Experienta profesionala si videochat-ul: cum sa iti dezvolti experienta profesionala atunci cand lucrezi in domeniul videochatului

Scris de Monica

Categorii:

Experienta profesionala si experienta de viata sunt esentiale pentru formarea fiecaruia dintre noi. Daca experienta de viata insumeaza toate relatiile, pasiunile si activitatile pe care le ai de-a lungul timpului, experienta de viata generala se refera la toate cunostintele acumulate in cariera. In domeniul videochatului poti acumula foarte multa experienta profesionala, care sa te ajute in viitor, indiferent de ceea ce alegi sa faci, dar si experienta de viata, care sa iti fie de folos in relatiile cu cei din jur.

Daca iti doresti sa afli mai multe despre ce inseamna experienta profesionala, prezentarea experientei profesionale si cum se poate lega aceasta de videochat, vei gasi mai jos detalii care sa iti fie de folos:

Experienta profesionala si videochat-ul: cum sa iti dezvolti experienta profesionala atunci cand lucrezi in domeniul videochatului, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=5)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
          4 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '0' (length=1)

1. Definitia experientei profesionale

Experienta profesionala reprezinta tot ceea ce ai invatat si ce ai facut de-a lungul timpului in munca. Un exemplu de experienta profesionala pentru un model reprezinta job-urile pe care le-a avut, evenimentele la care a participat, dar si cunostintele si abilitatile pe care le-a dobandit in urma lor. Experienta profesionala poate include si educatia, cum ar fi cursurile sau seminariile absolvite. 

 Daca te intrebi la ce foloseste descrierea experientei profesionale, trebuie sa stii ca aceasta ii ajuta pe angajatori sa te cunoasca mai bine in momentul unui interviu, dar poate fi de folos si atunci cand te inscrii la un curs sau incepi o colaborare profesionala. De asemenea, experienta dobandita in munca te poate ajuta si in viata de zi cu zi, deoarece poti acumula multe cunostinte utile, care sa iti foloseasca in situatii in care nici nu te astepti.

2. Experienta in munca si videochatul

Daca te intrebi cat de mult conteaza experienta de munca anterioara intr-un studio de videochat, dar si cum iti poti dezvolta experienta profesionala atunci cand faci videochat, iata ce trebuie sa stii:

2.1 Ai nevoie de experienta in munca cand vrei sa faci videochat?

Printre cele mai populare intrebari legate de videochat se numara “Cat castigi din videochat?”, dar si “Ai nevoie de experienta pentru a face videochat intr-un studio?”. Ei bine, pentru a lucra intr-un studio de videochat nu ai nevoie de experienta profesionala specifica, iar foarte multe companii fac angajari in acest domeniu fara a tine cont de experienta anterioara in munca. Iata ce conteaza atunci cand iti doresti un job in acest domeniu:

 

