Prima intalnire in videochat – Cum sa te comporti?

Scris de miruna

Categorii:

Prima intalnire in videochat – Cum sa te comporti?, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=3)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Prima intalnire este foarte importanta indiferent de context, deoarece reprezinta un moment-cheie, in care interactionezi cu celalalt pe mai multe paliere. Insa, fiecare conexiune este diferita, iar persoanele implicate trebuie sa se adapteze in fiecare secunda, ajustandu-si comportamentul in functie de situatie. Daca nu stii cum sa te comporti, ce sa faci, ce sa nu faci, cum sa te imbraci, ce intrebari sa pui, despre ce sa vorbesti sau ce discutii sa porti la o astfel de intalnire, este important sa stii pasii esentiali pe care trebuie sa-i urmezi, dar si elementele la care este bine sa aiba grija orice fata sau femeie care vorbeste cu un baiat sau cu un barbat. Aceste sfaturi sunt utile mai ales pentru cele care lucreaza in domeniul videochatului si au sansa de a cunoaste tot timpul oameni noi.

1. Cum sa iesi in evidenta la prima intalnire - bune maniere, aspect fizic, arta seductiei

Indiferent de context, fie ca este vorba despre unul personal, fie ca este vorba despre unul profesional, prima intalnire cuprinde o serie de elemente care nu pot fi ignorate. Acestea au legatura atat cu ceea ce se petrece la nivel inconstient, cat si cu ceea ce este determinat in mod constient. Asadar, pentru a putea dobandi o privire de ansamblu, este obligatoriu sa analizezi lucrurile din mai multe perspective, care, odata intelese, iti pot arata calea catre o prima intalnire ideala. Daca iti doresti sa iesi in evidenta, trebuie sa tii cont de faptul ca modalitatile de a te face remarcata nu tin doar de segmentul fizic – acesta este un factor semnificativ, insa el trebuie sa fie completat, in permanenta, de alte calitati si abilitati. Sunt 6 categorii pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa faci o impresie buna – aspectul fizic, atitudinea, comportamentul, conversatia, intelectul si limbajul corporal. Acestea trebuie sa fie complementare si sa te sprijine in crearea unei imagini complexe si complete, care sa genereze atractie.

  • Aspectul fizic

 

Atunci cand te intalnesti cu o persoana prima oara, intaia data observi trasaturile fizice. Acestea sunt detaliile care te pot convinge, intr-o secunda, ca poti fi atrasa de omul respectiv. Simetria fetei, coafura, culoarea ochilor, constitutia corporala, buzele, nasul sau machiajul sunt doar cateva dintre multitudinea de amanunte care pot defini senzualitatea. Preferintele sunt multiple, iar gusturile sunt variate – insa, la o prima intalnire, conteaza si cum te prezinti. Fii aranjata, adopta o frizura care sa te avantajeze, imbraca-te in haine deosebite si gaseste cele mai bune metode pentru a-ti pune in valoare toate calitatile. Poate ca indeplinesti deja cerintele celuilalt, prin modul in care arati – totusi, orice impresie poate fi schimbata sau imbunatatita in momentul in care contactul vizual este insotit si de celelalte segmente necesare. Asadar, look-ul nu inseamna totul, insa nu trebuie lasat deoparte. Cu ajutorul lui, poti releva cele mai bune caracteristici fizice pe care le ai, cu scopul de a-l determina pe celalalt sa le observe si sa le aprecieze la adevarata lor valoare.

  • Atitudine

 

Atitudinea poate face diferenta – desi pare un concept vag, este bine sa stii ca, de cele mai multe ori, atitudinea este bazata pe incredere. Increderea in sine este un element care nu trebuie sa-ti lipseasca. Aceasta te va ajuta sa te raportezi just la tot ceea ce este in jurul tau, fara a lasa lucrurile exterioare sa te doboare pe interior. Fii increzatoare in calitatile tale, in abilitatile si puterile tale, dar si in ceea ce crezi, reprezinti sau iti doresti. Daca vei reusi sa ajungi la un astfel de echilibru, vei avea doar de castigat. Daca ai dificultati in a obtine increderea pe care ti-o doresti, tot ce ai de facut este sa constientizezi toate caracteristicile pe care le ai si de care esti mandra – scotandu-le la suprafata si mentionandu-le, vei putea sa le cunosti mai bine, sa le dai un nume si sa le poti scoate in evidenta oricand vei vrea acest lucru. 

