Pozitia corpului -Învata sa detii controlul!

Scris de Monica

Categorii:

Pozitia corpului se incadreaza in comunicarea non-verbala, care include si gestica, si mimica. Limbajul corpului transmite informatii importante despre caracterul, personalitatea si starea ta, chiar si fara sa iti dai seama. De aceea, pentru a obtine de la persoanele din jur rezultatele pe care mizezi, trebuie sa fii constienta de toate acestea in fiecare secunda. Astfel, daca te vei controla, vei putea avea mai multa influenta si asupra celorlalti

Pozitia corpului -Învata sa detii controlul!, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=4)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
     3 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '0' (length=1)

1. Pozitia corpului in comunicarea non-verbala

Chiar si in cazul in care nu vorbesti, pozitia corpului tau transmite numeroase mesaje. Unii specialisti apreciaza ca doar 20-30% din comunicare se bazeaza pe cuvinte. Restul implica diversele tipuri de comunicare non-verbala: tonul vocii, gesturi, expresii ale fetei, atitudine, postura.

Miscarile corpului pot veni in sprijinul cuvintelor pe care le pronunti sau, dimpotriva, le pot contrazice. Acest din urma fapt te va face mai putin credibila si convingatoare, iar interlocutorul tau poate avea o senzatie de nesiguranta sau chiar de respingere. În schimb, atitudinea pozitivă, exprimată inclusiv prin pozitia corpului si prin gesturi, va contribui la deschiderea unei cai de comunicare functionale.

Un observator fin va identifica imediat semnele negative pe care le poti transmite fara sa vrei. Iata de ce este important sa te cunosti foarte bine, sa exersezi controlul asupra cuvintelor, gesturilor, mimicii si pozitiei corpului.

Pentru a ajunge la aceasta performanta a autocontrolului, nu este rau deloc nici sa te studiezi in fata oglinzii. Eventual, poti utiliza o camera video (chiar si pe cea a telefonului), pe care sa o lasi pornita in timp ce iti desfasori activitatile obisnuite. Astfel, vei putea observa ulterior, urmarind materialul filmat, gesturi de care nu iti dai seama in mod curent. Exercitiul de a te privi din exterior, ca si cand ai fi o alta persoana, este foarte util pentru persoanele angajate in domeniile care implica si partea video – inclusiv pentru prezentatorii care apar la TV.

2. Pozitia corpului in videochat: ce spune despre tine atitudinea

Pentru un model de videochat, pozitia si limbajul corpului au o importanta majora! În functie de acestea, durata sesiunii online poate fi mai mica sau mai mare, iar castigurile tale vor fi influentate direct proportional.

Pozitia corpului tau, ca model de videochat, spune foarte multe despre emotiile, intentiile si atitudinea ta.

 

2.1 Pozitia corpului inchisa versus pozitia corpului deschisa – semnificatie

Psihologii au identificat doua tipuri principale de mesaje pe care le transmite pozitia corpului: pozitive (pozitia deschisa) si negative (pozitia inchisa).

Pozitia deschisa a corpului este aceea in care afisezi o atitudine relaxata, cu bratele desfacute sau sprijinite lateral, de scaun sau fotoliu. Mesajul non-verbal pe care il transmite acest tip de pozitie este unul de deschidere si de interes ridicat.

Pozitia inchisa a corpului se caracterizeaza prin incrucisarea mainilor si/sau a picioarelor si arata ca esti dezinteresata sau ca nu te simti confortabil in situatia in care te afli.

Pentru a verifica la randul tau starea si nivelul de interes al interlocutorului tau, acorda atentie acelorasi detalii. Astfel, vei sti cum sa abordezi discutia: daca este nevoie de o perioada in care sa te concentrezi catre detensionare, relaxare, sa nu te grabesti sau sa fortezi lucrurile. Poti chiar sa glumesti sau sa povestesti ceva amuzant despre tine, pentru a sparge gheata, atunci cand observi ca partenerul tau de discutie este stresat.

 

2.2. Pozitia corpului deschisa + contactul vizual permanent: o reteta de succes

Foarte importanta in domeniul videochat-ului este pastrarea contactului vizual. Chiar daca intalnirea se desfasoara online, uita-te tot timpul in ochii persoanei cu care vorbesti! Daca iti indrepti privirea oriunde altundeva, indiferent daca in acel moment vorbesti sau asculti, vei lasa impresia ca te plictisesti, ca nu iti place ceea ce faci sau ca persoana din fata ta nu este suficient de importanta incat sa ii acorzi toata atentia ta.

Este important de retinut ca membrii platitori cauta in primul rand modele care sa ii faca sa se simta importanti, apreciati, siguri pe ei. Cu cat acestia se vor simti mai confortabil, cu atat mai mult timp vor petrece cu tine online. Iar acest lucru nu poate fi decat in avantajul tau! Este posibil chiar sa cunosti oameni care sa iti solicite intalniri repetate, fapt care nu poate fi decat semnul ca esti un model de succes si ca ei se simt bine in compania ta!

Acesta este unul dintre secretele de baza ale relatiei cu clientii, atat in videochat, cat si in oricare alt domeniu care presupune contact constant, chiar si de la distanta.

 

Sursa foto: Shutterstock

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!