Scris de miruna
Categorii:
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65: array (size=1) 0 => array (size=4) 'url_meniu' => string '' (length=0) 'meniu_faq' => string 'NU' (length=2) 'sectiuni' => array (size=4) 0 => array (size=4) ... 1 => array (size=4) ... 2 => array (size=4) ... 3 => array (size=4) ... 'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)
De la dans, ceai dansant si discoteca la iesiri la cinematograf, spiritul ludic a fost prezent in viata oamenilor din cele mai vechi timpuri. Prin acest termen se poate intelege orice forma de joc sau distractie. Este interesant de observat faptul ca jocul s-a schimbat de-a lungul anilor, insa nevoile au ramas aceleasi. Prin joc te poti bucura de viata, poti uita pentru cateva ore de greutatile ei si poti chiar sa te regasesti.
Prin urmare, jocul nu este doar pentru copii, ci si pentru adulti. In cazul copiilor, jocul este un lucru vital in dezvoltarea lor, insa, in privinta adultilor, timpul dedicat acestor activitati se reduce considerabil, deoarece prioritatile se schimba, la fel ca tipul de joaca. Totusi, asta nu inseamna ca nu mai este in continuare benefic. Adultii isi pot satisface prin joc nevoia de
Conform definitiei, prin ludic se intelege „referitor la joc; specific jocului; glumet, sprintar; fara finalitate practica, gratuit”. Astfel spiritul ludic devine definitia capacitatii unui om de a se distra, de a se simti bine, de a renunta la masti.
Se poate spune ca spiritul ludic este o componenta primordiala, iar atunci cand cineva si-l insuseste, se descopera in cea mai adevarata forma. Atunci cand te joci poti fi libera, poti sa te prostesti fara sa fii judecată. Oricine are nevoie de acest lucru.
In trecut, oamenii dedicau jocului sarbatori speciale si il organizau in diferite moduri. Puteau sa se ,,joace” singuri sau cu mai multi oameni pentru a putea socializa. Ei isi manifestau spiritul ludic prin adunari unde se spuneau bancuri, se dansa, se canta sau chiar se fuma. Insa, de cele mai multe ori, se asteptau sarbatorile pentru acest lucru, cum ar fi Ziua Muncii, Ziua Tineretului, Craciunul, Pastele sau evenimentele de familie (nunti, botezuri, zile de nastere).
Spiritul ludic se poate manifesta si prin sporturi, cum ar fi cele de echipa, ca fotbalul sau voleiul. Ludicul se poate simti si in sporturile solitare cum ar fi mersul pe bicicleta, schiul sau patinajul.
O alta componenta interesanta a acestui termen este ludismul sau terapia prin joc, datorita beneficiilor ei. In prezent se studiaza o noua varianta a tratamentului tulburarilor psihice, aceea a terapiei prin jocuri video. Chiar daca aceasta activitate poate provoca dependenta, poate consta intr-un mijloc perfect de reducere a stresului si poate crea un cadru sigur, unde jucatorul se poate exprima liber, fara a intampina frica de a fi judecat.
In zilele noastre, spiritul ludic capata noi dimensiuni. Oamenii au nevoie de joc in primul rand ca sa socializeze mai mult ca oricand. Pentru acest lucru ei apeleaza la uneltele virtuale. De exemplu, in videochat modelul initiaza jocul, in timp ce utilizatorul se bucura de un cadru placut si sigur pentru a se bucura de o companie senzuala si atragatoare si de o discutie fara inhibitii.
Deci, spiritul ludic poate fi prezent la adulti in mai mult feluri: printr-o petrecere, un dans, un boardgame, un joc video, un banc, o iesire cu prietenii, un selfie funny sau prin roleplay.
Este important pentru oricine sa aiba spirit ludic. Astfel, jocul este necesar la orice varsta, atat la copii, cat si la adulti. Iata cateva beneficii ale manifestarii spiritului ludic:
Prin urmare, spiritul ludic reprezinta jocul, dorinta de libertate si de socializare, se poate manifesta in multiple moduri si are la fel de multe beneficii. Asadar, nu te teme sa redescoperi copilul din tine!
Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!
afla detalii!