Interviul de angajare: in ce consta si cum te poti pregati pentru a primi jobul la care visezi

Scris de miruna

Categorii:

Interviul de angajare: in ce consta si cum te poti pregati pentru a primi jobul la care visezi, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:boolean false

Gasirea unui loc de munca pleaca, de obicei, de la cautari si depuneri de CV-uri, iar atunci cand esti norocoasa, urmeaza interviul de angajare. De aici, lucrurile se mai schimba putin in functie de domeniul in care ai ales sa lucrezi: astfel, atunci cand doresti sa activezi ca model online, exista mai multe aspecte pe care va trebui sa le iei in considerare in comparatie cu munca in alte industrii, mai ales cand este necesar sa te pregatesti pentru intalnirea cu viitorul angajator.

Prezentarea in fata recrutorilor poate fi una plina de emotii, pe care este recomandat sa le folosesti intr-un mod constructiv. De ce? In primul rand, pentru ca un interviu de angajare in videochat poate fi mai putin formal decat unul dintr-o multinationala. In al doilea rand, acest domeniu este putin mai neconventional, iar accentul se pune, in primul rand, pe tine.

Mai sunt si alte diferente intre interviul de angajare ca model de videochat si cel pentru un alt tip de slujba, iar mai jos poti afla la ce sa fii atenta pentru a avea un parcurs excelent, de la prima intalnire cu angajatorul, pana in momentul in care incepi sa lucrezi.

 


Pentru a intelege cum sa te prezinti la un interviu de angajare, ajuta foarte mult sa stii ce este acesta, iar cea mai simpla definitie este faptul ca reprezinta prima intalnire dintre tine, candidata pentru jobul pentru care aplici si potentialul tau sef sau un reprezentant al acestuia.

In prima faza, se poate sa ai parte de un interviu telefonic de angajare, ceea ce este absolut normal in toate domeniile, mai ales ca poate fi prima ta sansa de a afla mai multe informatii despre ce ar urma sa faci, precum si alte detalii destul de importante cum sunt:

 • stabilirea unei intalniri fata in fata;
 • cum te poti pregati (daca trebuie sa treci vreun test);
 • cum va decurge interviul.

Este bine sa stii ca si tu poti pune cateva intrebari pe care le consideri importante posibilului angajator, insa este recomandat sa eviti subiecte sensibile precum salariul. In acest mic detaliu consta prima diferenta intre un job de model de videochat si unul intr-o alta industrie: in primul caz, oamenii vor fi mult mai deschisi, iar site-urile agentiilor ofera si ele informatii destul de bine structurate despre castiguri. In cazul celui de-al doilea, majoritatea firmelor prefera sa pastreze astfel de date pentru interviul final, acestea putand fi obtinute in a doua sau chiar a treia etapa a procesului de angajare.

 


Interviul de angajare presupune o serie de intrebari atat din partea ta, cat si din partea viitorului tau angajator. De aceea, este o idee buna sa te pregatesti din timp pentru aceasta intrevedere.

Iata cateva sfaturi utile care te pot ajuta in pregatirea pentru interviul de angajare:

 • incearca sa iti pregatesti inaintea interviului un set de 3-4 intrebari care stii ca sunt cu adevarat importante pentru tine;
 • poti incerca sa exersezi in oglinda o discutie cu potentialul sef, in asa fel incat sa mai dispara din emotii;
 • hainele pe care le porti pot ,,imprumuta’’ putin din personalitatea ta;
 • cauta informatii despre firma pentru care urmeaza sa sustii interviul;
 • poti cauta informatii si despre cum se ajunge la sediu, astfel incat sa eviti intarzierea.

Un alt mic detaliu pe care probabil vei dori sa il gandesti inainte de a te prezenta la interviu este sa pregatesti cateva informatii despre calitatile si defectele tale, acestea putand reprezenta o intrebare standard intr-o astfel de intalnire.

In ceea ce priveste intrebarile pe care le poti pune la interviul de angajare, iti poti face o mica lista pe care se pot afla:

 • intrebari despre programul de lucru;
 • intrebari despre activitatile conexe ale firmei;
 • intrebari despre ce presupune exact functia pe care o vei ocupa.

