Evaluarea performantelor profesionale ale unui model de videochat

Scris de Monica

Categorii:

Industria videochatului este destul de complexa si presupune la fel ca si alte domenii respectarea anumitor reguli. Pentru ca a lucra ca model de videochat cu un studio are la baza un contract, asadar legalitate, este normal ca asa cum se intampla la alte joburi sa existe evaluari periodice ale personalului.

Evaluarea performantelor profesionale ale unui model se va face in functie de mai multe criterii, insa cel mai important aspect care trebuie retinut este ca acesti factori in baza carora se va face aprecierea evolutiei au scopul de ajuta la imbunatatirea felului in care persoana respectiva lucreaza. Acestia pot fi atat pozitivi, cat si negativi, insa verificarea acestor aspecte este normala atunci cand se doreste o masurare corecta si eficienta a felului in care o fata isi desfasoara activitatea.

Performanta profesionala ca definitie are la baza actiunea si comportamentul pe care o persoana o are la locul de munca, ea fiind importanta deoarece in acest fel se pot masura rezultatele in urma muncii depuse, dar se pot gasi si solutii la diverse probleme, astfel incat acestea sa se rezolve sau ca anumite conditii sa se imbunatateasca. Atunci cand alegi sa lucrezi cu studio de videochat profesionist, tu si oamenii de acolo veti face o echipa in care fiecare are rolul sau bine stabilit si in care fiecare va face tot ce ii va sta in putinta pentru a se desfasura cat mai bine.

Ce prespune mai exact performanta in munca atunci cand esti model online si care sunt factorii luati in considerare in evaluare? Chiar daca fiecare studio poate avea anumite criterii proprii, unele sunt comune, iar pe acestea le poti gasi in acest articol.

Evaluarea performantelor profesionale ale unui model de videochat, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=6)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
     3 => 
      array (size=4)
       ...
     4 => 
      array (size=4)
       ...
     5 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '0' (length=1)

1. Evaluarea performantelor profesionale – ce presupune acest proces

 

Cultura organizationala a unei firme a raspandit ideea ca performanta profesionala are ca definitie rezultatele muncii depuse de un angajat, insa, adevarul este ca acest termen inseamna, de fapt, comportamentul si reflexia acestuia in actiunile oamenilor, acest aspect fiind evaluat si cazul modelelor de videochat.

Asadar, evaluarea performantelor profesionale au ca scop verificarea comportamentului unui model in baza anumitor criterii, cum ar fi:

 • abilitatile cognitive;
 • abilitatile de comunicare;
 • dorinta de a progresa si de a castiga experienta;
 • capacitatea de a pune in practica competentele si cunostintele dobandite.

In cazul modelelor incepatoare, este bine de stiut ca evaluarea acestora nu se va face imediat ce au inceput sa lucreze, insa in baza trainingurilor pe care acestea le fac si felul in care performeaza plecand de la cunostintele acumulate, pot primi indicatii despre ce ar putea sa imbunatateasca si cum pot evolua mai bine.

Pentru a beneficia de o evaluare a performantei profesionale cat mai clara, un model se poate autoevalua, astfel incat sa stie ce poate schimba astfel incat sa isi indeplineasca obiectivele.

De multe ori, motivatia si performanta profesionala sunt strans legate mai ales in domeniul videochatului unde felul in care un model se comporta se va reflecta direct in castigurile sale. Asadar, atunci cand ai un scop precis, acesta te poate motiva sa iti adaptezi show-urile in asa fel incat sa fidelizezi mai multi membri.

Procedura de evaluare a performantelor angajatilor, asadar si a modelelor online, poate avea loc la cateva luni sau chiar annual si presupune, de obicei, urmatorii pasi:

 • stabilirea criteriilor de performanta;
 • alegerea persoanei care va face evaluarea;
 • o intalnire in care are loc evaluarea.
 • Scopul evaluarii performantei in munca este:
 • sa stabileasca progresul modelelor;
 • sa imbunatateasca performanta acestora;
 • acordarea de bonusuri care sa stimuleze progresul;
 • sa stabileasca daca modelele au fost implicate in activitatea lor individuala, dar si a studioului;
 • sa imbunatateasca procedurile care ar putea ajuta modelele pe viitor.