  • Comportament

 

Comportamentul poate deveni un avantaj sau un dezavantaj, in functie de felul in care te manifesti. Nivelul de atractie poate creste daca ai un comportament potrivit. Insa, poate fi dificil sa-ti dai seama cum ar trebui sa actionezi sau sa reactionezi, pentru ca acesta sa fie remarcat – de aceea, este bine sa te gandesti la scopurile pe care ti le-ai propus si sa te comporti in consecinta. De exemplu, in cazul in care vrei sa cuceresti pe cineva, da semnale specifice – gesturile, limbajul, mimica sau modul in care conduci discutia sunt doar cateva tehnici prin care poti face acest lucru. Astfel, trebuie sa fii atenta la toate aceste amanunte care pot avea un efect considerabil asupra perceptiei partenerului.

  • Arta conversatiei

 

Conversatia este o modalitate prin care doua persoane se pot cunoaste mai bine – insa, pentru a stapani la perfectie arta conversatiei, este recomandat sa ai in vedere o serie de factori. In primul rand, trebuie sa iti adaptezi raspunsurile in functie de ce subiecte de discutie se abordeaza la prima intalnire. Fie ca ai si tu intrebari de pus, fie ca il lasi pe celalalt sa conduca totul, nu uita ca felul in care te raportezi, din punct de vedere conversational, la partener, te poate face mai atractiva. Incearca sa gasesti un echilibru optim intre a vorbi si a asculta – acesta este secretul cel mai de pret pe care trebuie sa-l cunosti. Un bun dialog se caracterizeaza prin faptul ca ambele parti se pot exprima in voie, fara sa fie acoperite de celalalt. Asadar, chiar daca iti place sa vorbesti si sa testezi diverse teme, tine cont de faptul ca trebuie sa sesizezi, in permanenta, cand este timpul sa asculti. Oamenii, in general, se simt mult mai bine atunci cand sunt ascultati, iar arta seductiei cuprinde si aceasta abilitate de a receptiona ceea ce iti transmite celalalt. Nu grabi procesul – este important sa ai rabdare si sa folosesti respectivul timp pentru a-ti da seama care sunt dorintele partenerului. Bineinteles, acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa participi activ la discutie – insa, este bine sa pui in aplicare conceptul de ascultare activa. Acest demers nu-ti da voie sa te retragi intr-o zona pasiva, ci te ajuta sa ramai implicata, chiar daca doar asculti. In al doilea rand, ia in considerare faptul ca un bun ascultator isi poate adapta tehnicile, raportandu-se la ceea ce primeste.  Astfel, iti vei putea da seama ce isi doreste celalalt, incotro ghideaza dialogul, care sunt asteptarile lui si care sunt cele mai bune metode de a satisface toate aceste cerinte, intr-o maniera eficienta.

  • Intelectul

 

Oamenii au, de regula, standarde destul de diferite. Poate ca cineva pune pret doar pe factorul fizic, dar altcineva poate considera ca intelectul este mai important. Asadar, exista multe posibilitati pe care trebuie sa le cunosti pentru a fi mai bine pregatita in orice situatie. Din acest motiv, este bine sa te antrenezi pe mai multe planuri – fizic, emotional, psihologic, dar si intelectual. Abilitatile intelectuale pot fi, pentru unii, o parte integranta a senzualitatii. A fi intelectual nu inseamna, neaparat, a avea o inteligenta de geniu sau abilitati extraordinare – ci presupune sa cunosti informatii din mai multe domenii, sa stii sa continui conversatia chiar daca dialogul se ramifica si in alte directii decat cea cu care esti familiara, sa ai repere multiple, pentru a-ti putea adapta metodele si, in principiu, sa stii cate putin din fiecare, cu scopul de a dobandi o flexibilitate si o maleabilitate care este necesara, mai ales atunci cand lucrezi cu oameni diversi, care pot avea interese variate.

