Site icon Kendra Studio

Persuasiunea: Cum o poti cultiva ca model de videochat

\

Sa fii model de videochat presupune sa ai un anumit bagaj de cunostinte pe care sa il folosesti pentru a atrage un numar cat mai mare de persoane. Un alt mod de a face acest ultim lucru este sa stapanesti foarte bine arta persuasiunii si sa stii sa te adaptezi tuturor situatiilor si celor care intra sa iti vorbeasca.

Ce este persuasiunea si ce presupune aceasta? Daca ar trebui definita, aceasta poate fi considerata o adevarata arta de a convinge pe cineva sa faca ce doresti tu, ceea ce se aplica in totalitate in lumea videochatului, insa nu se limiteaza la atat.

In timp ce, pentru unele femei, sa fie persuasive este ceva innascut, pentru altele aceasta arta a convingerii inseamna destul de munca cu ele insele. Indiferent din ce categorie faci parte, insa, increderea in propriile tale forte pot fi unealta de care ai nevoie pentru a deveni o astfel de persoana.

Cum iti poti cultiva sau imbunatati persuasiunea? Mai jos poti descoperi cateva tehnici care te vor ajuta nu doar in lumea glamour a videochatului, ci si in viata personala.

1. Persuasiune – definitie conform DEX

Pentru a intelege exact cum functioneaza, mai intai trebuie sa stii exact cum este definit acest termen in dictionar. Astfel, conform DEX, aceasta reprezinta actiunea sau puterea de a convinge pe cineva sa creada, sa gandeasca sau chiar sa fac un lucru pe care tu il doresti.

Aceasta arta este vazuta ca un dar, ceea ce inseamna ca unele persoane (de obicei, femei) sunt inzestrate cu aceasta abilitate extraordinara. Insa ce faci atunci cand ai foarte mare nevoie de ea intr-o lume precum cea a videochatului unde ea este esentiala, dar tie ti se pare ca iti lipseste?

In primul rand, trebuie sa iti dai seama daca esti o persoana convingatoare, totul plecand de la increderea pe care o ai in tine insati. Partea cea mai buna in a fi model de videochat e ca te poate ajuta foarte mult in dezvoltarea personalasi in imbunatatirea relatiei pe care tu o ai cu tine.

1.1. Persuasiunea – cum iti poti da seama daca esti o persoana convingatoare 

Inainte de a da diverse exemple de persuasiune, mai intai trebuie sa iti dai seama daca tu esti o persoana convingatoare sau nu. Aceste ,,semne’’ iti pot arata daca esti o astfel de persoana:

  • popularitatea poate fi un indiciu destul de bun al unei persoane persuasive;
  • increderea in sine este si ea un semn al unei puteri de convingere destul de mari;
  • capacitatea de a interactiona foarte usor cu persoane necunoscute este o trasatura distinctiva a unei persoanlitati bine conturate cu putere de persuasiune.

Atunci cand ti se pare ca aceste trasaturi te descriu foarte putin sau deloc, optimismul poate fi arma ta de persuasiune. Astfel, toate cele de mai sus se pot compensa printr-o atitudine deschisa, iar lumea videochatului poate fi cea care sa te ajute sa iti explorezi aceasta latura.

Exista diverse tehnici prin care sa iti scoti la iveala persuasiunea, iar comunicarea este una dintre cele mai importante. Aceasta poate fi exploatata cel mai bine atunci cand faci videochat, iar imaginatia iti poate fi unul dintre cei mai buni prieteni in acest sens.

Adeseori, despre persuasiune se spune ca este acelasi lucru cu manipularea, insa exista cateva diferente intre cei doi termeni, al doilea avand uneori conotatii mai putin pozitive.

 1.2. Exemple de persuasiune 

Exista destul de multe exemple de persuasiune, insa cele mai bune sunt cele mai simple, iar dintre acestea, recomandat este sa le alegi pe cele care simti ca se potrivesc personalitatii tale.

Iata si cateva dintre cele mai simplu de utilizat tehnici de persuasiune prin comunicare:

  • evitarea cuvantului ,,nu’’ si folosirea unui limbaj pozitiv de fiecare data cand poti;
  • folosirea unor cuvinte care sa indemne la actiune si care sa ii convinga pe ceilalti sa aiba incredere in tine;
  • folosirea unor cuvinte care plac celui cu care vorbesti in functie de reactiile acestuia.

