Silueta femeilor – între etalonul eleganței și motivul celor mai nebănuite fantezii

Scris de miruna

Categorii:

Silueta femeilor – între etalonul eleganței și motivul celor mai nebănuite fantezii, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=8)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
     3 => 
      array (size=4)
       ...
     4 => 
      array (size=4)
       ...
     5 => 
      array (size=4)
       ...
     6 => 
      array (size=4)
       ...
     7 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Femeia, indiferent de vârstă și siluetă, are ceva care place privirii: să fie naturalețea nativă combinată cu cea cultivată prin studiu, grija continuă față de sine sau o combinație fericită dintre toate atuurile cu care fiecare Evă se laudă? Oricare ar fi răspunsul, când spui “femeie”, spui stil și rafinament, încredere și seducție. Cât despre silueta unei femei, aceasta este zona de mijloc dintre eleganță și cele mai autentice fantezii.

1. Principalele tipuri de siluete feminine

O femeie fericită și împlinită este o femeie asumată. E adevărat că silueta este dobândită, în mare parte, genetic însă, dacă nu ești mulțumită cu felul în care arăți, acest lucru se poate remedia, după cum vei vedea la ultimul punct din articol. Cu toate acestea, forma corpului tău este dictată de mama natură care a fost suficient de generoasă cu tipurile de siluete feminine, după cum poți citi în continuare!

1.1. Silueta feminină triunghi sau pară

Dacă ai picioarele și șoldurile pline, apetisante, talia sculptată, bine definită, sâni medii sau mici și umeri înguști, atunci te regăsești printre acele tipe sexy care au ca numitor comun silueta pară. Știai că printre femeile care se bucură de această siluetă se numără celebra Beyonce, dar și Kim Kardashian? Te întrebi ce haine să alegi sau pentru ce trucuri vestimentare să optezi ca să îți scoți în evidență atuurile? Iată câteva sugestii de la Kendra Studio, potrivite acestui tip ce siluetă: pune accent pe zona bustului alegând bluze decoltate sau cu anchior; sunt potrivite sacourile cu umeri înalți, cu pernițe; fustele evazate și rochiile în formă de A sunt perfecte pentru acest tip de siluetă feminină.

1.2. Silueta feminină rotundă sau măr

Silueta măr este caracterizată de picioarele subțiri, abdomen nedefinit, sâni mari, umeri lați și șolduri nu foarte exagerate. Ca să strălucești, în orice situație, atunci când îți alegi vestimentația, ai grijă să îți scoți în evidență sânii voluminoși și picioarele superbe. Sub nicio formă nu adăuga volum în jurul taliei. De aceea, jeanșii sau pantalonii cu pense și talie înaltă nu sunt tocmai o alegere inspirată, după cum nici bluzele sau tricourile fără mâneci nu ar trebui adăugate în garderoba ta de zi cu zi. Ți se potrivesc bluzele cu mâneci largi, nu mulate, ci lejere,  și decolteuri în V care să-ți pună într-o lumină pozitivă decolteul generos.  Cât privește croiala rochiilor, ea ar trebui să pornească de sub sâni. Optează pentru rochiile în formă de A sau cele tip tunică.

1.3. Silueta feminină tip dreptunghi

Cea mai ”băiețoasă” dintre siluete, care oferă un echilibru între șolduri și umeri, silueta dreptunghi e recunoscută pentru picioarele lungi și armonios definite, posteriorul nu foarte proeminent, bustul mic și talia comună, nu prea bine conturată. Ca să creezi o imagine feminină, ideal este să creezi volum în zona șoldurilor și umerilor. Evită blugii și pantalonii cu talie foarte joasă, optând pentru cei cu talie înaltă. Dacă sunt evazați, cu atât mai bine. Ți se potrivesc și rochiile plisate, cele tip baby doll sau cu volane ori tip tunică.

1.4. Silueta feminină clepsidră

Mulți spun despre ea că ar fi silueta perfectă, pentru echilibrul care există între partea de sus și partea de jos a corpului, ceea ce înseamnă că bustul este la fel de proeminent precum șoldurile, talia este bine definită, picioarele frumos conturate. Dacă te mândrești cu o astfel de siluetă, probabil știi deja că arăți minunat în rochiile care-ți urmăresc atent linia corpului, cele care-ți accentuează talia, în fuste creion, că te avantajează decolteurile mari și pantalonii drepți/strânși pe pulpe.

2. Tipuri de siluete feminine preferate de bărbați

Domnii nu au preferințe doar printre blonde, brunete și roșcate, ci privirile le sunt atrase ca un magnet de silueta feminină care le este pe plac. Se pare că bărbații preferă femeile zvelte, subțirele, ”ca trase prin inel”, cu forme apetisante, frumos conturate, dar și femeile micuțe de statură, cu siluetă clepsidră, forme rubiconde și senzualitate emanată prin toți porii. Există un studiu realizat de experții de la Institutul de Sexologie din Sydney care a conchis că mai bine de jumătate dintre bărbații chestionați preferă femeile cu forme pline. 47% dintre ei au ales-o pe Monica Belucci drept etalon și asta pe bună dreptate, căci minunata actriță este un veritabil exemplu de frumusețe naturală.

3. Silueta de femeie - Cum se menține în timp?

Indiferent care este silueta care te caracterizează, grija pentru propriul corp trebuie să se regăsească printre preocupările tale zilnice. O dietă corelată cu nevoile nutriționale necesare, hidratarea corespunzătoare, practicarea zilnică a unui sport sau un minimum de 30 de minute de activitate fizică, masajul săptămânal, etc. îți ajută corpul să se mențină tânăr, frumos și sănătos.

 

Mai înainte de a-ți propune să întorci către tine toate privirile admirative, asigură-te că, în primul rând, tu ești cea care își iubește silueta. Stima de sine, alături de grija și admirația pentru propria persoană, nu sunt nocive și nici narcisiste ci, mai degrabă, sunt necesare atunci când îți propui să reușești în viață.

Sursă foto: Shutterstock.com   

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!