Dependenta sexuala – mit sau adevar? Iata cum iti poate afecta aceasta viata!

Scris de miruna

Categorii:

Dependenta sexuala – mit sau adevar? Iata cum iti poate afecta aceasta viata!, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=3)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Sexul este un subiect mult prea putin discutat de catre romani, iar din aceasta cauza apar tot felul de prejudecati si preconceptii gresite cu privire la eventuale afectiuni care pornesc de la el, precum dependenta.

Despre acest subiect delicat, considerat tabu de multi, veti afla mai multe chiar in acest articol.

1. Dependenta sexuala - este considerata o afectiune?

Majoritatea oamenilor vad sexualitatea ca pe un act intim complex, dar in cazul dependentei acest lucru nu se aplica. Ea are, de obicei, un inceput inofensiv, cum ar fi masturbarea zilnica, lucru ce poate parea normal in cazul barbatilor si nu pune neaparat semne de intrebare. Tocmai de aceea este greu de depistat in stadiile incipiente. Odata ce progreseaza, poate scapa de sub control. De aceea, din punct de vedere moral, persoanele in cauza incep sa se simta vinovate pentru ceea ce gandesc.

 

Ce este dependenta sexuala?

Numita si hipersexualitate sau compulsivitate sexuala, se caracterizeaza printr-o nevoie constanta de a intretine relatii intime. Persoana care resimte aceasta tulburare are un libido extrem de crescut si nu isi poate controla instinctul sexual. Ea nu trebuie confundata cu nimfomania, o afectiune care este predominanta la femei.

 

Barbatii care sunt hipersexuali isi petrec foarte mult timp pe site-urile de videochat, pentru ca una dintre cele mai aspre consecinte a acestei afectiuni este singuratatea. Astfel, ei vor cauta intotdeauna motive de a-si indeplini nevoile sufletesti si nu numai. Daca vrei sa satisfaci o astfel de persoana, trebuie sa ii intelegi modul de gandire si faptul ca sexul este cel mai important pentru ea. Concupiscenta devine o calitate necesara oricarei persoana care isi doreste sa lucreze ca model online, deoarece ea inseamna pasiune, iar cu aceasta arma poti cuceri orice barbat.

 

Exista un tratament pentru dependenta sexuala la barbati?

Pentru ca nu este clasificata ca o boala, dependenta sexuala se poate trata cu ajutorul unui psiholog. Acesta identifica factorii principali care au afectat comportamentul unei persoane si, in functie de caz, ofera medicatie pentru gestionarea lor.

2. Dependenta sexuala fata de o persoana - cauze, manifestare si consecinte

Comportamentul sexual al oamenilor a creat intotdeauna controverse in randul societatii, insa nu trebuie considerat un subiect tabu, deoarece toti oamenii au libertatea de a-si exprima fanteziile si placerile ca fiind o normalitate. In ceea ce priveste dependenta sexuala, ea nu este o conexiune spiritruala, reala cu partenerul, ci mai degraba un moment de imensa placere privit ca o evadare temporara.

 

Care sunt cauzele?

Nu exista inca studii care sa demonstreze cauzele acestei afectiuni, dar se pot enumera cativa factori declansatori:

 • hormonii – persoanele cu un libio crescut au un nivel de estrogen si testosteron crescut, ceea ce favorizeaza dependenta de sex
 • genetica – predispozitie de a da mai departe afectiunea urmatoarelor generatii
 • educatia – tot ce era interzis inainte, acum se poate practica liber
 • factori de mediu – expunerea sexuala timpurie si abuzul in copilarie
 • tulburari mintale – bipolaritatea, anxietatea si depresia sunt principalele lucruri care pot dezvolta si duce la dependenta sexuala

 

Cum se manifesta?

Gandurile persoanelor sunt primele afectate, cei in cauza neputand sa se gandeasca la alte lucruri in afara dorintei sexuale, iar aceasta se manifesta prin:

 • masturbare excesiva
 • vizionarea abuziva a materialelor pornografice si a site-urilor pentru adulti
 • multiplii parteneri sexuali
 • gandirea in permanenta la fantezii sexuale
 • relatii intime neprotejate cu necunoscuti
 • expunerea in public a organelor sexuale

 

Care sunt consecintele?

Societatea nu este permisiva cu persoanele care au un astfel de comportament, iar cei in cauza nu se pot integra in niciun colectiv din cauza faptului ca nu isi pot controla impulsurile si pornirile. Oamenii care se confrunta cu dependenta sexuala se lupta, in acelasi timp, si cu respingerea celor din jur, iar toate acestea duc la:

 • depresie
 • anxietate
 • lipsa stimei de sine
 • neputinta de a avea o relatie stabila
 • divort
 • probleme cu legea din cauza exchibitionismului
 • aparitita bolilor cu transmitere sexuala
 • incapacitatea de a avea un venit financiar

 

 

Asadar, incearca sa faci diferenta dintre simptomele dependentei sexuale si placerea in sine, pentru ca sunt doua aspecte extrem de diferite. Daca te afli printre persoanele care se confrunta cu aceasta afectiune cauta ajutor pentru a o putea tine sub control.

 

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!