Jobul ideal: cum il descoperi + caracteristici

Scris de miruna

Categorii:

Jobul ideal: cum il descoperi + caracteristici, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=4)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
     3 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

 

            Deși locul de muncă ideal arată diferit de la o persoană la alta, definiția este aceeași pentru toată lumea. Potrivit specialiștilor, acesta trebuie să îndeplinească trei caracteristici: să contribuie la dezvoltarea uneia dintre pasiuni, să garanteze o echipă binedispusă și, nu în ultimul rând, să aducă un salariu motivant. Într-adevăr, să identifici un job care să le îndeplinească pe toate poate fi dificil, însă ține minte că nu este imposibil!

1. Caracteristicile jobului ideal

Așa cum ai aflat încă din introducere, locul de muncă ideal poate arăta diferit pentru fiecare, însă, este esențial să îndeplinească cele trei caracteristici care dictează calitatea oricărui job:

 

 1. Să contribuie la dezvoltarea uneia dintre pasiuni – potrivit specialiștilor, este important ca locul de muncă să te dezvolte și nu doar să îți ofere un trai decent sau foarte bun. Chiar dacă mulți dintre oameni uită, deseori, de acest aspect, află că este cel mai important, întrucât doar astfel te vei simți împlinit la sfârșitul unei zile de lucru.

 

 1. Să garanteze o echipă binedispusă – atmosfera de la locul de muncă îți poate influența destul de mult starea ta generală. Gândește-te, petreci minimum opt ore pe zi împreună cu colegii tăi. Așadar, ți-ar plăcea să fii înconjurat în tot acest timp de oameni triști, nervoși și care strigă în continuu unul la altul? De exemplu, modelele dintr-un studio de videochat beneficiază, în general, de o echipă frumoasă, pentru că oamenii care lucrează în acest domeniu sunt mult mai deschiși și fericiți, datorită câștigurilor foarte mari.

 

 1. Să aducă un salariu motivant – chiar și persoanele care au susținut cu tărie că „banii nu aduc fericirea” au recunoscut, într-un final, că sunt importanți, având în vedere că pot rezolva o listă lungă de nevoi. Într-adevăr, nu este indicat să fii lacom și să fugi după sume impresionante, însă trebuie totuși să fii plătit în funcție de calitățile tale și de activitățile pe care le faci.

 

            La oricare dintre cele trei caracteristici de mai sus te gândești, ai să constați că fiecare joacă un rol la fel de important. Tocmai de aceea, este ideal ca înainte să te angajezi la o companie, să verifici dacă acela este jobul potrivit pentru tine.

2. Idei de joburi ideale pentru tine

Într-adevăr, fiecare om trebuie să își aleagă locul de muncă ideal în acord cu propriile dorințe și abilități, însă, mai jos vei găsi câteva sugestii în funcție de caracteristicile prezentate anterior:

 

 • Dacă vrei să îți găsești un job care să îți fructifice pasiunea, e clar că trebuie să te ghidezi în funcție de ce îți place și știi să faci. De exemplu, dacă ai talent la scris, caută un job care să includă și această activitate. Poți fi redactor, creator de conținut pentru blog-uri și așa mai departe. Lista este lungă, iar dacă cercetezi bine, vei găsi, cu siguranță, ceva potrivit pentru tine.

 

 • Dacă atmosfera de la muncă este pe primul loc, atunci urmărește să intri într-o echipă tânără, formată dintr-un număr nu foarte mare de oameni. Potrivit specialiștilor, grupurile mici, alcătuite din persoane care au maximum 40 de ani, se înțeleg și colaborează mult mai bine.

 

 • Iar dacă visezi la un salariu peste medie, trebuie să optezi fie pentru un job care este foarte bine plătit, fie pentru unul la care te pricepi foarte bine și ai studii superioare în acest sens.

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre jobul ideal

 1. Cum arată jobul ideal?

            Jobul ideal este cel care te motivează să te trezești în fiecare dimineață cu zâmbetul pe buze și la care nu te gândești niciodată ca la o povară. Pentru asta, este important ca la locul de muncă să lucrezi cu oameni cu care ai lucruri în comun, să îți placă ceea ce faci și să ai un salariu care să îți satisfacă nevoile.

 

 1. Cum găsești jobul ideal?

            Oricât de greu ar părea să găsești jobul ideal în secolul XXI, află că nu este așa! Piața muncii are o mulțime de oferte, însă pentru a îl găsi pe cel potrivit pentru tine este important să știi foarte bine ce cauți. Așadar, fă o listă cu toate dorințele tale, iar abia apoi pornește căutările.

 

 1. Cum îți dai seama dacă jobul pe care îl ai este ideal pentru tine?

            Foarte simplu. După o zi de muncă, ia o foaie și un pix și trece în partea dreaptă toate lucrurile bune, iar în stânga pe cele rele. Repetă acest exercițiu timp de o săptămână, iar la sfârșit, trage o linie și verifică ce coloană este mai plină.

 

            Dacă în acest moment, nu ai locul de muncă ideal, nu te întrista. Niciodată nu este prea târziu să îți dai demisia și să începi o nouă experiență!

 

            Sursă foto: Shutterstock.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!