Cum sa dansezi din buric ca in 1001 de nopti?

Scris de Monica

Categorii:

Unul dintre cele mai incitante si senzuale dansuri specific feminine este asa-numitul dans din buric – arta de provenienta araba, cu o istorie de mii de ani. Dansurile din buric sunt mentionate in majoritatea scrierilor literare din vechime, printre acestea numarandu-se si celebra culegere a basmelor Seherezadei: 1001 de nopti. Dansul cadanelor care faceau „arabescuri din buric”, asa cum spune intr-una dintre melodiile sale cantautorul Nicu Alifantis, era de natura sa ii seduca pe sultani, califi etc. – in general, barbatii considerati „de succes” in perioadele respective. Traditia dansului din buric s-a perpetuat de-a lungul secolelor, unele dansatoare reusind sa il duca la nivel de arta coregrafica. Ca sa dansezi din buric ca o profesionista, trebuie sa inveti anumite tehnici specifice, pe care sa le executi in timp ce restul corpului tau face miscari gratioase. Dansul din buric se bazeaza in cea mai mare proportie pe miscarile din solduri, dar implica si folosirea muschilor abdominali. Exista o serie de exercitii pe care le poti face pentru a-ti creste tonicitatea musculara si controlul asupra acestor grupe de muschi. In plus, aceste exercitii ajuta si la slabit!

Cum sa dansezi din buric ca in 1001 de nopti?, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=4)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '0' (length=1)

1. Cum sa dansezi din buric daca esti incepatoare?

Ca model de videochat, mai ales daca te afli la inceput de cariera, trebuie sa inveti cat mai multe lucruri nu doar despre acest domeniu, cat si despre activitatile conexe acestui job. Pe langa perfectionarea limbii engleze si invatarea comportamentului adecvat, iti poti creste substantial valoarea prin dezvoltarea unor aptitudini suplimentare.

Pe langa cultura ta generala si strategiile clasice de seductie, iti va fi de folos, cu siguranta, sa inveti si lucruri in plus, asa cum este dansul din buric. Vei avea de castigat pe mai multe planuri: vei putea sa activezi o „arma de seductie” atunci cand alte abordari nu functioneaza, poti prelungi cu ajutorul dansului durata intalnirilor online, iar in acelasi timp vei reusi sa slabesti in timp ce lucrezi!

Dezvolta-ti aptitudinile si pastreaza acest atu in maneca, pentru situatiile de necesitate. Rareori se intalnesc barbati care sa refuze o astfel de reprezentantie senzuala. In plus, cu cat mai multe calitati personale iti vei dezvolta, cu atat mai cautata vei fi.

Daca nu ai avut nicio tangenta cu belly dance pana in prezent, iti va fi foarte util sa urmaresti tutoriale video realizate de profesioniste, pentru incepatoare. Pe internet vei avea posibilitatea sa accesezi si tutoriale gratuite, de exemplu pe YouTube, dar te vei pute inscrie si la cursuri specializate, contra cost. Doar de tine depinde daca vei fi autodidacta si vei invata acasa aceste tehnici sau te vei adresa unei dansatoare profesioniste, pentru a te instrui.

Primul punct pe lista este sa iti „lucrezi” muschii abdominali. Daca ai decis sa incepi acest training pe cont propriu, iti va fi foarte util sa te apuci de „abdomene”, acele exercitii speciale pe care, cu siguranta, le-ai intalnit la orele de sport din scoala. Poti incepe cu 10-20 de abdomene zilnic, urmand ca treptat sa cresti numarul acestora. Vei scapa si de stresul „burticii”, pentru ca talia ta, in urma acestui efort, va deveni mai supla, mai subtire.

Exercitiile de ridicare a trunchiului din pozitia intins pana la un unghi de 90 de grade iti va antrena, de asemenea, si coapsele. Daca poti, creste eficienta acestor exercitii prin tinerea picioarelor intinse, in timpul exercitiului. Insa poti si sa reduci dificultatea exercitiului, tinand genunchii usor flexati, pentru inceput, daca iti vine greu la inceput. In scurt timp – cateva saptamani, daca vei exersa zilnic – vei observa nu doar ca ai slabit, dar si ca iti va fi din ce in ce mai usor sa exersezi.

Apoi, exersarea dansului nu ar trebui sa iti ridice mari probleme. Alege un tutorial pentru incepatoare si copiaza „in oglinda” miscarile trainerului, reluand exercitiul ori de cate ori este necesar, pana cand vei invata sa faci miscarile in mod natural, fara mari eforturi.

