Dezvoltarea personala in videochat

Scris de miruna

Categorii:

Dezvoltarea personala in videochat, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=6)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
          4 => 
            array (size=4)
              ...
          5 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Nu mai este de multă vreme un secret faptul că videochatul și dezvoltarea personală pot merge mână în mână. Dacă te afli la început de carieră sau vrei să-ți schimbi domeniul de activitate, află că acest job îți poate aduce beneficii pe toate planurile. În continuare, vei afla ce înseamnă dezvoltarea personală și cum îți poți atinge obiectivele prin intermediul acestui job.

1. Ce este și ce nu este dezvoltarea personală

În legătură cu dezvoltarea personală s-au formulat multe definiții, fiindu-i atribuite numeroase trăsături sau tehnici caracteristice. Trebuie să știi că lucrurile nu sunt, de fapt, atât de complicate, iar orice schimbare cu efecte benefice pe care o faci în viața ta poate fi considerată o formă de dezvoltare personală.

 

Deoarece a devenit un subiect din ce în ce mai popular, mai ales în ultimele decenii, tot mai multe persoane au încercat să profite de pe urma acestui fenomen. Astfel, au apărut multe teorii, cărți, cursuri și așa-zise tehnici de dezvoltare personală. Singura metodă de a afla ce funcționează pentru tine este să-ți dai seama ce anume dorești să îmbunătățești la tine și să încerci mai multe strategii pentru a-ți atinge obiectivul.

 

Așadar, poți considera că dezvoltarea personală se referă la procesul de identificare e nevoilor tale, de descoperire a unei metode de ajutor și de aplicare a ei. Cel mai important pas pe care trebuie să-l faci este să ieși din zona ta de confort, care te menține blocată și nu-ți dă voie să evoluezi. Câștigurile vor fi pe măsură.

 

De aceea, este important să știi că simpla lectură a unei cărți de self-help nu este suficientă, cum nu este suficient nici să mergi la un curs și apoi să dai uitării tot ce ai aflat acolo. Mai mult decât atât, acest tip de resurse sunt mari consumatoare de bani și timp. În plus, multe persoane spun că se simt și mai frustrate după ce au citit multe cărți de acest tip, fără să ajungă la un rezultat concret. Este esențial să te mobilizezi să aplici acele metode și exerciții pe care le-ai descoperit.

 

2. Obiective din domeniul dezvoltării personale

Atunci când îți propui să te dezvolți personal, este recomandat să setezi unul sau mai multe obiective (nu mai mult de 3 simultan, altfel există mari șanse să eșuezi). Printre cele mai des întâlnite planuri în ceea ce privește acest tip de dezvoltare se numără creșterea încrederii în sine, controlarea emoțiilor foarte puternice, depășirea timidității, vindecarea emoțională sau succesul financiar.

 

Aceste scopuri pot fi conturate mai ușor dacă le stabilești în legătură cu nevoile tale. Dacă treci printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, îți poți propune să obții un job bine plătit și astfel să-ți îmbunătățești încrederea în tine. Mai mult decât atât, vei putea să investești și mai mult în îngrijirea personală.

3. Tehnici și etape de dezvoltare personală

Ca să îți crești șansele de reușită, implementează un plan cu câteva etape care să te ajute să te organizezi. Un exemplu de plan poate arăta astfel:

 

Evaluarea nevoilor – acesta este pasul inițial, în care stabilești pe ce planuri dorești să faci o schimbare, pentru a fi mai fericită.

Stabilirea obiectivelor – în această etapă îți fixezi o perioadă în care dorești să ajungi la un anumit rezultat.

Descoperirea tehnicilor de dezvoltare personală – în acest stadiu, faci o scurtă căutare de posibile metode și activități care să te ajute să-ți atingi scopul.

Aplicarea metodelor – este cel mai important pas, deoarece reprezintă concretizarea planurilor tale: punerea în aplicare a tehnicilor și practicarea activităților respective. Acestea au rolul de a ajuta la procesul de conștientizare, de dezvoltare a posibilelor talente și aptitudini. Ele îți ameliorează calitatea vieții.

Evaluarea rezultatelor – la un anumit interval de timp, poți analiza dacă metodele au dat roade și dacă ai ajuns la rezultatele dorite. În cazul în care încă nu ești mulțumită de stadiul în care te afli, poți face ajustările necesare, cum ar fi să regândești strategia pe care ai aplicat-o inițial.