Atunci cand ii spui unei persoane ceea ce astepti de la ea este o metoda de persuasiune destul de buna, mai ales pentru un model de videochat care, astfel, da dovada de determinare.

De asemenea, atunci cand arati ca iti pasa si ca esti interesata de ceea ce iti spune cel cu care vorbesti pari o persoana empatica si cu care se poate rezona.

Persuasiunea este adeseori folosita in relatiile publice, de aceea, atunci cand poti urmari diverse discursuri din aceasta sfera poti gasi ceva nou din care sa inveti.

Atunci cand vine vorba despre persuasiune si invatare, aceasta este o arta care este in continua perfectionare si pentru care poti folosi orice conversatie cu scopul de a o exersa.

Despre persuasiune se spune adeseori ca nu se poate invata, insa, adevarul este undeva la mijloc, aceasta fiind o abilitate pe care o poti exersa pana in momentul in care o stapanesti, iar lumea videochatului iti ofera acces la resurse nelimitate. Mai mult decat atat, ceea ce folosesti aici poate fi aplicat cu succes si in viata ta de zi cu zi.

1.3. Persuasiunea si manipularea si intrepatrunderea acestora 

Este adevarat ca de multe ori persuasiunea si manipularea se intrepatrund, fiind nevoie de amandoua pentru a exercita o putere de convingere mai mare, insa nu sunt unul si acelasi lucru.

A fi persuasiv, daca te iei dupa definitia data de DEX, inseamna sa stapanesti foarte bine arta convingerii, insa manipularea este definita ca o actiune de manevrare si influentare a unei mase mai mari de persoane prin diverse mijloace, asadar, diferentele dintre cele doua sunt destul de importante, mai ales ca adeseori, aceasta din urma este privit ca ceva negativ.

Atunci cand compari persuasiunea cu manipularea in lumea videochatului, devine destul de usor de inteles de ce cea de-a doua nu isi are locul aici, mai ales cand te poti folosi de prima pentru a-ti atinge telurile.

Intre persuasiune si manipulare exsita si cateva asemanari, printre care dorinta de a atinge un obiectiv prin folosirea unor mijloace de convingere. Diferenta majora intervine in ,,uneltele’’ pe care le vei utiliza pentru a-ti atinge scopul.

Dorinta de a atinge anumite teluri atunci cand lucrezi in domeniul videochatului poate fi una dintre cele mai puternice arme de care te poti folosi pentru a-ti cultiva diverse tehnici de persuasiune.

2. Cultivarea persuasiunii si ce presupune aceasta

Increderea in tine insati este unul dintre cele mai bune mijloace de a-ti cultiva persuasiunea, insa exista si alte cai prin care poti face acest lucru, unele fiind chiar destul de simple. Printre acestea se numara:

  • citirea unor carti care sa te ajute sa intelegi exact ce inseamna persuasiunea;
  • comunicarea cu persoane convingatoare si cu putere mare de convingere;
  • in aceasta era a comunicarii pe internet, poti urmari diverse persoane care tin seminarii pe aceasta tema.

Cartile si seminariile, precum si urmarirea persoanelor publice sunt, insa, cateva mijloace ,,artificiale’’ atunci cand doresti sa descoperi diverse strategii de persuasiune, adeseori, cele mai potrivite fiind cele care te pun in situatia de a te descurca singura.

Atunci cand lucrezi in videochat, insa, ai un mare atuu. Acela ca vei avea la dispozitie traineri care sa iti explice si care sa te ajute sa iti creezi propriile tehnici de persuasiune si manipulare, daca si tu consideri ca ai nevoie de cea de-a doua. Pe langa acestea, mai sunt si alte aspecte care te pot ajuta sa devii dezinvolta si sa te transformi intr-o persoana deschisa si convingatoare.

Indiferent de felul in care alegi sa iti cultivi persuasiunea, exista mai multe tehnici care iti pot veni in ajutor atunci cand simti ca ai nevoie.

 2.1. Tehnici de persuasiune 

Exista mai multe feluri in care iti poti consolida puterea de persuasiune, insa abia atunci cand vei incerca sa adopti una sau mai multe dintre aceste tehnici poti descoperi care ti se potriveste si care nu.

Este foarte important sa alegi felul in care doresti sa integrezi o anumita tehnica de persuasiune in felul tau de a fi, dar, mai ales, conteaza modul in care aceasta se potriveste personalitatii tale.

