Autosugestia: Primul pas in transformarea ta personala!

Scris de miruna

Categorii:

Autosugestia: Primul pas in transformarea ta personala!, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=3)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Stiai ca dialogul interior poate deveni un instrument vital in procesul de transformare personala? Acesta iti da ocazia sa comunici cu parti ale subconstientului si te ajuta, in acest fel, sa depistezi anumite blocaje aparute pe parcursul vietii. Sinele tau are nevoie, de cele mai multe ori, atat de intrebari, cat si de raspunsuri. Este foarte important sa iti oferi singura sugestii, pentru ca, mai apoi, sa te bucuri de succesul mult dorit!

 

In cazul in care nu ai aflat pana acum ce este autosugestia si cum aceasta te poate ajuta pentru a deveni cea mai buna varianta a ta, afla chiar acum de la Kendra!

1. Ce este autosugestia pozitiva?

Autosugestia pozitiva este considerata o metoda eficienta pentru construirea propriei fericiri. Se spune ca, in functie de ceea ce gandesti, asta vei atrage in viata ta. De aceea, iti poti controla sau chiar ameliora anumite stari interioare, atat timp cat gandesti pozitiv.

 

Emile Coue, parintele autosugestiei si al gandirii pozitive, a dezbatut pe larg acest subiect controversat. Acesta considera ca daca iti vei repeta zilnic o anumita fraza, de exemplu: “In aceasta zi, totul o sa functioneze perfect din toate punctele de vedere”, vei atrage asupra ta doar lucruri bune!

 

Emile Cuoe a descoperit cat de importanta este puterea autosugestiei si ca, daca este folosita corect, ea chiar functioneaza! Multi dintre pacientii sai s-au vindecat astfel. Acesta considera ca gandurile pozitive au efect nemaintalnit asupra organismului nostru. Asadar, a definit autosugestia drept: “actiunea de a impune o idee creierului unei persoane”.

 

Pornind de la aceste idei iti poti da seama cat de importanta este autosugestia. Vocea interioara chiar exista si probabil i-ai observat prezenta in mai multe momente din viata ta: fie cand stateai singura in pat, iar gandul iti zbura la ziua de maine, fie dupa o cearta avuta cu o persoana apropiata.

 

De cele mai multe ori nu constientizezi acest lucru, insa, chiar si atunci ai parte de un dialog interior, prin care transmiti involuntar mesaje subconstientului tau. In momentul in care continui sa repeti aceste lucruri, creierul le poate percepe drept experiente.

 

2. Puterea autosugestiei - cum o poti controla?

Probabil prima intrebare care iti vine in minte dupa cele aflate este “Cum pot controla autosugestia?”. Afla ca acest lucru este posibil cu ajutorul dialogului interior! Degeaba vei arunca o avalansa de ganduri si sugestii, atat timp cat tu nu crezi cu adevarat in acele lucruri! Incearca sa iti delimitezi clar obiectivele prioritare si sa iti dai seama ce iti doresti cu adevarat de la viata. Mai apoi, poti incepe prin crearea unor fraze scurte, prin care sa iti stabilesti clar destinatia finala pe care ti-o doresti.

 

De exemplu, in cazul in care iti doresti implinire pe plan profesional, ca model de videochat, iti poti repeta in minte urmatoarea fraza: “Pana la data de 1 ianuarie 2021 voi ajunge sa am castiguri de 5000 de lei”. Astfel, te vei putea concentra mai mult si vei incepe sa dai ce ai mai bun din tine in timpul orelor de munca, deoarece creierul tau stie ca pentru a obtine mai multi bani, trebuie sa ai o prestatie cat mai buna!

 

In acelasi mod poti lucra si la stima de sine, la increderea in propria persoana si fortele personale. Daca iti vei repeta in minte astfel de ganduri pozitive, exprimate clar si concis, in cateva luni vei fi si tu surprinsa de rezultate. Vei deveni o persoana plina de carisma, sigura pe sine, placuta si relaxata!

 

Esti gata sa faci urmatorul pas in transformarea ta personala? Ei bine, nu uita nici de comunicare! Ea are un rol extrem de important in formarea unor relatii bune interpersonale si te va ajuta extrem de mult atat pe plan profesional, cat si pe plan personal! Cea mai buna parte?  Si acest aspect poate fi imbunatatit prin autosugestie!

 

Iesi zilnic din zona ta de confort si incearca sa vorbesti mai multi cu colegii tai de munca. Incurajeaza-te singura in minte si porpune-ti cu o zi inainte sa initiezi aceste coversatii si vei vedea ca totul va parea mult mai usor! Cu timpul, vei deveni o persoana mult mai deschisa!

 

 

Un aspect foarte importante este ca tu sa crezi cu adevarat in aceste lucruri si sa ti le doresti din adancul sufletului! Incearca ca dialogul tau interior sa transmita informatii cat mai specifice, atingand clar obiectivul pe care tu il ai. Acesta trebuie sa contina cuvinte care sa iti declanseze anumite emotii, pentru ca ele iti vor crea o stare de bine, de fericire si pace interioara!

 

Pe langa acest lucru, trebuie sa fie cat mai credibile si realizabile pentru tine. Nu incerca sa iti doresti imposibilul, atat timp cat stii ca nu poti ajunge la el. Autosugestia nu este pestisorul de aur care indeplineste 3 dorinte!

 

Avand in vedere cele prezentate, incearca sa pui cap la cap informatiile aflate si sa iti delimitezi clar obiectivele pe care le indeplinesti. Mai apoi poti incepe dialogul cu sinele tau!

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!