Pe langa evaluarea propriu-zisa, trebuie sa stii si ca intalnirea in vederea stabilirii performantei profesionale are ca scop si aflarea parerii tale despre cum se desfasoara activitatea ta si ce poate fi imbunatatit in materie de decoruri, machiaje, cursuri sau orice altceva care va duce la castiguri mai bune, dar si confort sporit.

1.1. Procedura de evaluare a performantelor angajatilor

Evaluarea periodica a performantei angajatilor va ajuta nu doar compania pentru care acestia lucreaza, ci si pe ei pentru a vedea cum se raporteaza la munca lor si daca au inregistrat progrese.

Evaluarea performantelor profesionale se face, de regula, trimestrial, semestrial sau anual, insa, acest lucru nu se aplica automat tuturor firmelor, fiecare avand stabilite anumite criterii si perioade la care se raporteaza. Din acest punct de vedere, un studio de videochat se va comporta la fel, asadar, acesta fiind unul dintre marile avantaje de a lucra cu o agentie: stabilitatea si cultura organizationala care iti vor oferi siguranta ca vei beneficia de tot suportul in crearea sau cresterea carierei tale.

Din punct de vedere al criteriilor de performanta profesionala, fiecare firma are propriile reguli, insa ca model de videochat te vei bucura de mai multa transparenta, astfel ca vei afla inca de la interviu care sunt cele ale studioului cu care lucrezi. In acest fel vei sti de la inceput pe ce trebuie sa te concentrezi, la ce si cat timp trebuie sa lucrezi si cum sa iti setezi obiectivele personale astfel incat sa ai parte de o evaluare corecta si pozitiva.

Se poate spune ca iti poti influenta singura performanta in munca? Cu siguranta ca poti. Mai mult, poti folosi urmatoarea evaluare ca scop pentru a-ti atinge propriile obiective sau a-ti indeplini o dorinta. Pentru ca ambitia este una dintre marile calitati ale unui model, te poti folosi de acest atuu pentru a-ti duce planurile la indeplinire.

 

1.2. Performanta profesionala in videochat

 

Ca model de videochat, sa faci performanta nu inseamna doar sa castigi foarte mult, ci conteaza si implicarea si felul in care te comporti si reactiile audientei la felul tau de a vorbi, de a stabili legaturi si de a te purta in timpul sesiunilor.

Din fericire, ai la dispozitie destul de multe resurse de care te poti folosi pentru a face show-uri sau a-ti tine membrii interesati, de aceea, in comparatie cu alte joburi, in acest domeniu ai mult mai multe parghii de care te poti folosi pentru a evolua. Acest lucru te va ajuta sa iti setezi propriile criterii dupa care te poti ghida in a-ti stabili obiectivele.

Pentru un model online, motivatia este strans legata de performanta profesionala, iar gasirea unor obiective sau dorinte care sa te tina concentrata pe ceea ce iti doresti te va ajuta sa ai parte de o evaluare pozitiva. Mai mult, nu trebuie sa uiti ca studioul cu care lucrezi este partenerul tau in acest proces.

2. Criterii de performanta profesionala pentru un model online

 

Evaluarea performantelor profesionale ale unui model se bazeaza pe mai multi factori de competenta, dar va tine cont si de vechimea la locul de munca, exact ca si in alte firme. Pe langa abilitatile pe care acesta le are, si cele deprinse de-a lungul timpului vor fi analizate, astfel ca se va tine cont de mai multe criterii care sa ajute la crearea unei imagini generale cat mai reala.

Modelele online au foarte multe avantaje de care se pot folosi pentru a-si face meseria cum trebuie, exact ca si la alte joburi. Printre acestea suportul oferit de fiecare data cand au nevoie, precum si faptul ca studioul se poate ocupa de dorintele acestora in ceea ce priveste amenajarea camerei sau procurarea recuzitei de care fetele au nevoie le va ajuta sa se concentreze doar pe membrii lor, asadar, evaluarea se va face plecand de la acest criteriu.

Performantele profesionale pot fi de mai multe feluri, iar in industria videochatului printre cele mai comune exemple pot fi:

 • abilitatea de a comunica intr-un mod eficient cu toti membri;
 • capacitatea unui model de a-si fideliza membrii;
 • capacitatea de a atenua situatiile delicate sau dificile;
 • amabilitatea si respectul fata de interlocutori;
 • satisfactia generala a audientei.

