Machiajul perfect pentru ochii albaștri

Scris de Monica

Categorii:

Pentru majoritatea femeilor, machiajul este cel mai important pas al rutinei lor de zi cu zi. De la rujuri la creioane de ochi, există un număr mare de articole de machiaj care te pot ajuta să te simți mai bine cu tine însăți. Machiajul este folosit, în principal, pentru a schimba sau îmbunătăți felul în care o persoană arată, pentru ca aceasta să se simtă mai încrezătoare și, de asemenea, pentru a-și ascunde imperfecțiunile. Machiajul poate fi numit un dispozitiv cosmetic, care este folosit pentru a înfrumuseța sau a adăuga culoare feței tale. Poți chiar să aplici machiaj pe diferite părți ale corpului, cum ar fi brațele și picioarele, pentru a îmbunătăți tonul și conturul pielii. Sute de mărci de machiaj sunt acum disponibile pe piață, fiecare având o utilizare și un scop distinct. În zilele noastre, paletele de culori sunt, de asemenea, disponibile pentru a se potrivi cu anumite tipuri de piele. De fapt, există și câteva produse de machiaj, disponibile pe piață, care sunt special făcute pentru a satisface anumite vârste. Totuși, pentru ca machiajul să fie unul cât se poate de reușit, acesta trebuie să se potrivească trăsăturilor feței, iar cel mai important reper îl reprezintă culoarea ochilor.

Machiajul perfect pentru ochii albaștri, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=5)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
     3 => 
      array (size=4)
       ...
     4 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '0' (length=1)

1. Machiajul potrivit pentru ochii albaștri

 

Ochii albaștri sunt invidiați și iubiți de mulți, iar o culoare atât de minunată merită să fie scoasă în evidență într-un mod cât mai corect. De aceea este important să alegi combinațiile potrivite de culori pentru a-ți face ochii să strălucească cu orice ocazie. Nuanțele care se potrivesc cel mai bine ochilor albaștri sunt nuanțele de portocaliu și galben, cupru și nuanțele de roz. În cazul ochilor albaștri, nu trebuie folosit un creion maro, ci unul negru, care va scoate în evidență irisul strălucitor și care va aduce o notă de contrast cât mai potrivită. Acest criteriu poate fi respectat chiar și atunci când vine vorba de un smokey eye clasic, negru, care va face ochii să strălucească, oferindu-le un aspect sofisticat și plin de farmec. Dacă vrei să scapi de culorile mai clasice, poți opta pentru o notă de culoare intensă, precum verde sau chiar albastru. Totuși, este bine să folosești nuanțele mai închise ale acestor culori, deoarece una prea deschisă nu va reuși să scoată în evidență culoarea irisului. Nu uita să adaptezi machiajul formei ochilor tăi și tipului tău de ten, pentru un aspect cât mai armonios și mai plăcut.

 

1.1. Machiajul de zi pentru ochii albaștri

 

În timpul zilei, poți alege să aplici o linie de eyeliner negru suplimentar, pentru a-ți defini ochii, sau poți crea o nuanță deschisă, utilizând o nuanță caldă în colțul extern al ochiului și un fard de ochi roz, strălucitor, pe pleoapa mobilă. Dacă îți plac tonurile roz, poți crea un smokey eye ușor, folosind culori mov și un creion vișiniu în loc de un creion negru, apoi aplică cât mai mult rimel (atenție, însă, să nu încarci genele într-un mod excesiv). Există palete cu nuanțe perfecte pentru acest tip de machiaj, care conțin toate fardurile de ochi de care ai nevoie. Cu ajutorul acestora, vei putea realiza un machiaj superb, care îți va scoate în evidență ochii albaștri și care va primi foarte multe laude.

1.2. Machiajul de noapte pentru ochii albaștri

Atunci când vine vorba de machiajul de seară, te poți răsfăța cu un unul mai intens si mai încărcat, astfel încât acesta să fie vizibil chiar și de la metri distanță! Pe lângă clasicul smokey eye negru, poate înfrumusețat cu un fard de pleoape metalizat de aceeași culoare pe pleoapa mobilă, poți opta pentru o variantă gri închis: doar amestecă-ți creionul negru cu un fard de pleoape gri, mediu, și aplică un gri mai deschis în pliul pleoapei. Îl poți lăsa mat sau poți aplica un sclipici de același ton, în funcție de gustul tău.