Acestea sunt reguli generale, pe care le poti respecta in aproape toate domeniile. Atunci cand doresti sa te angajezi ca model de videochat, insa, s-ar putea sa ai placuta surpriza ca interviul sa se desfasoare intr-un mod mult mai relaxat. Pentru ca aceasta industrie se bazeaza foarte mult pe interactiunea umana, aici nu este un loc unde sa mergi si sa lucrezi cele 8 ore standard, in care se poate sa ai activitati repetitive.

Limbajul nonverbal la interviul de angajare este si el important, iar atunci cand esti relaxata, vei inspira mai multa incredere in tine, facand si persoana din fata ta sa iti acorde credibilitate sporita.

Exista destul de multe aspecte legate de prezentarea la un interviu de angajare, iar tu trebuie sa fii pregatita pentru diverse situatii particulare, deoarece fiecare firma are propria abordare. Atunci cand vine vorba despre videochat, insa, metodele sunt destul de transparente, iar printre lucrurile care te pot ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza sunt:

 • experientele modelelor care lucreaza deja acolo si pe care le poti folosi ca reper;
 • sectiunile de pe site-urile acestora din care poti afla diverse informatii, ba chiar si componenta echipei;
 • informatii despre ce fel de activitati se pot face in cadrul agentiei respective.

Ca model de videochat poti lucra in domenii precum cel glamour sau freemium, fiecare avand avantajele sale, precum castiguri destul de bune si libertatea de a-ti alege programul.

Nimeni nu poate pretinde ca stie totul despre interviul de angajare ca model, insa exista cateva detalii care iti pot fi de ajutor, mai ales avand in vedere faptul ca tu vei fi principalul punct de interes la aceasta intalnire.

2.1. Interviul de angajare in videochat – la ce sa fii atenta

Pregatirea pentru interviul de angajare ca model de videochat poate incepe intocmai ca in alte domenii, insa inainte de a te prezenta la intalnirea cu viitorul angajator, este recomandat sa cauti informatii despre acesta.

Acest lucru te va pune in avantaj in comparatie cu alte persoane care candideaza pentru acelasi job. Mai mult decat atat, interesul acordat firmei se va reflecta si in dorinta ta de a lucra acolo si va impresiona viitorul angajator. Nu in ultimul rand, poti acorda atentie si felului in care arati, avand in vedere ca acesta este un aspect destul de important in aceasta industrie.

Inainte de a te prezenta la intalnire, poti stabili ceea ce doresti sa afli si chiar sa iti pregatesti cateva intrebari care sa te ajute si pe tine sa te hotarasti daca iti doresti cu adevarat sa intri in aceasta lume glamour.

Ceea ce vei descoperi la interviul de angajare in acest domeniu spectaculos este caldura oamenilor de acolo, mai ales ca ai sansa sa intalnesti o parte din echipa si poate chiar sa stai de vorba cu unii membri, pentru a afla mai multe despre ce presupune munca de model.

Intalnirea pentru un astfel de job, va fi cu siguranta inedita si putin diferita de un interviu pentru o slujba obisnuita, deoarece in acest domeniu se pune foarte mult accent pe naturalete, onestitate si transparenta. De aceea, de cele mai multe ori, angajatorul se va stradui sa iti arate beneficiile pe care le vei avea alegandu-l.

Desi riscul de a primi un raspuns negativ dupa interviul de angajare exista, acesta este mai mic in comparatie cu alte domenii, acesta fiind un motiv bun pentru a lua in considerare un job de model.

In ceea ce priveste durata unei intalniri pentru un loc de munca in aceasta industrie, te poti astepta sa dureze putin mai mult in comparatie cu una din alt sector de activitate. Mai mult de atat, interviul nu va presupune teste sau chestionare legate de pozitia pentru care aplici.

2.2. Interviurile de angajare in alte domenii de activitate

Atunci cand alegi sa depui un CV pentru un job anume, interviul de angajare iti poate face o impresie destul de puternica despre pozitia si firma respectiva. De multe ori, o intalnire intre un posibil angajat si angajator pentru un domeniu de activitate in afara celui de videochat va fi formal si va impune respectarea anumitor reguli de conduita si de prezentare in timpul intrevederii.