 

Tehnicile sunt acele „unelte” care te ajută să obții efectele pe care ți le-ai propus. Iată câteva exemple:

  • Petrece timp cu tine și observă care sunt nevoile și dorințele tale. Poți descoperi că ai o imagine negativă despre tine însăți, că nu ești mulțumită cu veniturile pe care le ai în prezent, că ești inhibată și nu te poți manifesta așa cum ți-ai dori.
  • Asumă-ți sentimentele pe care le ai. De exemplu, confruntă faptul că nu ai încredere în propiile forțe sau că nu ești mulțumită de slujba pe care o ai în prezent. Te va ajuta să faci schimbarea mai ușor.
  • Ieși din zona de confort. Dacă nu ești mulțumită de faptul că ești timidă în relația cu bărbații, atunci propune-ți să interacționezi mai mult cu aceștia, pentru exersa abilitățile de relaționare cu ei. Dacă ți-ai propus să înveți o limbă străină, vorbește cu cât mai multe persoane în acea limbă, chiar dacă pentru început vei face multe greșeli. Este important să-ți antrenezi creierul să nu se mai teamă de acel lucru nou pe care dorești să-l pui în practică.
  • Evită oamenii care au tendința să-ți spună ce este corect și ce nu. Înconjoară-te cu persoane care îți acceptă deciziile și te încurajează să experimentezi lucruri noi. Nu ai nevoie de cei care vor să te țină pe loc.
  • Improvizează. Atunci când te simți nesigură pe tine și nu mai știi cum să continui o conversație, propune-ți să deschizi un subiect care te pasionează sau să îți îndrepți atenția spre cealaltă persoană, pentru a afla mai multe despre ea.
  • Nu-ți neglija nevoile de bază. Odihna, alimentația, activitatea fizică te vor ajuta să-ți atingi obiectivul mai repede.
  • Practică activități care îți oferă ocazia de a cunoaște oameni noi. Un cerc larg de cunoștințe te poate ajuta să descoperi oportunități și experiențe inedite.

 

4. Cum le poate ajuta videochatul pe femei în dezvoltarea personală

Printre activitățile care contribuie cel mai eficient la creșterea independenței unei femei și dezvoltarea propriilor forțe se numără și videochatul. Deoarece interacționezi cu diverse persoane, care au personalități și temperamente diferite, vei putea afla mai multe despre psihologia umană, despre cum funcționează mintea și ce le stă pe suflet oamenilor. De asemenea, faptul că uneori vei fi rugată să joci anumite jocuri te va ajuta să-ți dezvolți abilitățile din diverse arii.

 

Postul de model de videochat vine cu numeroase beneficii pentru personalitatea ta și are avantajul că nu necesită experiență anterioară în domeniu sau în alte arii de activitate.

 

4.1. Videochatul și dezvoltarea personală – succesul financiar

 

Lipsa stimei de sine este adesea strâns legată de nemulțumirile financiare. Imposibilitatea de a-ți pune în aplicare planurile și dorințele îți poate crea o imagine negativă despre tine, în ciuda calităților pe care le ai.

 

Siguranța materială este un factor extrem de important pentru echilibrul tău mental și pentru dezvoltarea ta. Cu ajutorul unui job bine plătit ca videochatul, îți poți împlini planurile de viitor.

 

 

Atunci când devii independentă financiar, poți lua deciziile în funcțiile de propriile tale nevoi și dorințe. Nu trebuie să mai renunți la lucrurile pe care le vrei cu adevărat, nu trebuie să depinzi de alții, precum părinții sau iubitul, și ai ocazia să-ți urmezi propriul drum. Astfel, vei fi percepută diferit, atât de către cei din jur, cât și de tine însăți. Având respectul tău și al celorlalți, vei putea să te bucuri de plăcerile vieții.

 

4.2. Videochatul și dezvoltarea personală – creșterea încrederii în propriile forțe

 

La acest capitol, videochatul te poate ajuta în mai multe feluri. În primul rând, acest job îți va oferi ocazia să-ți redescoperi feminitatea și senzualitatea. Conexiunea pe care o vei avea cu clienții tăi îți va pune în valoare calitățile personale și talentul de a seduce un bărbat. Odată ce începi să practici mai des relaționarea cu ei, te vei simți mai sigură pe tine și vei înțelege efectul pe care îl ai asupra lor, iar acest lucru îți va aduce satisfacția binemeritată.