  •  Modul in care te prezinti la interviu. Interviul de angajare va fi prima impresie atat pentru tine fata de echipa studioului, cat si pentru ei. De aceea, modul in care te prezinti la interviu este foarte important. Alege o tinuta simpla care te avantajeaza si incearca sa vii cu inima si mintea deschise pentru a afla cat mai multe lucruri despre jobul pe care ti-l doresti. In principal, regulile pentru un interviu de videochat sunt aceleasi ca pentru orice alt tip de interviu. Ai nevoie de o tinuta ingrijita, de o atitudine prietenoasa, de punctualitate si de dorinta de afla mai multe. Cei cu care vor avea interviu isi vor dori sa te cunoasca mai bine, sa afle de ce iti doresti un astfel de job si daca ai motivatia si seriozitate necesare pentru a colabora cu ei.
  • Abilitatile de comunicare. Abilitatile de comunicare sunt esentiale in foarte multe job-uri, iar videochat-ul nu face exceptie. De ce? In primul rand, pentru ca in videochat vei comunica cu foarte multe persoane si felul in care interactionezi trebuie sa fie unul convingator, prietenos, respectuos. Mai apoi, conteaza sa poti sustine o conversatie, sa te adaptezi tipului de persoana cu care vorbesti si sa stii sa asculti cu atentie pentru a le da membrilor un sentiment de intelegere. De asemenea, este bine sa vorbesti mereu corect gramatical si sa nu te grabesti incercand sa expui mai multe idei deodata. Nu iti face griji daca ai emotii, cu siguranta cei cu care vei avea interviu vor stii sa faca diferenta intre emotii si lipsa abilitatilor de comunicare.
  • Limba engleza la nivel mediu. In videochat vei comunica cu membri in limba engleza, de aceea este important sa ai un nivel mediu al acestei limbi pentru a putea interactiona cu acestia. Niciun studio nu cauta engleza perfecta, asa ca nu iti face griji daca nu vobesti perfect, nu va fi niciun fel de problema. In plus, dupa ce te angajezi vei avea sustinere pentru a aprofunda limba engleza, astfel incat munca sa devina din ce in ce mai usoara pentru tine.
  • Seriozitate. Colaborarile cu un studio de videochat nu inseamna o activitate pe care o poti face doar atunci cand ai chef, ci implica un program, ce-i drept flexibil full-time sau part-time. Este important sa dai dovada de punctualitate si de seriozitate, adica sa tratezi job-ul in videochat ca pe o activitate cu norma intreaga sau cu jumatate de norma.
  • Dorinta de invatare. Dorinta de invatare conteaza in acest domeniu, deoarece atunci cand iti doresti sa devii mai buna, vei evolua constant si la job. Un model care isi doreste sa isi atinga target-urile si mai apoi sa isi creeze altele si mai ambitioase este incurajat de catre studio. In acest mod, toata lumea castiga.
  • Sinceritate. Intr-o astfel de cariera sinceritatea este de baza. Echipa de la studio va astepta sinceritate din partea ta inca de la primul interviu. Spune onest ce asteptari ai de la un astfel de job, cu ce lucruri nu te simti confortabil, dar si ce obiective ai pe viitor. Astfel, echipa te va putea ajuta sa te simti cat mai in largul tau, dar si sa ajungi la nivelul la care doresti, atunci cand exista intelegere de ambele parti.

2.2 Cum te ajuta in experienta profesionala un job de videochat

Intr-un studio de videochat poti invata multe lucruri care sa iti aduca beneficii pe viitor, iar printre cele mai populare se numara:

  • Perfectionarea limbii engleze. Unul dintre avantajele unui job in videochat este ca iti vei perfectiona limba engleza. In ziua de astazi, ai nevoie sa cunosti aceasta limba pentru aproape orice activitate. Fie ca vrei sa calatoresti, sa te muti in strainatate, sa lucrezi pe internet, sa citesti stiri din lume sau sa urmaresti clipuri internationale pe YouTube. De aceea, faptul ca vei invata foarte bine limba engleza si vei vorbi cu oameni pe tot globul, inclusiv vorbitori nativi, te va ajuta cu siguranta in experienta ta profesionala. Daca iti doresti ca in paralel cu job-ul de videochat sau in viitorul indepartat sa activezi in mediul online, sa ai colaborari in strainatate sau sa calatoesti, atunci limba engleza este esentiala.
  • Persuasiunea. Atunci cand lucrezi intr-un studio de videochat, persuasiunea sau abilitatea de a convinge este unul dintre cele mai pretioase skill-uri pe care le vei dobandi. Dupa ce vei comunica cu mai multi membri, vei intelege cum sa ii abordezi pe fiecare, in functie de personalitate, pentru a-i convinge sa continue sa vorbeasca cu tine. Abilitatea de a-i convinge pe ceilalti este un atu excelent pe lista experientei profesionale a unui model si te va ajuta in orice fel de cariera, in special in business.
  • Abilitati de comunicare. Abilitatile de comunicare trebuie sa existe intr-o mica masura pentru a putea lucra in videochat, insa odata ce incepi sa lucrezi cu siguranta iti vei ascuti aceste abilitati. Cu cat comunici mai bine cu persoane diverse, cu atat ai mai multe sanse si mai multe oportunitati in viata. Abilitatile de comunicare te pot ajuta atat in viata de zi cu zi, cat si in profesie, indiferent de tipul ei. Fie ca esti model, femeie de afaceri sau ai o cariera creativa, felul in care comunici va dicta succesul tau.
  • Formarea unor obiective ambitioase, dar realiste. Intr-un studio de videochat vei avea mereu alaturi o echipa care sa te ajute, sa te sfatuiasca si sa te motiveze. In acest mod, vei invata cum sa ai mereu obiective mai ambitioase, dar sa ramai totusi cu picioarele pe pamant. Acest skill este minunat in orice domeniu, dar si in viata de zi cu zi, pentru ca de obicei esecul incepe atunci cand nu iti formezi obiectivele corect. Echipa de traineri si manageri te va ajuta sa devii mai buna zi dupa zi si sa ai teluri puternice pe care sa le poti atinge.