  • Limbajul corporal

 

Corpul poate transmite semnale care trec de nivelul constient, actionand in mod direct, la nivelul subconstientului sau al inconstientului, chiar de la prima intalnire. Doar printr-o serie de gesturi sau semne corporale, celalalt isi poate da seama de intentiile tale. Reperele nu sunt usor de identificat atunci cand le rationalizezi, insa, daca devii constienta de trupul tau, il vei putea utiliza in folosul tau, in asa fel incat sa poti comunica sugestiile potrivite. Gestica si postura sunt elemente pe care nu trebuie sa le ignori, deoarece acestea se pot transforma in instrumente extrem de folositoare, care te pot ajuta sa ajungi in punctul in care iti doresti. Totusi, este esential sa nu apelezi intotdeauna la clisee, ci sa gasesti maniera care iti este caracteristica tie. De exemplu, mangaiatul parului sau muscatul buzelor sunt gesturi care pot parea false daca sunt facute de o persoana care nu le face de obicei. Astfel, aceste semnale pot deveni nefiresti si nenaturale si pot avea un efect contrar fata de cel pe care ti l-ai propus. Asadar, pentru a te asigura ca celalalt este atras de tine, trebuie sa iti descoperi propriul trup, din toate punctele de vedere, pentru a sti ce anume poti pune in valoare. Experimenteaza si testeaza diverse posturi (capul sus, umerii drepti etc.), pozitii (asezata picior peste picior etc.) si gesturi mici care pot fi o arma a seductiei tale, daca stii cum sa le pui in practica. Te poti inspira din diverse surse, privind alte femei pe care le consideri sexy, poti pune in aplicare o serie de sfaturi, cercetand informatii specifice in acest sens, sau poti, pur si simplu, sa incerci diferite lucruri si sa observi atat efectul pe care il au asupra partenerului, cat si felul in care te fac sa te simti. Pana la urma, este important sa gasesti o reteta care sa functioneze pentru tine si care sa te avantajeze din mai multe perspective. Ideal este ca tot ceea ce faci sa fie asumat, organic si firesc – astfel, celalalt nu va interpreta initiativele tale ca pe ceva neadevarat, ci va fi atras de ce reprezinti tu, in ansamblu si in detaliu. 

 

Prin urmare, sunt multe paliere pe care trebuie sa le iei in considerare, daca iti doresti sa fii atragatoare la prima intalnire, mai ales in cazul in care lucrezi in videochat. Orice model trebuie sa cunoasca aceste secrete, pentru a se putea raporta just la fiecare membru cu care interactioneaza. Oamenii noi pot fi dificil de citit, dar, cu exercitiu, vei invata cum sa interpretezi ceea ce ti se transmite si cum sa oferi inapoi exact ceea ce ti se cere.

 

2. Ce intrebari poti pune la prima intalnire?

La prima intalnire, dinamica dialogului poate fi diferita in functie de preferintele interlocutorului. Insa, daca celalalt inclina spre o discutie echilibrata, care lasa loc de raspunsuri si de intrebari venite din ambele parti, este necesar sa te gandesti la o serie de intrebari pe care le poti pune in aceasta situatie, cu scopul de a crea terenul propice pentru dezvoltarea si evolutia conversatiei. Iata ce tipuri de subiecte poti atinge atunci cand vrei sa afli mai multe despre partenerul cu care discuti:

  • Ce pasiuni ai?

Pasiunile sunt elemente principale in viata oricarei persoane. Acestea pot fi active sau inactive, pot fi satisfacute constant sau pot fi ascunse. Insa, indiferent de stadiul in care se afla, acestea sunt extrem de importante in exprimarea si in fericirea individului. Asadar, constientizarea acestora este un moment semnificativ, pe care il poti declansa usor, cu ajutorul acestei intrebari.

  • Ce ti-ai dori sa faci?

 

Dorintele sunt, de multe ori, inabusite din diverse motive. Afla ce lucruri ii plac partenerului si asigura-l ca, odata spuse, gandurile lui sunt in siguranta, fiindca tu nu vei judeca nicio informatie pe care o primesti. Cu siguranta, interlocutorul tau se va simti mult mai relaxat daca o sa stie acest lucru. 

  • Cum te simti?

 

Aceasta este o intrebare pe care multa lume uita sa o puna, deoarece considera ca este subinteleasa intr-o conversatie. Insa, momentul prezent este cel care trebuie valorificat intr-o discutie – asadar, emotiile si simtirile din clipa respectiva sunt esentiale pentru fructificarea legaturii de moment.

 

In concluzie, prima intalnire presupune, in mare, aceiasi pasi, indiferent de context. Chiar daca acesta este de natura profesionala, sunt tehnici pe care le poti pune in practica rapid si simplu, daca le afli si le analizezi. Ai incredere in tine si, in mod cert, vei reusi sa te adaptezi si sa creezi o interactiune eficienta si complexa!

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!