Scris de Monica
Categorii:
Cu siguranta ai fost macar o data criticata de cineva sau ai criticat pe cineva la randul tau. Critica poate fi constructiva sau nu, in functie de latura in care o privesti si de modalitatea in care aceasta este adresata.
Citeste in continuare articolul si afla cum poti trata critica, astfel incat sa ai mereu o stare excelenta de dispozitie si sa nu te afecteze parerile celor din jur.
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65: array (size=1) 0 => array (size=4) 'url_meniu' => string '' (length=0) 'meniu_faq' => string 'NU' (length=2) 'sectiuni' => array (size=2) 0 => array (size=4) ... 1 => array (size=4) ... 'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '0' (length=1)
In momentul in care auzi o anumita persoana dandu-si cu parerea in mod negativ despre un anumit lucru, o actiune sau un fapt, atunci aceea este critica.
Critica este total diferita fata de feedback. Feedback-ul reprezinta un punct de vedere menit sa ajute, sa ofere sfaturi si care este oferit intr-un mod cat mai politicos, diplomat si pozitiv. In ceea ce priveste critifca, aceasta reprezinta o opinie dura, agresiva, care poate afecta increderea in sine a persoanei careia ii este adresata.
Cu toate acestea, critica poate fi negativa sau pozitiva, insa aceasta este de cele mai multe ori adresata intr-un mod violent, nepoliticos.
Critica asertiva este bine de luat in seama, insa aceasta este facuta de cele mai multe ori de catre traineri, care isi doresc sa evoluezi si sa devii din ce in ce mai buna in meseria ta.
Cand vine vorba despre cei apropiati sau despre persoanele care te cunosc, cu siguranta nu ai parte doar de critica asertiva, ci si de critica negativa, excesiva. Aceasta te poate afecta din punct de vedere psihic si emotional, motiv pentru care trebuie sa stii cum sa o manageriezi, astfel incat sa nu iti afecteze stima de sine.
In primul rand, incearca sa tratezi totul cu indiferenta. Ceea ce conteaza cel mai mult este ca tu sa fii bine cu tine, sa iti placa ceea ce faci si sa te simti bine practicand aceasta meserie. Lumea vorbeste si critica necondiționat, indiferent daca faci ceva bine sau rau, asa ca cel mai bine este sa tratezi fiecare opinie cu indiferenta, pentru a evolua in mod cat mai frumos.
In al doilea rand, nu reactiona urat in momentul in care o persoana iti adreseaza critici in mod excesiv. Cel mai bine este sa tratezi cu calm situatia, sa iti expui punctul de vedere intr-un mod cat mai diplomat si cizelat, astfel incat sa oferi o lectie de viata celuilalt. Arata cat de puternica si de desteapta esti prin prisma unui comportament adecvat si frumos.
In al treilea rand, seteaza-ti cateva obiective pe care sa-ti propui sa le atingi. In momentul in care primesti o multime de critice externe, cu siguranta poti intampina momente in care sa iti vina sa renunti, pentru a nu mai fi judecata. Aceasta mentalitate este una total gresita, fapt pentru care este necesar sa iti setezi cateva teluri de la care sa nu abati. Doar in felul acesta nu poti lasa criticile celor din jur sa te atinga si sa te manipuleze dupa bunul plac.
In ultimul rand, indeparteaza-te de oamenii care te judeca. Cel mai bine este sa te inconjori de persoane care iti sunt alaturi la bine si la greu, care te sustin si care iti ofera o mana de ajutor la nevoie. Acestia sunt oamenii de calitate de care fiecare persoana are nevoie in viata, pentru un trai frumos, linistit si armonios. Astfel, stai la cat mai multa distanta de persoanele rautacioase, care iti adreseaza cuvinte jignitoare sau urate si care doresc sa te destabilizeze.
In cele din urma, urmeaza-ti instinctul, iar daca tu simti sa faci videochat, pentru a-ti depasi limitele si statutului social, atunci trebuie sa mergi mai departe, indiferent de criticile sau de parerile celor din jur..
Sursa foto: Pexels.com
Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!
afla detalii!