Gestionarea banilor. Videochatul iti poate aduce independenta financiara, dar te poate ajuta si sa gestionezi banii mai bine. Atunci cand vei vedea ca esti independenta financiar, vei vedea cat de multe poti face cu banii tai si vei invata ce mod de gestionare a acestora ti se potriveste mai bine. Astfel, poti dobandi o abilitate extrem de pretioasa, aceea de a stii cum sa ai grija de banii tai si cum sa ii inmultesti. Poti alege sa iti investesti banii, sa deschizi un business, sa iti cumperi proprietati pe care mai apoi sa le inchiriezi sau orice altceva visezi.

3. Cum iti poti dezvolta experienta profesionala

Experienta profesionala nu se dobandeste numai mergand zilnic la un loc de munca sau avand o activitate de munca, ci depinde de modul in care alegi sa iti desfasori activitatea:

  • Invata constant pentru a te perfectiona. Un mod excelent de a-ti dezvolta experienta profesionala este sa inveti constant pentru a deveni mai buna. Afla ce apare nou in domeniile in care te intereseaza, inspira-te de la colegi sau oameni de top din industrie, foloseste-ti creativitatea pentru a surprinde si nu uita ca numai invatand constant poti ramane in top. 
  • Accepta critica constructiva. Atunci cand te impotrivesti oricarui tip de schimbare nu ai cum sa evoluezi. De aceea, pentru a-ti dezvolta experienta profesionala trebuie sa accepti critica constructiva. Cum poti face asta? Evita sa duci la un nivel personal feedback-ul, ci incearca mai degraba sa il transformi intr-o afirmatie pozitiva care incurajeaza schimbarea. Spre exemplu un feedback despre tinuta ta nu trebuie interpretat ca “Ma imbrac urat”, ci ca “ S-ar putea sa existe tinute care sa ma avantajeze mai bine”. Critica constructiva nu trebuie sa iti raneasca incredere in sine, ba dimpotriva, trebuie sa te ambitioneze sa vrei sa evoluezi.
  • Nu te teme sa spui “”Nu stiu”. Foarte multe persoane se tem sa spun ca nu stiu ceva, de frica ca vor fi etichetate sau judecate. Daca iti doresti sa acumulezi cu adevarat experienta profesionala pretioasa, atunci nu te teme sa spui ca nu stii ceva. Spune cu sinceritate atunci cand te simti confuza sau nu stii ce sa faci pentru a putea invata pe viitor si a deveni mai buna. Nimeni nu te va judeca si nimeni nu te va eticheta, deoarece nicio persoana de pe lumea asta nu le stie pe toate.
  • Gandeste-te la viitor. Priveste profesia si cariera ca pe un plan pe termen lung. Desigur, nu trebuie sa iti calculezi totul la linie sau sa ai in minte un plan pe fiecare an, ci mai degraba vezi cum ai putea sa iti trasezi un parcurs profesional, invata ce abilitati iti sunt necesare pentru a-ti indepini visele si munceste zi de zi pentru ele.
  • Cere sfatul persoanelor in care ai incredere. Sa ai un mentor sau sa primesti sfaturi pretioase de la o persoana in care ai incredere atunci cand vine vorba te cariera ta te poate ajuta sa iti dezvolti experienta profesionala. Inspira-te din povestile si sfaturile celorlalti pentru a creste.

 

 Experienta profesionala dobandinta de-a lungul timpului va contribui la succesul tau in cariera, dar si la felul tau de-a fi. Conteaza sa ai mereu o sete de cunoastere, sa vrei sa inveti mai multe si sa devii mai buna, dar si sa iti alegi cariera tinand cont de dorintele tale si de prioritatile tale. In acest fel, vei simti ca muncesti cu un scop si nu doar din obligatie si fara tragere de inima. Un job in videochat te poate ajuta sa iti dezvolti experienta profesionala, dar si cea de viata si iti poate deschide multe usi pentru un viitor in care sa te bucuri de libertate si independenta financiara.

 

Sursa foto:  Pexels.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!