Cele mai bine platite joburi din Romania

Scris de miruna

Categorii:

Cele mai bine platite joburi din Romania, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=12)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
          4 => 
            array (size=4)
              ...
          5 => 
            array (size=4)
              ...
          6 => 
            array (size=4)
              ...
          7 => 
            array (size=4)
              ...
          8 => 
            array (size=4)
              ...
          9 => 
            array (size=4)
              ...
          10 => 
            array (size=4)
              ...
          11 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Cauti locuri de munca bine platite in Romania, dar nu vrei sa investesti mult timp studiind pe bancile scolii?

 

Nu trebuie sa ai o diploma pentru un job bine platit. Poti gasi meserii banoase in Romania in domenii care pun pret pe calitatile si abilitatile angajatului, nu pe diplomele emise de institutii de invatamant. 

 

Locurile de munca bazate pe competente sunt intalnite frecvent in servicii, productie si tehnologie. Cei mai multi dintre angajatori chiar ofera programe de pregatire si traininguri pentru cadidatii lor. 

 

Sunt o multime de optiuni pe care le poti incerca. Trebuie doar sa iti doresti sa castigi multi bani. 

1.Cum sa alegi joburile bine platite in Romania?

Cand oamenii sunt intrebati care sunt cele mai semnificative lucruri din vietile lor, familia, sanatatea si munca se claseaza, de fiecare data, pe primele pozitii. Asadar, alegerea cu grija a locului de munca este, probabil, una dintre cele mai importante decizii pe care le iei de-a lungul timpului. 

 

Dar cu mii de optiuni posibile, cum vei alege cariera potrivita pentru tine? Daca nu ai idee despre ce iti doresti sa faci, aceasta sarcina ar putea parea o misiune imposibila. Din fericire, nu este. Daca iti faci un plan si il urmezi, sansele sa iei decizia buna din prima cresc considerabil.

 

1.1 Autoevalueaza-te

Inainte de a lua o decizie importanta este bine sa iti faci timp pentru auto-reflectie. Alegerea unui loc de munca nu este diferita. Gandeste-te la mediul de lucru in care vrei sa te afli, al tipului de activitati pe care sa le desfasori, cu cine vrei sa lucrezi si altele asemenea.

 

Pe masura ce faci acest exercitiu, ia notite. Toate te vor ajuta sa le compari mai tarziu cu fisa postului pe care ai vrea sa il ocupi. 

 

Poti incepe cu cateva intrebari pe care sa ti le pui:

 

  • Care sunt valorile tale? Exemple de raspunsuri: Stabilitate financiara, independenta, sa ii ajuti pe altii. 
  • Ce soft skills ai? Exemple de raspunsuri: gestionare eficienta a timpului, incredere in sine, comunicare, lucru in echipa. 
  • Ce aptitudini tehnice ai? Exemple de raspunsuri: stii sa utilizezi calculatorul, vorbesti mai multe limbi, te pricepi la “cifre”.
  • Ce aptitudini/talente ai? Exemple de raspunsuri: Spontaneitate, leadership, sa vinzi, persuasiune, planificare. 
  • Ce te intereseaza, ce te pasioneaza? Exemple de raspunsuri: tehnologie, design, comunicare. 

 

Nu te gandi foarte mult la raspunsuri. In general cele spontane sunt cele care arata adevarul.

1.2 Identifica-ti nevoile

Acestea pot varia, de la salariu, pana la beneficii si locul unde este sediul. Intoarce-te la intrebari pentru a-ti da seama de lucrurile la care nu ai putea renunta:

 

  • Cat de repede ai nevoie sa castigi sume mari de bani? 
  • Ai nevoie de anumite beneficii, cum ar fi abonament medical sau un anumit numar de zile de concediu? 
  • Ai nevoie de un program flexibil?
  • Vrei sa calatoresti? 
  • Trebuie sa fii intr-un anumit loc/oras?
  • Exista anumite sarcini pe care nu vrei sa le indeplinesti? Sau, dimpotriva, vrei sa le faci si sa inveti mai multe despre ele? 