In prima faza, va trebui sa te concentrezi la mecanica miscarilor. Ulterior, dupa ce le vei asimila, vei putea sa dansezi mult mai relaxata, lasandu-ti imaginatia libera.

Un truc de retinut este sa incerci sa iti mentii restul corpului nemiscat, in timp ce faci miscari doar din solduri si brate. Pentru inceput, iti poti exersa doar miscarea soldurilor, urmand sa iti folosesti si bratele dupa ce ai ajuns in punctul in care sa stapanesti miscarile din solduri si abdomen.

In general, atunci cand ridici un sold, trebuie sa iti ridici si bratele, dar in directia opusa.

Odata ce vei stapani tehnicile de baza, poti da frau liber imaginatiei, alcatuindu-ti propria coregrafie sau, pur si simplu, dansand liber.

2. Cum sa dansezi belly dance intr-un mod profesionist?

Daca vrei sa iti transformi aceasta aptitudine intr-una performanta, cel mai indicat ar fi sa urmezi si un curs de profil. Minimum 2-3 luni de cursuri sustinute ar trebui sa fie de ajuns pentru a descoperi si a asimila „secretele” profesionistelor.

Retine ca pe parcursul sesiunilor de videochat este foarte importanta si pozitia corpului, atat in timpul dansului, cat si pe durata conversatiei.

Specialistele in belly dance folosesc cateva trucuri pentru a se obisnui cu ritmurile si pentru a reusi sa isi pastreze gratia si eleganta in timp ce isi exerseaza grupele de muschi implicate in acest tip de dans.

Iata ce poti sa faci:

  • Relaxeaza-ti capul gatul, maxilarele si mainile. Practicantii de Yoga cunosc foarte bine legatura energetica dintre partile corpului. Poti sa te initiezi si in aceasta practica, atat pentru a-ti controla mai bine corpul, cat si pentru a atinge o stare de echilibru generala. De exemplu, atunci cand tii gura intredeschisa si iti relaxezi muschii gatului, si muschii din zona soldurilor si coapselor sunt mai relaxati. Asta va face ca miscarile tale sa fie mai fluide si mai usor de executat.
  • Simte ritmul. Bate tactul usor cu talpile, si astfel tot corpul tau se va misca mai natural in ritmul muzicii. Specialistii spun ca muschii au „memorie”, lucru valabil si pentru practicantii de sporturi. Cu cat vei exersa mai mult, cu atat corpul tau se va misca mai natural, incepand sa efectueze miscarile din obisnuinta, fara ca tu sa mai depui eforturile sustinute de la inceput.
  • Inainte de o intalnire online in care ti-ai propus sa dansezi belly dance, fa o incalzire de aproximativ 15 minute. Corpul tau va fi mai flexibil si te va asculta cu mai multa usurinta.

  • Simte si traieste muzica, dar pastreaza-ti in permanenta controlul asupra respiratiei, a miscarilor si acorda atentie si reactiilor persoanei care urmareste spectacolul oferit de tine. Te poti abandona total muzicii si dansului atunci cand exersezi singura. Atunci cand cineva te priveste, atentia ta trebuie sa fie tot timpul indreptata catre reactiile sale. Astfel, vei sti, de exemplu, daca este cazul sa prelungesti dansul sau sa il scurtezi, in functie de starea interlocutorului.
  • Evita sa te complici cu miscari prea elaborate sau cu un grad ridicat de dificultate. Pentru a obtine efectul vizat, este mult mai util sa dansezi mai simplu, dar mai eficient, decat sa risti sa nu „iti iasa” o miscare pe care ai vazut-o la altcineva, dar pe care tu nu o stapanesti inca foarte bine.

  • Desi dansul se numeste „din buric”, de o importanta deosebite intr-o astfel de coregrafie o au si bratele si mainile. Miscarile fluide, gratioase, vin in completarea miscarii soldurilor si ale abdomenului. De fapt, nu ramane nicio parte a corpului pe care nu o vei folosi in belly dance.

