Videochat legal – Iată ce trebuie sa stii inainte de a incepe un job in acest domeniu!

Scris de miruna

Categorii:

Videochat legal – Iată ce trebuie sa stii inainte de a incepe un job in acest domeniu!, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=3)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Te-ai gandit sa te apuci de videochat, dar nu stii daca este legal sa nu? Din pacate, ingrijorarile tale sunt cat se poate de reale, pentru ca exista multe studiouri in Romania care nu isi desfasoara activitatea in legalitate si profita de pe urma fetelor naive, care ajung sa suporte consecintele.

Daca te-ai hotarat sa faci cariera in acest domeniu si sa iti castigi existenta din videochat, fie ca te angajezi la un studio, fie ca lucrezi pe cont propriu, de acasa, trebuie sa acorzi atentie unor aspecte deosebit de importante, care tin de respectarea legii si de plata tuturor taxelor, deoarece, in caz contrar, lucrurile pot degenera.

Asadar, afla, in continuare, daca si in ce conditii este legal videochatul in Romania, pentru a te bucura de un job plin de satisfactii, mai ales daca te angajezi la un studio unde se castiga foarte multi bani, iar conditiile de lucru sunt la cele mai inalte standarde.

2. De ce trebuie sa tii cont inainte de a incepe un job in videochat?

Ai gasit un studio de videochat pe gustul tau si vrei sa te angajezi, dar nu stii daca este totul legal? Tine cont de urmatoarele aspecte inainte de a incepe sa lucrezi ca model in acest domeniu.

 • Contractul de angajare

Primul semn care iti arata ca un studio de videochat este legal este reprezentat de contractul individual de munca, pe care trebuie sa il semnezi inainte de inceperea activitatii. In acest act, trebuie sa se stipuleze toate clauzele pe care le stabiliti de comun acord, inclusiv salariul, modul de plata a acestuia si dovada ca se achita toate taxele si impozitele la stat. Astfel, te asiguri ca faci bani cinstiti si nu vei avea probleme cu autoritatile fiscale.

 • Reputatia studioului

Inainte de a semna orice document de angajare, informeaza-te in detaliu, fie de la prietene care lucreaza in domeniu, fie de pe internet, de cat timp activeaza in Romania studioul pe care l-ai ales si ce fel de reputatie are. Asadar, daca descoperi ca nu a platit salariile la timp sau ca a fost investigat pentru acuzatii privind infractiunile fiscale, nu te lasa ademenita de promisiuni si cauta-ti unul mai bun, care isi desfasoara activitatea legal.

 

 • Confidentialitatea

Un studio de videochat care se respecta asigura confidentialitatea modelelor sale, blocand accesul clientilor din Romania. Aceasta obligatie a angajatorului trebuie prevazuta in mod expres in contractul de angajare, avand astfel garantia ca esti in siguranta cand lucrezi.

 

In concluzie, daca alegi o cariera in videochat vei avea parte de o viata linistita, fara griji financiare, deoarece castigurile vor fi impresionante. Totusi, inainte de a incepe un astfel de job, trebuie sa te asiguri ca lucrezi legal, indiferent daca o faci dintr-un studio specializat sau de acasa.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!