 

1.3. Sfaturi pentru machiajul ochilor albaștri

 • Folosește nuanțele de cupru. Aceste nuanțe metalice, strălucitoare, fac ochii să iasă în evidență și sunt suficient de subtile încât să poată fi purtate în fiecare zi.
 • Evidențiază genele. Rimelul negru este unul clasic, fiind extrem de des întâlnit. Dar, dacă nu ai timp să aplici niciun fard de pleoape, poți încerca un rimel violet sau albastru, care va scoate în evidență culoarea ochilor tăi.
 • Nu încărca sprâncenele. Nu vrei ca arcadele tale să-ți depășească privirea sau să distragă atenția de la ochi, așa că alege un produs pentru sprâncene cu un ton mai cald.
 • Folosește un ruj cu nuanțe de portocaliu. O culoare portocalie a buzelor este o modalitate uimitoare de a accentua culoarea ochilor, mai ales când vine vorba de cei albaștri.
 • Experimentează. Există foarte multe celebrități feminine pe care le poți lua drept reper atunci când vine vorba de machiajul pentru ochii albaștri. Dar este important să experimentezi cât mai mult, până vei găsi machiajul potrivit pentru fața ta.

2. Importanța machiajului pentru ochii albastrii la locul de muncă

Există mai multe motive pentru care femeile sunt atât de înclinate spre machiaj. Unele dintre ele îl aplică pentru a avea un aspect mai natural, în timp ce altora le place să se joace cu culorile și continuă să experimenteze cu aspectul lor. Oricare ar fi motivul, nu poate fi negat faptul că machiajul este folosit cu plăcere de fiecare femeie și că oricine și-ar dori să aibă o colecție cât mai mare de produse de machiaj. Pe lângă faptul că machiajul este folosit pentru înfrumusețare, acesta are și o importanță aparte.

 • Machiajul ajută la crearea unui aspect natural – aplicarea machiajului îți poate oferi, cu ușurință, un aspect natural. Machiajul te poate ajuta să îți acoperiți petele și cearcănele și îți permite, în același timp, să ai un aspect cât mai natural.
 • Machiajul ferește pielea de lumina soarelui – folosirea machiajului este o modalitate excelentă prin intermediul căreia îți poți proteja pielea de efectele dure ale razelor UV. Există multe loțiuni de protecție solară disponibile pe piață, care te pot ajuta să oferi pielii protecție împotriva soarelui și, de asemenea, îți pot face tonul acesteia mai luminos. Poți folosi chiar și o cremă BB sau un fond de ten (care să aibă în componență SPF) pe toată fața, pentru a oferi protecție împotriva razelor solare.
 • Machiajul sporește încrederea în sine – folosirea machiajului îmbunătățește și sporește încrederea în sine. Dacă, spre exemplu, ai acnee și pete pe față, nivelul de încredere în sine poate fi unul destul de scăzut. Dar, utilizând produsele de machiaj, toate acestea pot fi acoperite și îți poți recupera încrederea în tine.
 • Machiajul îmbunătățește aspectul natural – machiajul  nu trebuie să fie, întotdeauna, excesiv și îndrăzneț. Poți opta chiar și pentru un machiaj cu aspect natural, care îți va oferi un aspect mai luminos și mai subtil. Trebuie doar să alegi produsul de machiaj potrivit pentru pielea ta, astfel încât să poți obține cel mai bun aspect natural pe față.

Prin urmare, acestea sunt câteva dintre avantajele de care femeile pot beneficia, folosind machiajul. Dar machiajul nu se rezumă doar la frumusețe și atractivitate; acesta are grijă de pielea ta.

Un angajator poate stabili, în mod legal, un cod vestimentar pentru angajați, care impune și folosirea machiajului. În mod similar, un angajator poate stabili parametri privind îmbrăcămintea și îngrijirea adecvată, inclusiv interzicerea femeilor să poarte prea mult machiaj. Un angajator poate cere angajatelor să poarte machiaj pentru a prezenta o „imagine profesională”. Acest lucru este valabil, mai ales, dacă se așteaptă ca angajații să fie în preajma publicului, ceea ce justifică impunerea mai multor reguli. Printre loculrile de muncă al căror mediu va cere ca tu să fii mereu machiată se regăsesc: meseria de ospătar, barman, prezentator de știri sau reporter.