 

1.3 Fa o lista cu meseriile bine platite in Romania pe care le iei in considerare

Dupa ce ai inteles un pic mai multe despre tine si nevoile tale, cauta locuri de munca care ti se par interesante. Daca exista joburi despre care nu stii prea multe, trece-le in lista si documenteaza-te mai tarziu despre ele. Incepe cu urmatorii pasi: 

 

  • Cunostintele: intreaba prietenii, familia si apropiatii despre locurile lor de munca care iti par interesante. Astfel, vei afla mai multe detalii din interior si despre ce presupune fiecare post. 
  • Gaseste industrii interesante: Exista o anumita industrie care iti atrage atentia? Esti in mod natural atrasa de anumite domenii precum design, tehnologie, videochat sau afaceri? 
  • Identifica lucrurile care iti fac placere: Sunt activitati care fac timpul sa treaca repede? Acestea pot fi orice de la comunicare, pana la organizare informatiilor. Spre exemplu, daca iti place sa fii mereu in contact cu oameni, sa vorbesti cu ei, trece pe hartie joburi care implica acest lucru.
  • Stabileste planurile pe care le ai: Ia in considerare unde vrei sa fii peste 2, 5 si 10 ani. Exista un loc in care vrei sa fii, o pozitie pe care sa o ocupi, vrei sa ai un anumit nivel de trai?
  • “O zi la munca”: Pentru a fi cat mai sigura ca un job ti se potriveste, imagineaza-ti cum ar arata o zi obisnuita. Sa-ti faci o idee cat mai buna, studiaza fisele posturilor si cele mai comune atributii si responsabilitati de la acel loc de munca. 
  • Cerintele pentru post: Inainte sa alegi o cariera, intereseaza-te cu privire la ce calitati si aptitudini trebuie sa ai. S-ar putea ca pe unele sa nu le ai, iar efortul pentru a le indeplini este prea mare. Asadar, lista de posibile joburi va deveni mai scurta. 
  • Oportunitati de crestere: Este important sa stii daca locul respectiv de munca iti permite sa avansezi in cariera. Acest lucru nu se refera neaparat la o pozitie mai inalta, dar si la traininguri si posibilitatile de a invata si de a te dezvolta. 
  • Pozitia in piata: Un alt element cheie este modul in care jobul selectat este pe piata muncii. Aceasta include date precum tendintele de angajare si cresterea numarului de posturi disponibile. Cauta stiri despre industria care te intereseaza. Este recomandat sa te orientezi catre cele care au un ritm de angajare crescut.
  • Salariu: Fie ca ai stabilit o suma pe care vrei sa o castigi sau nu, sa cunosti compensatiile este important pentru a stii la ce sume sa te astepti. 

1.4 Aplica pentru cele mai bine platite joburi din Romania

Poti incepe sa cauti posturi libere pentru meserii in Romania care te intereseaza si sa aplici. Intre timp, pregateste-te pentru interviu si intereseaza-te despre companie, despre activitatea acesteia si despre fisa postului. 

 

Gandeste-te si la cateva intrebari pe care sa le pui tu angajatorului, acest lucru va arata ca esti interesata.

2.Cele mai bine platite joburi in Romania

Doar pentru ca nu ai terminat o facultate, nu inseamna ca nu poti castiga multi bani. Joburile care ofera salarii bune si au o cerere mare, fara sa necesite o diploma de facultate, sunt nenumarate. 

 

2.1 Agent/reprezentant de vanzari

Acestia vand bunuri si servicii fie altor companii, fie direct consumatorilor. Producatorii se bazeaza foarte mult pe agentii de vanzari pentru a le impinge produsele in piata, care pot fi orice, de la aparate medicale, pana la bauturi racoritoare.