Este posibil sa observi si ca intrebarile puse la interviul de angajare pentru un loc de munca intr-o sfera mai stricta nu vor fi la fel de flexibile ca in cazul unui sector relaxat, cum este cel cu care se face comparatia. Astfel, oamenii de acolo vor fi mai seriosi si pot parea, in unele cazuri, mai secretosi, iar in acest fel nu vei avea o idee foarte clara despre societatea respectiva, dar mai ales despre modul de lucru sau organizare.

Regulile pentru interviul de angajare in cadrul unei multinationale, de exemplu, iti pot parea mai grele, la fel si limbajul corpului, care va trebui sa fie mult mai bine studiat si aplicat.

De asemenea, atunci cand trebuie sa raspunzi la intrebarile celui care te intervieveaza, se poate sa fii nevoita sa dai raspunsuri cat mai scurte si cat mai la obiect, avand in vedere faptul ca interactiunea umana se poate sa nu fie unul dintre aspectele urmarite de angajator. De aceea, se poate sa fie nevoie sa acorzi o atentie sporita felului in care raspunzi la interviu, pentru a ocupa pozitia respectiva.

Un alt aspect pe care il poti avea in vedere, dupa o asemenea intalnire, este trimiterea unei scrisori de multumire dupa interviul de angajare, acesta nefiind atat de important in videochat, de exemplu, unde poti multumi intr-un mod mai cald persoanei cu care vorbesti in momentul plecarii.

Atunci cand alegi sa aplici pentru un post intr-o firma din orice industrie in afara videochatului, se poate sfarsi cu un raspuns negativ dupa interviul de angajare, asadar, este bine sa fii pregatita si pentru un astfel de final, pentru a putea merge mai departe cat mai rapid.

 

 

 


Un mic secret al unui interviu de angajare este sa te pui in locul angajatorului care sta in fata ta. In acest fel, poti intui la ce intrebari te poti astepta si poti crea diverse scenarii care sa te ajute sa te descurci mult mai usor in momentul interviului.

Pentru a-ti usura intalnirea, poti face un set de intrebari de pus la interviul de angajare, carora sa le si raspunzi, pentru a fi mai bine pregatita.

Un recrutor, indiferent de locul in care lucreaza, cauta persoane determinate, serioase si pricepute sau cel putin deschise si dispuse sa invete.

Toate acestea se aplica si in domeniul videochatului, insa, in acest caz, este bine sa mai stii un lucru: oamenii cu care vei lucra se vor ocupa de toate aspectele care tin de starea ta de bine si de evolutia ta profesionala. Cu alte cuvinte, ei se pot plia pe nevoile tale in asa fel incat sa iti poti face treaba cat mai bine. 

Sa lucrezi ca model de videochat poate fi oportunitatea ta de a scapa de timiditate si chiar de anumite complexe, deoarece acest domeniu este unul in care majoritatea persoanelor sunt binevenite si in care se pot afirma si cunoaste pe sine. Un angajator din industrie isi va putea da seama inca din timpul interviului de personalitatea ta si te va putea ghida in asa fel incat sa iti gasesti locul in firma respectiva.

In concluzie, desi nu este posibil sa stii totul despre interviul de angajare dintr-o prima interactiune care este, de obicei, telefonica, poti pune intrebari care sa te ajute sa iti dai seama in ce consta si cum te poti pregati.

Urmeaza apoi pregatirea pentru interviu, care este una dintre cele mai importante faze in obtinerea unui job, indiferent de domeniul de activitate pe care il alegi. Prezentarea la intalnire conteaza si ea foarte mult, deoarece in acele momente poti face o impresie buna viitorului tau angajator. Atunci cand alegi sa devii model de videochat, insa, te poti astepta la mai multa transparenta si caldura din partea persoanei sau persoanelor cu care interactionezi, deoarece acest sector mizeaza foarte mult pe interactiunea dintre oameni. Mai mult decat atat, un raspuns negativ este rareori obtinut in urma aplicarii pentru o astfel de pozitie, asa ca indrazneste sa visezi ca poti lucra intr-una dintre cele mai frumoase lumi!

 


Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!