul de prieteni sau de catre colegii de munca daca isi arata in totalitate temperamentul, iar din acest motiv, decid sa ramana izolati, in tacere, lucru care poate deveni extrem de daunator, la un moment dat.

 

Acest tip de intimitate este direct proportionala cu gradul de incredere pe care il ai fata de cei din jur. Astfel, in momentul in care nivelul celei de-a doua creste, si prima se dezvolta. 

 

Daca esti o persoana timida, cu putina incredere in sine, trebuie sa te deschizi in fata prietenilor si a apropiatilor, pentru o stare de sanatate psihica buna. Incepe sa comunici fara retineri, sa pui intrebari, sa iti exprimi opiniile si sa ii asculti pe cei din jur si vei vedea ca intimitatea se va forma. In acest fel, vei reusi in mod treptat sa te deschizi in totalitate oamenilor care te cunosc.

 

Retine ca intimitatea la locul de munca este la fel de importanta precum cea creata in familie sau in grupul de prieteni. 

2. Ce inseamna intimitatea emotionala?

Intimitatea emotionala poate fi inteleasa ca gradul de incredere si de comunicare dintre doua persoane. Doi oameni care isi impartasesc absolut orice traire, sentiment, gand sau placere sunt lucruri caracteristice acesteia. 

 

Poate ai mai auzit pana acum ca cea mai scurta distanta dintre doua inimi este rasul. Astfel, daca iti doresti sa-ti dezvolti intimitatea fata de o anumita persoana, razi impreuna cu aceasta.  

 

Pe de alta parte, cand poti plange fara retineri langa o persoana, fara teama de a fi judecat sau criticat, este un semn clar ca exista o intimitate emotionala puternica intre tine si acel membru al familiei, prieten sau apropiat. In cazul in care tu esti cel care asculta si incurajeaza o persoana draga care se afla in impas, este recomandat sa-i oferi sfaturi bune, sa incerci sa-i ridici moralul si sa o incurajezi, deoarece doar in acest fel se dezvolta o legatura puternica si stransa intre tine si celalalt individ.

 

Pe langa rasul si plansul alaturi de o persoana, intimitatea unei femei sau a unui barbat poate fi obtinuta prin incredere, deschidere, compasiune si afectiune. 

3. Intimitatea sexuala, piatra de temelie pentru o relatie de succes

Relatiile intime pot fi initiate doar in momentul in care ambii parteneri se simt confortabil in prezenta celuilalt si in momentul in care intimitatea emotionala ajunge la un nivel optim. Prin urmare, acest tip de apropiere este ultimul stadiu la care ajung cuplurile stabile, sanatoase, de durata. 

 

Intimitatea are nevoie de timp si de sustinere pentru a se putea dezvolta intr-o relatie. Este esential ca cei doi iubiti sa isi doreasca sa se apropie unul de celalalt, sa se cunoasca in totalitate si sa se accepte cu calitati si defecte. 

 

Aceasta se afla in centrul unei relatii puternice, deoarece aceasta inseamna cunoasterea profunda a unei persoane. Aceasta este o stare emotionala care este rezervata doar unei persoane. Astfel, sexul reprezinta intruchiparea fizica a intimitatii. In cadrul unei relatii, contactul sexual este actul cel mai profund.

 

In cele din urma, intimitatea poate fi cultivata in mai multe feluri, precum timpul de calitate petrecut impreuna, impartasirea gandurilor, relatiile intime, interesele comune si empatia. Atat cea personala, cat si cea emotionala sau sexuala sunt foarte importante pentru o viata sociala sanatoasa, ideala.

 

 

Sursa foto: Unsplash.com

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!