Iată un loc de muncă pentru care machiajul are o anumită importanță: industria videochat – pentru a fi model de videochat, trebuie să ții cont de faptul că, într-un asemenea mediu, aspectul reprezintă prima impresie. Desigur, machiajul nu trebuie să fie unul exagerat, ci unul cât mai discret, dar care să scoată în evidență trăsăturile feței tale.

În plus, dacă optezi pentru o asemenea meserie, pe lângă beneficiile financiare, vei întâmpina o serie de oportunități deosebite. Ca model de videochat, vei reuși să îți ieși din zona de confort, îți vei depăși toate fricile și vei avea mai multă încredere în tine.

 

 

În primul rând, dacă decizi să devii model de videochat, este foarte important să știi faptul că cele mai multe beneficii ți le-ar putea oferi munca într-un studio, la o firmă care se ocupă de această nișă, și nu lucrul de acasă. Într-un oraș mai mare vei găsi câteva studiouri bune, din care să poți alege. Spre exemplu, se fac angajări videochat în București, capitala României, unde cu toții aspiră să ajungă, datorită numărului mare de oportunități de muncă.

Trecând peste beneficiile financiare pe care o carieră în videochat le oferă (acestea sunt deja evidente), există și o serie de avantaje despre care nu toată lumea vorbește, precum:

 • posibilitățile de dezvoltare a culturii generale sau a cunoștințelor – companiile importante, specializate pe nișa videochatului, asigură tuturor modelelor noi o perioadă de training, în care acestea își îmbogățesc suma cunoștințelor deținute sau – de ce nu? – primesc informații noi; modelele asistă la cursuri din sfera științelor socio-umane, științelor economice și, nu în ultimul rând, acestea învață și limbi străine;
 • dezvoltarea socială este un alt avantaj care vine odată cu meseria în industria videochatului; în urma trainingului și a întâlnirilor cu diverși clienți, modelele învață să își dezvolte capacitățile de comunicare, de socializare, reușesc să scape de timiditate și de inhibiții și să fie mândre de propriile persoane, aspecte care contează foarte mult chiar și în viața de zi cu zi, în orice context;
 • nu în ultimul rând, videochatul contribuie foarte mult la creșterea stimei de sine – în urma întâlnirilor pe care le au cu diferiți clienți, modelele ajung ca, în cele din urmă, să se simtă frumoase în corpul lor și să scape de complexe, deoarece primesc nenumărate validări din partea celorlalți; în plus, pe lângă aspectele ce țin de fizic, clienții iau mereu în considerare și capacitățile sociale, comunicative sau intelectuale ale modelelor, și nu ezită niciodată să puncteze anumite amănunte care le-au atras atenția într-un mod deosebit.

Așadar, deși beneficiile financiare sunt în fruntea listei atunci când vine vorba de o carieră în videochat, este important să fie punctate și celelalte avantaje, care au efect pe termen lung și care pot ajuta modelele în viața lor de zi cu zi și în interacțiunile cu toți oamenii din jurul lor. Contrar percepției colective, videochatul nu contribuie la degradarea propriei persoane, ci la îmbunătățirea stimei de sine și la îmbogățirea cunoștințelor deja adunate.

În concluzie, machiajul este deosebit de important, atât în viața de zi cu zi, cât și la locul de muncă. Desigur, acesta are niște proprietăți deosebite, care te ajută pe tine, în primul rând, ca persoană, să te simți cât mai încrezătoare și confortabilă în pielea ta. Cu ajutorul machiajului, poți ascunde anumite imperfecțiuni ale tenului tău, care pot reprezenta sursa lipsei de încredere în tine. Dar, după cum deja se știe, machiajul trebuie să fie adaptat, într-un mod cât mai corespunzător, trăsăturilor feței. Iar cel mai important reper, pe baza căruia se decide tipul de machiaj și nuanțele folosite pentru realizarea acestuia, îl reprezintă ochii. Pentru ochii albaștri, se recomandă utilizarea nuanțelor neutre, precum galben, portocaliu sau maro. Totodată, sprâncenele nu trebuie să fie prea intens conturate, pentru a nu distrage atenția de la elementul central, adică de la ochi. Dacă stăpânești foarte bine tehnicile machiajului, poți opta pentru o carieră în industria videochat. Într-un asemenea studio, vei reuși să scapi de toate motivele care stau la baza neîncrederii în sine, vei învăța să te iubești și îți vei clădi, pas cu pas, viitorul.

Surse foto: flickr.com, vecteezy.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!