 

Ca agent de vanzari vei  merge la posibili clienti si le vei prezenta produsul pe care trebuie sa il vinzi. Acest lucru inseamna ca vei crea si foarte multe relatii.

 

Daca iti place sa calatoresti, trebuie sa stii ca, adesea, acest job presupune deplasari prin tara. De multe ori, angajatorul pune la dispozitie masina de serviciu pentru indeplinirea responsabilitatilor de acest fel.

 

De asemenea, va trebui sa participi la expozitii comerciale si conferinte pentru a fi la curent cu produsele noi si cu nevoile clientilor, care sunt mereu in schimbare. 

 

Acest loc de munca poate prespune si sarcini administrative, cum ar fi analiza statisticilor de vanzari sau intocmirea de fise de cheltuieli. 

 

In ceea ce priveste salariul, desi cel de baza ar putea fi unul mediu, companiile ofera comisioane foarte mari in functie de nivelul vanzarilor realizate de agent. 

 

Doua calitati esentiale pentru a reusi in aceasta cariera sunt o personalitate entuziasta si disponibilitate pentru deplasari.

2.2 Model videochat

In topul meseriilor bine platite in Romania se numara si videochatul. Acest domeniu are foarte multe avantaje, incepand de la castigurile mari, intr-un timp scurt, pana la dezvoltarea personala. 

 

Sa fii model de videochat inseamna, in primul rand, sa discuti cu membri in privat si sa ii “ademenesti” in conversatii prin feminitatea si senzualitatea ta. 

 

Exista mai multe tipuri de videochat – adult si non-adult. Cum reiese din denumirile foarte sugestive, cel adult presupune renuntarea la haine in fata camerei si sustinerea de show-uri erotice, care poate insemna si utilizarea de jucarii sexuale. Modelele care adopta acest stil isi doresc venituri foarte mari, foarte rapid. Videochatul adult se desfasoara pe site-urile freemium, pe care trebuie sa petreci cat mai mult timp in free-chat pentru a avea incasari mai mari. Castigurile sunt enorme, motiv pentru care cele mai multe modele aleg acest stil. 

 

Videochatul non-adult se practica pe site-uri glamour. In acest caz, conversatiile cu membri se desfasoara in chat-uri private. In functie de cat de experimentata esti, poti alege sa utilizezi sau nu jucarii si obiecte sexuale. Videochatul glamour este mai putin profitabil.

 

Indiferent de tipul de videochat pe care il practici, intotdeauna tu esti cea care decide ce fel de videochat vrei sa faci si cum.

 

Daca ai impresia ca nu te-ai descurca sau ca esti prea rusinoasa, trainerii din domeniu te vor ajuta sa treci peste temeri si te vor invata cum sa actionezi pentru a ajunge un model de succes. De asemenea, pentru ca membri sunt, in general, straini, vei putea beneficia si de cursuri de limba engleza.

 

Cariera in videochat vine, din pacate, cu prejudecati din partea oamenilor. Astfel, trebuie sa iti asumi faptul ca vor exista persoane care s-ar putea sa te judece.

2.3 Make-up artist

Aceasta cariera presupune sa te folosesti de talentele tale si instrumenetele de machiaj pentru a transforma si accentua trasaturile unei persoane, uneori chiar si intregul sau corp. Munca unui make-up artist consta in corectarea imperfectiunilor si evidentierea calitatilor sale. 

 

Daca ai o atractie fata de frumos si ai un simt dezvoltat pentru bunul gust estetic, prin machiaj poti da frau liber imaginatiei tale, in timp ce castigi bani. 

