Machiajul cat eye – veșnic la modă

Scris de miruna

Categorii:

Machiajul cat eye – veșnic la modă, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=4)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

1. Istoria machiajului cat eyes

Machiajul cat eyes a devenit consacrat în anii ’20, când actrița Josephine Baker a început să îl poarte deseori într-o variantă dramatică, având ochii bine conturați și purtând gene false foarte lungi. Ulterior, acesta a început să fie tot mai întâlnit.

Câteva personalități care sunt recunoscute pentru acest tip de machiaj:

 

  • Elizabeth Taylor

 

Elizabeth Taylor o înfățișează pe regina Egiptului, Cleopatra în filmul cu același nume. Actrița aduce în prim-plan machiajul felin inspirat din imaginea leilor și gheparzilor, dar și din ochiul lui Horus – șoimul sacru, care reprezinta victoria luminii asupra întunericului. 

 

  • Brigitte Bardot

 

         Brigitte Bardot este cunoscută pentru chipul superb cu care s-a născut, aceasta are niște ochi migdalați, pe care i-a scos mereu în evidență cu ajutorul tușului. Astfel, multe dintre femeile din jurul ei o invidiau pentru machiajul pe care îl purta zi de zi.

 

  • Audrey Hepburn

 

         Audrey Hepburn a popularizat look-ul cat eyes în filmul „Breakfast at Tiffany’s”. Actrița a arătat superb cu acest tip de machiaj și datorită ochilor săi. 

Make-up artistul care s-a ocupat de machiajele din film a dezvăluit că, pentru a obține un efect unic, a folosit atât tuș negru, cât și maro, în funcție de locul și de timpul în care avea loc filmarea.

2. Produse esențiale pentru un cat eye reușit

Machiajul cat eye sau „ochi de pisică” presupune, în primul rând, obținerea unei linii perfecte pe pleoapa superioară, iar, pentru asta, nu ai nevoie doar de mișcări precise, ci și de produse de calitate, cum ar fi:

  • Creion
  • Tuș de ochi lichid
  • Tuș de ochi sub formă de gel

Cu siguranță ai prietene care susțin, de exemplu, că eyelinerul lichid este cel mai precis mod prin care să îți faci acest tip de machiaj, pe când altele pot spune că, de fapt, cea mai bună variantă este tușul sub formă de gel și aplicarea cu pensula. Singurul mod prin care poți afla care este tipul de produs care merge cel mai bine pentru tine este să le încerci pe toate.

Indiferent de varianta pentru care optezi, cu multă atenție și rigurozitate vei obține efectul mult dorit. Alegerea depinde doar de preferințele tale, însă, ține minte: o linie trasată cu tuș va arată mult mai bine decât una făcută cu creionul.

3. Trucuri pentru un cat eye perfect

Uneori, acest machiaj este foarte greu de realizat, însă, dacă știi trucurile potrivite, îți poate ieși perfect de fiecare dată. 

 

  • Înainte să te apuci de treabă, pregătește bine pleoapa, pentru ca tușul să reziste cât mai mult timp. 

Așadar, acoperă toată suprafața cu un primer. Dacă pielea din acea zonă este grasă sau ai pleoapa căzută, adaugă și puțină pudră translucentă. 

Cu cât pleoapa este mai puțin hidratată, cu atât tușul va rezista mai mult. Acesta este singurul tip de machiaj care ar putea să arate bine chiar și a doua zi dimineață;

 

  • Ulterior, ia un creion de ochi, ascute-l bine și trasează o linie precisă cu mișcări fine dinspre colțul interior către cel exterior. Când ajungi la final, dacă este nevoie, trage ușor de pleoapă încât să întinzi pielea, apoi termină de desenat linia spre marginea sprâncenei;

 

  • Pentru a intensifica nuanța și pentru a arăta cât mai bine codița, aplică peste creion și un eyeliner cremă sau lichid;

 

  • Dacă ai greșit, nu te speria! Cu un bețișor de urechi înmuiat în puțin demachiant lichid sau cu un creion special, care șterge machiajul, vei putea să corectezi fiecare eroare. Ulterior, așteaptă să se usuce pielea și aplică din nou;

 

  • Extrem de important – ține ochii închiși până se va usca tușul, altfel se va întinde și va trebui să o iei de la capăt. Dacă te grăbești, poți folosi aerul rece de la uscătorul de păr;

 

  • Verifică cu degetul mic dacă s-a uscat complet, iar apoi, aplică cu grijă puțină pudră translucentă. Poți face asta cu un bețișor de urechi, ca să nu pierzi intensitatea culorii;

 

  • Detaliul final – aplică 2 straturi de mascara, pentru a obține cu adevărat efectul de ochi de pisică.

4. Exemple de machiaj de tip cat eye (POZE)

Un mare avantaj al make-up-ului cat eye este că îl poți modifica în multe moduri. Pe lângă modelul clasic, poți opta pentru variante cu diferite culori și forme, cele mai îndrăznețe fiind perfecte pentru petrecerile la care vrei să fii remarcată. Ai grijă doar să nu încarci prea mult aspectul total.

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!