Bineinteles ca pe langa acestea mai sunt si alte criterii de performanta profesionala, unele generale, altele care sa tina doar de modelul respectiv, insa si de site-urile pe care acesta isi desfasoara activitatea. Din acest ultim punct de vedere, site-urile freemium sunt printre cele mai importante oferind destul de multe oportunitati atat fetelor experimentate, cat si celor aflate la inceput de cariera.

Factorii dupa care se face evaluarea performantelor profesionale ale unui model sunt pozitivi si negativi, acestia din urma fiind folositi pentru a vedea unde se pot imbunatati diverse aspecte.

2.1. Factori pozitivi in performanta profesionala

 

Atunci cand esti model online te poti bucura de faptul ca exista mai multi factori pozitivi care pot influenta performanta ta profesionala in comparatie cu alte joburi. Printre cei mai importanti se numara incasarile, dar si felul in care ai stiut sa iti fidelizezi membrii, dar si sa atragi unii noi.

Pe langa aceste criterii care sunt generale, mai sunt si cele care tin de tine si de felul in care te porti. Astfel, comportamentul tau in fiecare sesiune, atitudinea pozitiva, felul in care te-ai adaptat cerintelor interlocutorilor tai, dar si cum ai stiut sa treci peste anumite situatii mai dificile prin diplomatie pot fi trecuti la factori care ti-au influentat pozitiv performanta profesionala. Videochatul este un sector in care creativitatea se imbina cu exploatarea atuurilor fizice si a celor intelectuale, dar si cu felul in care poti pune in practica diverse scenarii, acestia fiind factori destul de importanti in evaluarea ta profesionala.

Pe langa acestea, respectare regulilor studioului, precum si manifestarea interesului pentru diverse cursuri care te pot ajuta in cariera, fie ca este vorba despre cele de limbi straine, de machiaj sau oricare altul care iti va aduce mai multi membri conteaza destul de mult la evaluarea periodica a performantei tale.

Factorii pozitivi sunt folositi pentru a-ti arata parcursul tau intr-o anumita perioada de timp, precum si felul in care ti-ai dezvoltat alte deprinderi, abilitati si competente in calitate de model.

Pe de alta parte, pot exista si factori negativi care pot scadea performanta profesionala.

2.2. Factori negativi in performanta profesionala

 

La orice loc de munca, asadar, si in videochat, performantele profesionale pot fi mai putin bune uneori, iar printre exemplele cele mai frecvente sunt momentele in care nu te simti bine si nu te concentrezi in a-ti mentine audienta captivata. Acestia iti pot influenta evaluarea, insa nu in sensul in care vei primi mustrari cum se poate intampla la alte joburi.

De cele mai multe ori, factorii negativi ale performantei profesionale vor ajuta la gasirea unor solutii la anumite probleme cu care te confrunti. Aceasta evaluare poate fi, asadar, momentul potrivit ca in cazul in care ai nelamuriri sau iti doresti anumite lucruri care te pot ajuta sa te desfasori si sa ai rezultate mai bune. De asemenea, daca simti ca un anumit site sau activitate nu ti se potriveste, ceea ce iti poate afecta audienta, poti face anumite schimbari care sa te ajute sa iti intri in ritm sau chiar sa iti regasesti motivatia.

Atunci cand vine vorba despre evaluarea performantelor profesionale, studioul cu care lucrezi este partenerul tau care te poate sustine sa treci peste momentele dificile, acesta fiind si motivul pentru care iti sunt prezentati factorii negativi care ti-au influentat parcursul. Asadar, este important sa ramai deschisa si sa comunici in mod eficient ce te deranjaza, astfel ca daca nu ai reusit sa gasesti singura o soultie, sa nu te grabesti sa crezi ca nu exista niciuna, ci ca ai un suport pe care te poti baza.

In conlcuzie, procedura pentru evaluarea performantelor angajatilor din alte domenii seamana pe alocuri cu cea din industria videochatului, insa aceasta din urma a evoluat atat de mult, iar competitia este atat de mare, incat modelele au ajuns sa fie cotate foarte bine datorita muncii pe care o depun. De aceea, masurarea rezultatelor acestora se vor concentra de cele mai multe ori pe factorii pozitivi care le-au influentat evolutia, si nu pe cei negativi. Dar chiar si atunci cand cei din urma exista, sunt folositi pentru a gasi raspunsuri sau solutii la diversele probleme aparute.

 Sursa foto: Pexels.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!