 

Ca make-up artist ai posibilitatea de a lucra in foarte multe locuri si domenii: 

 

  • de acasa: iti creezi un networking bogat cu fete care sa vina la tine pentru un machiaj profesional de fiecare data cand au un eveniment important in viata lor. Avantajul este ca iti poti face singura programul si poti pune ce pret iti doresti;
  • intr-un salon de cosmetica: te poti angaja cu acte in regula intr-un salon de infrumusetare. Salariile de baza sunt in general medii, insa vei castiga suplimentar din bonusuri. 
  • in magazinele care vand produse de machiaj: in acest caz, nu vei fi doar make-up artist, ci si reprezentant de vanzari. Vei avea mai multe responsabilitati si beneficii. Cele mai multe magazine ofera angajatilor si reduceri la produse sau le vor oferi gratuit, pe langa salariu. 
  • in televiziune sau teatru: poti fi make-up artist pentru oamenii de televiziune sau pentru actorii din piesele de teatru. Vei fi pe platourile de filmare si in salile de spectacol in majoritatea timpului, cunoscand constant oameni noi.

 

Pentru a activa in acest domeniu, trebuie sa fii creativa, sa ai un simt al esteticului bine dezvoltat, sa ai rabdare, sa fii foarte comunicativa si receptiva in ceea ce priveste dorintele clientelor. 

2.4 Tatuator

Pentru o cariera in domeniul tatuajelor trebuie sa ai talent la desen si o mana sigura. De asemenea, trebuie sa fii foarte creativa si cu o minte deschisa. 

 

Folosind ace si pigmenti, vei pune pe corpul unui client un design permanent. De multe ori, cei care vin sa se tatueze au un model in minte. Aici intervine comunicarea, pentru ca trebuie sa iti folosesti abilitatile artistice pentru a-i sfatui cu privire la design, dimensiune, paleta cromatica, plasarea pe corp. 

 

De asemnea, poti castiga mai multi bani din aceasta meserie daca iti creezi un stil propriu si un portfoliu din care clientii sa isi poata alege modelele.

 

In concluzie, daca iti doresti venituri ridicate, dar nu vrei sa “pierzi timpul” in facultate, orienteaza-te catre joburile cele mai bine platite din Romania si indeplineste-ti visuri. Indiferent de alegere, tine minte ca in alegerea unei cariere trebuie sa tii cont de ceea ce simti, indiferent de parerea celor din jur.

 

Sursa foto: storyblocks.com

3.Intrebari si raspunsuri frecvente despre cele mai bine platite meserii din Romania

  1. Am nevoie de facultate pentru a avea o cariera de succes?

Nu, aceasta este o conceptie gresita care vine din generatiile trecute. Sunt numeroase domenii care iti pot aduce succesul profesional si financiar fara sa fi urmat cursurile unei facultati.

 

  1. Cum sa fiu sigura ca aleg cariera potrivita?

Primul pas este sa iti dai seama ce iti place sa faci si care sunt obiectivele tale. Spre exemplu, daca vrei sa castigi multi bani si iti place sa comunici cu oamenii, cariere in domenii precum videochat si vanzari ar putea fi cele mai potrivite.

 

  1. Ce meserie din Romania este bine platita si imi permite sa fac, totusi, si o facultate?

Daca iti doresti sa mergi la cursuri si sa ai si un job, trebuie sa te orientezi spre o meserie cu un program flexibil. Poti machia acasa fete contra cost sau, daca esti mai dezinvolta, poti fi model videochat.

 

  1. Cat de multi bani pot castiga daca nu am facultate?

In prezent, nivelul salariului nu mai este determinat de nivelul studiilor. Sunt domenii care pun accent pe abilitati si competente. Astfel, daca alegi jobul potrivit, poti castiga chiar mai mult decat o persoana care a terminat o facultate.

 

  1. In cazul unei meserii pentru care nu se cere facultate, in cat timp pot castiga multi bani?

Poti castiga mult inca din prima luna daca alegi jobul potrivit. Trebuie sa acumulezi experienta, chiar daca este obtinuta direct la locul de munca, asa ca, este nevoie de cel putin o luna pentru a ajunge la o suma peste medie.

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!