Din fericire, exista cateva tehnici destul de simple de care te poti folosi pentru a capata increderea in tine de care crezi ca ai nevoie. Astfel:

  • este bine sa stii exact care este pozitia pe care o ai in raport cu persoana sau persoanele cu care stai de vorba pentru a fi relaxata;
  • adoptarea unei atitudini pozitive, zambetul, precum si limbjaul corpului pot fi folosite in persuasiune;
  • emotiile te pot ajuta si ele sa iti descoperi latura sensibila cu care multe persoane rezoneaza;
  • atunci cand cunosti foarte bine un domeniu, acele cunostinte te pot ajuta sa fii dezinvolta si sa duci o discutie in directia pe care o doresti.

Persuasiunea se bazeaza, in primul rand, pe interactiunea umana, aceasta fiind cea mai sigura modalitate de a o exploata si dezvolta. La inceput, este recomandat sa incerci discutii simple cu persoane pe care le cunosti foarte bine si in care ai incredere. Astfel, energia pozitiva a acestora poate deveni ,,contagioasa’’, dandu-ti posibilitatea sa te simti in largul tau.

Aceasta este una dintre cele mai bune tehnici prin care vei putea stapani atat persuasiunea, cat si manipularea destul de rapid.

In lumea videochatului, insa, mai exista un mic secret de care te poti folosi, si anume indrazneala. Aceasta poate fi arma ta secreta atunci cand doresti sa reusesti tot ce ti-ai propus. Tot ea este si una dintre cele mai bune metode de a-ti dezvolta influenta si persuasiunea.

 2.2. Cum poti folosi persuasiunea in lumea videochatului 

Fara indoiala ca videochatul este unul dintre locurile de munca in care persuasiunea poate aduce cele multe beneficii, de aceea este foarte important sa investesti in dezvoltarea acesteia.

Influenta si persuasiunea pot face diferenta intre un model de videochat care castiga foarte bine si unul care castiga la fel ca la orice job. Pentru prima varianta, sa fii indrazneata, pozitiva si empatica tot timpul poate fi una dintre cele mai bune retete ale succesului, fara a mai mentiona faptul ca o astfel de atitudine te va ajuta si in viata de zi cu zi si chiar si atunci cand trebuie sa depasesti diverse obstacole sociale.

Impreuna cu influenta si manipularea, alte doua trasaturi care te pot ajuta, persuasiunea nu este greu de cultivat si nici de folosit atunci cand ai in spate o agentie de videochat profesionista care te poate sustine din foarte multe puncte de vedere, printre care se numara training-urile profesioniste, machiajul impecabil si chair crearea unor decoruri care sa te ajute sa te relaxezi si sa fii tu insati.

Atunci cand vine vorba despre definitia clasica a persuasiunii din DEX, aceasta nu se aplica intocmai in videochat datorita faptului ca aici vei intra in contact cu persoane din diverse medii carora trebuie sa te adaptezi individual, aici intrand in rol puterea ta de manipulare si influenta. Ceea ce este foarte important, insa, este ca de fiecare data sa te simti bine si sa alegi tehnicile care ti se potrivesc.

Puterea de persuasiune este, cu siguranta, una dintre cele mai importante atuuri atunci cand lucrezi in domeniul videochatului. Din fericire exista cateva tehnici destul de simple care te pot ajuta sa dezvolti arta convingerii atunci cand simti ca ai neovie de mai multa incredere in tine insati.

Ce inseamna persuasiunea si cum poate ea fi folosita atunci cand faci videochat? Aceasta una dintre armele care te pot ajuta sa fii un model de succes, dar mai ales o femeie sigura pe ea si care stie foarte bine ce isi doreste. Te poti folosi de aceasta putere de convingere pentru a-ti creste veniturile, dar si pentru a capata o incredere mai mai mare in tine insati. Daca esti in punctul in care crezi ca nu esti suficient de convigatoare, printr-o atidudine deschisa, pozitiva si prin empatie, iti poti cultiva aceasta trasatura.

 

In concluzie, nu este greu sa iti dezvolti persuasiunea atunci cand esti model de videochat, mai ales ca lumea in care lucrezi este creata in asa fel incat sa te ajute sa iti cresti stima de sine si sa devii o persoana deschisa si cu o putere mare de convingere, influenta si manipulare.

 

Exit mobile version