Mimica fetei: Ce este mimica fetei si cum te poate ajuta intr-o cariera de model online

Scris de miruna

Categorii:

Mimica fetei: Ce este mimica fetei si cum te poate ajuta intr-o cariera de model online, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=3)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Expresiile faciale sunt folosite de oameni pentru a transmite diferite mesaje in tot felul de contexte sociale. Gama de semnificatii cuprinde numeroase concepte importante pe care fiecare model de videochat ar trebui sa le cunoasca daca isi doreste o cariera de succes in acest domeniu.

 

Atat mimica fetei pe care o prezinti, cat si cea pe care o primesti de la persoana aflata in fata ta trebuie interpretata constant pentru a te asigura ca va bucurati impreuna de un contact virtual de calitate. Astfel, echipa KendraStudio iti prezinta cateva detalii despre ce inseamna mimica fetei, dar si pozitia corpului si alte gesturi relevante pentru un model de videochat.

1. Ce este mimica fetei?

Expresiile pe care le vezi pe fetele altora implica o serie de procese cognitive diferite. Expresiile emotionale provoaca raspunsuri rapide, care imita adesea emotia de pe fata observata. De asemenea, unii oameni au capacitatea de a recunoaste si descrie emotia exprimata. Un studiu recent, care analizeaza expresiile faciale ale robotilor cu aspect umanoid, sugereaza ca oamenii pot recunoaste expresiile facute de robot in mod explicit, dar nu pot prezenta raspunsul automat implicit. Expresiile emotionale prezentate de fete nu sunt pur si simplu reflexive, ci au si o componenta comunicativa. De exemplu, expresiile empatice ale durerii nu sunt doar un raspuns reflexiv la vederea durerii in altul, deoarece sunt exagerate atunci cand empatizatorul stie ca este observat. Se pare ca oamenii isi doresc ca ceilalti sa stie ca sunt empatici.

O importanta deosebita printre expresiile faciale sunt gesturile ostensive, cum ar fi ridicatul sprancenelor, care indica intentia de a comunica. Aceste gesturi indica, in primul rand, ca expeditorul trebuie sa aiba incredere si, in al doilea rand, ca orice semnale ce urmeaza sunt importante pentru receptor. Acest lucru este implicat si in activitatea modelelor de videochat. Expresiile fetelor conteaza intr-un procent destul de mare atunci cand comunica sau cand se simt detasate in fata camerei de filmat. Tocmai din acest motiv, toate aceste mimici ale fetelor ar trebui sa fie unele pozitive, care sa surprinda persoana aflata la capatul celalalt

 

 

2. Cum te poate ajuta mimica fetei atunci cand esti model de videochat?

 

Intelegerea limbajului corpului poate contribui mult la a te ajuta sa comunici mai bine cu ceilalti cu care interactionezi, dar si sa interpretezi ceea ce altii ar putea incerca sa iti transmita.

Desi poate fi tentant sa le alegi unul cate unul, este important sa te uiti la aceste semnale non-verbale impreuna cu partea de comunicarea verbala, alte semnale non-verbale si situatia sau contextul din acel moment. Astfel, iata caror semne trebuie sa le acorzi atentie daca vrei sa fii un model de videochat de top:

 • Ochii

 

Ochii sunt denumiti frecvent „ferestrele catre suflet”, deoarece sunt capabili sa dezvaluie multe despre ceea ce simte sau gandeste o persoana. Pe masura ce porti o conversatie cu o alta persoana online, luarea in considerare a miscarilor ochilor este o parte naturala si importanta a procesului de comunicare. Unele lucruri obisnuite pe care le-ai putea observa includ: daca cel aflat in capatul celalalt al conexiunii face contact vizual direct sau isi indeparteaza privirea, cat de mult clipeste sau daca pupilele sunt dilatate. Incearca sa pastrezi contactul vizual si sa te relaxezi, iar acest lucru ca crea o atmosfera naturala.

 

 • Buzele

 

Cand evaluezi limbajul corpului, acorda atentie urmatoarelor semnale ale gurii si buzelor:

 

– Buze incretite. Strangerea buzelor ar putea fi un indicator al dezgustului, dezaprobarii sau neincrederii.

– Muscarea buzelor. Oamenii isi musca uneori buzele atunci cand sunt ingrijorati, anxiosi sau stresati.

– Acoperirea gurii. Cand oamenii vor sa ascunda o reactie emotionala, s-ar putea sa-si acopere gura pentru a evita afisarea zambetului.

– Schimbarile usoare in gura pot fi, de asemenea, indicatori subtili a ceea ce simte o persoana. Cand gura este usor ridicata, ar putea insemna ca persoana se simte fericita sau optimista. Pe de alta parte, o gura usor intoarsa in jos poate fi un indicator al tristetii, al dezaprobarii sau chiar al unei grimase de nemultumire.

 

 • Gesturile bratelor sau pozitionarea picioarelor

 

Cand evaluezi limbajul corpului, acorda atentie unora dintre urmatoarele semnale pe care bratele si picioarele le pot transmite:

 

– Bratele incrucisate ar putea indica faptul ca o persoana se simte defensiva, pusa la colt si inchisa in ea.

– Statul in picioare cu mainile pe solduri  poate fi un indiciu ca o persoana este pregatita si se controleaza foarte bine sau poate fi, de asemenea, un semn de agresivitate.

– Mainile impreunate la spate ar putea indica faptul ca o persoana se simte plictisita, anxioasa sau chiar suparata.

– Atingerea rapida a degetelor sau agitarea  poate fi un semn ca o persoana este plictisita, nerabdatoare sau frustrata.

– Picioarele incrucisate pot indica faptul ca o persoana se simte inchisa sau are nevoie de intimitate.

 

 • Postura

 

Cand incerci sa citesti limbajul corpului, incearca sa observi cateva dintre semnalele pe care le poate transmite postura unei persoane:

 

–  Postura deschisa implica mentinerea trunchiului corpului expus. Acest tip de postura indica prietenie, deschidere si disponibilitate.

– Pozitia inchisa implica ascunderea trunchiului corpului deseori prin cocosare si mentinerea bratelor si picioarelor incrucisate. Acest tip de postura poate fi un indicator al ostilitatii, neprieteniei si anxietatii.

 

            Asadar, tine cont de toate aceste aspecte daca iti doresti o cariera de succes in care sa transmiti lucruri pozitive celor din spatele camerei!

 

Sursa foto: unsplash.com

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!