 

Imediat ce decizi să renunți la inhibiții și la subiecte tabu, vei putea să te mobilizezi și să-ți depășești timiditatea, fie în relațiile intime, fie față de oameni în general. Dacă te nemulțumește această trăsătură de caracter și simți că nu îți permite să evoluezi, atunci fă-ți curaj să o abordezi. După un timp, ea va rămâne doar un aspect al trecutului tău.

 

 

Un alt aspect pe care îl vei putea îmbunătăți este controlul emoțiilor. Fie că este vorba de furie, fie de teamă sau de rușine, interacțiunile cu oamenii îți vor clarifica aceste stări și le vei putea gestiona mai bine.

 

Nu în ultimul rând, jobul de model te va învăța cum să te iubești și cum să ai grijă de tine, din toate punctele de vedere. Veniturile tale și sfaturile experților te vor sprijini în a avea grijă de înfățișarea ta. Află de la echipa Kendra ce produse de îngrijire să folosești, ce haine și tunsori te avantajează. Și nu uita că îți vei permite să pui în practică aceste recomandări. Nu vei mai ezita să te gândești la eleganță feminină și să-ți cumperi acele produse de lux pe care ți le-ai dorit dintotdeauna.

 

4.3. Videochatul și dezvoltarea personală – abilitățile de comunicare

 

Pe lângă stima de sine și satisfacția personală, aptitudinile tale de comunicare vor avea de câștigat. În primul rând, vei deveni o persoană mai empatică, pregătită să asculte dorințele și nevoile interlocutorului. Vei ști cum să oferi înțelegere și cum să-l faci pe cel de lângă tine să se simtă dorit și acceptat. Deoarece mulți bărbați sunt nefericiți în relațiile lor, vei avea ocazia să le oferi momente de plăcere autentică.

 

O altă schimbare de care te vei bucura este legată de puterea de a comunica. Vei fi capabilă să transmiți mult mai clar și mai expresiv ceea ce gândești și dorințele pe care le ai. Astfel, vei lăsa o impresie mult mai bună oamenilor care te înconjoară. Aceștia vor vedea că ești o persoană plină de încredere, cu obiective clare și te vor respecta mai mult.

 

De asemenea, ai ocazia valoroasă de a exersa limba engleză cu persoane native. Capacitatea de a te exprima în această limbă este foarte apreciată pe piața muncii și îți va fi utilă, atât la joburile viitoare, cât și în viața personală, atunci când călătorești sau cunoști oameni din străinătate.

5. Greșeli pe care le fac oamenii în procesul de dezvoltare personală

Deoarece dezvoltarea personală este un domeniu vast și foarte subiectiv, poți ajunge ușor la sentimente de frustrare și eșec.

 

Iată ce greșeli să nu faci atunci când dorești să te dezvolți personal:

 

  • Nu citi prea multe cărți, fără să analizezi ceea ce ai aflat din ele.
  • Nu încerca să îndeplinești prea multe obiective deodată, deoarece ai resurse limitate și vei sfârși prin a da greș cu toate.
  • Nu încerca să aplici mai multe strategii deodată și limitează-te la 2-3 metode sau tehnici.
  • Nu cheltui prea mulți bani pe cursuri și cărți, deoarece riști să rămâi cu contul gol și fără rezultate.
  • Nu ezita să acționezi și să pui în aplicare tehnicile pe care le-ai descoperit. Cu cât trece mai mult timp, cu atât îți va fi mai greu să faci schimbările necesare în viața ta.
  • Nu există o singură rețetă de dezvoltare personală, valabilă pentru toată lumea. Fiecare evoluează în funcție de trăsăturile proprii, de experiența de viață și de resurse pe care le are.
  • Nu te grăbi să obții rezultate imediat. Acestea vin în timp.
  • Nu te descuraja dacă o tehnică nu funcționează. Poți oricând să o îmbunătățești sau să renunți la ea. Fii optimistă, iar efectele se vor vedea.

 

Așadar, asigură-te că aplici tot ceea ce citești în articole sau cărți de self-help, iar calitatea vieții tale se va îmbunătăți considerabil.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!