  • Inainte de a performa in fata unei alte persoane, studiaza-ti miscarile. Alege o melodie, creeaza-ti propria coregrafie, alcatuita din miscarile pe care le stapanesti si exerseaza-le in oglinda. Poti, de asemenea, sa te filmezi cu ajutorul telefonului si sa te uiti la tine ca un spectator oarecare. Observa ce iti place si ce nu, unde ai mai avea de lucrat si ce ai mai putea sa imbunatatesti.
  • Nu te demoraliza. Nimeni nu se asteapta sa iti iasa din prima un dans ca in filme. Chiar si dansatoarele profesioniste studiaza dansul din buric luni sau chiar ani la rand, pentru a atinge un nivel de performanta. Invata tehnicile pe rand, de la cele mai simple pana la cele mai complexe. Odata ce tea-i obisnuit cu ele, vor deveni ca mersul pe bicicleta: totul va decurge natural si nu le vei mai uita niciodata.

Daca vrei sa ajungi si tu la nivelul modelelor de videochat care castiga lunar 10.000 de dolari sau mai mult, trebuie sa te asiguri ca iti dezvolti cat mai multe aptitudini si calitati, astfel incat sa devii mai cautata si mai apreciata.

3. Cum slabesti cu belly dance?

Nu in ultimul rand, belly dance este una dintre activitatile care sunt si placute, si utile pentru aspectul si sanatatea ta. Timpul pe care il vei petrece antrenandu-te te va ajuta sa iti tonifiezi abdomenul si talia si sa slabesti in aceste zone.

Femeile stiu foarte bine ca zona abdomenului, a soldurilor si a coapselor este predispusa la depuneri de grasime si de celulita. Iar aceste miscari iti ajuta corpul sa isi imbunatateasca forma din interior. Rareori, in viata de zi cu zi, aceste zone sunt solicitate sau lucrate. De aceea, belly dance este o solutie ideala pentru a le activa.

Desigur, in completare poti folosi si produse sau tratamente cosmetice si estetice, insa exercitiile pentru dansul din buric sunt nu doar gratuite, ci si benefice. Poti exersa oricand ai timp liber, cu conditia ca aceste exercitii sa fie regulate – cel putin de 3 ori pe saptamana, daca nu chiar zilnic.

Alte avantaje pe care ti le vor aduce aceste exercitii sunt: o digestie mai buna, atenuarea durerilor menstruale, combaterea durerilor de gat si de spate, un somn de calitate.

Nu in ultimul rand, vei castiga si mai multa incredere in tine, dezvoltandu-ti aptitudini noi.

4. Belly dance – un dans cu o traditie de secole

Belly dance este originar din Egipt, mai apoi raspandindu-se si in alte tari arabe si in India. In vechime, preotesele practicau astfel de dansuri in temple. De asemenea, la nunti se obisnuia sa se danseze din buric – in general, doar femeile asistau la acest „ritual” dedicat senzualitatii si fertilitatii.

Desigur, in seraiuri sau in palatele bogate, dansatoarele erau invitate sa evolueze in fata unui public masculin, pentru a-si delecta admiratorii, inca din cele mai vechi timpuri. Fenomenul a capatat amploare in epoca Imperiului Otoman.

Multe picturi si opere de arta au prezentat arta dansului din buric in multiple reprezentari ale artistilor din Asia Mica si din Europa, in special din Spania, care a fost pentru mult timp sub influenta culturii maure.

Belly dance ca arta a spectacolului a patruns in Europa si in America la inceput de secol XX, atunci cand dansatoarele au inceput sa prezinte astfel de reprezentatii in public.

Exista multe stiluri si scoli de belly dance, dintre acestea evidentiindu-se 8 principale: thailandez, turcesc, egiptean, iordanian, aden (practicat in Yemen), pakistanez, din Botswana si din Bhutan. Cele mai cunoscute tipuri de dans din buric in zilele noastre sunt Raqs Baladi, Sa’idi, Ghawazee si Awalim.

Dansurile practicate preponderent in zona noastra sunt derivate din stilul turcesc si din cel egiptean.

De retinut si ca dansul din buric se executa cel mai bine fara pantofi, cu talpile goale. De asemenea, ia in considerare si sa iti procuri vestimentatia adecvata – poate fi vorba despre o fusta vaporoasa sau de salvari din voal sau alte materiale fine, care neaparat sa „cada” pe solduri, lasand abdomenul la vedere.

Asadar, daca vrei sa inveti sa dansezi din buric, trateaza aceasta arta cu toata seriozitatea, pentru a putea sa o transformi intr-un adevarat spectacol pentru privitor!

 

Sursa foto: Pixabay.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!