Motivatia – Ghid Complex

Scris de miruna

Categorii:

Motivatia – Ghid Complex, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=4)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Exista momente in care poti fi foarte usor motivata sa faci anumite lucruri, mai ales daca esti incantata si entuziasmata. Alteori, este aproape imposibil sa iti dai seama ce te motiveaza si ramai blocata intr-o bucla a procrastinarii.

Daca iti doresti sa nu mai fii delasatoare si sa reusesti sa obtii cat mai usor lucrurile pe care ti le doresti, totul tine doar de tine. Fie ca este vorba despre jobul ideal, fie despre cum sa castigi mai multi bani sau pur si simplu de anumite activitati pe care le desfasori zilnic, ai nevoie de motivatie si de incredere in tine.

Afla de la KendraStudio cele mai interesante informatii despre motivatie citind ranndurile de mai jos.

1. Ce este motivatia si cum functioneaza

Specialistii definesc motivatia ca dorinta de a face anumite lucruri, de a realiza ceva. Conform teoriilor enuntate de psihologi, aceasta reprezinta un set de forte psihice care te indruma pe tine sa iei masuri si sa faci ceva. Acest sentiment este unul complex, care te ajuta sa nu fii constant dezamagita si care te indruma sa preiei initiativa atunci cand lucrurile nu merg bine. Cu alte cuvinte, este mai usor sa te schimbi, decat sa ramai la fel.

De exemplu, este mai usor ca la sala sa te ridici si sa incerci sa faci anumite exercitii, decat sa stai jos si sa te uiti la altii facand ceea ce iti doresti si tu sa faci. Fiecare alegere are un pret, dar, atunci cand esti motivata, este mai usor sa te confrunti cu o actiune decat sa suporti durerea de a ramane la fel.

Potrivit psihologiei, exista mai multe tipuri si forme ale motivatiei. Astfel, aceasta poate fi intrinseca (atunci cand determinarea vine din interiorul persoanei, fiind de natura afectiva sau cognitiva) si extrinseca (atunci cand stimulii care declanseaza dorinta de a realiza un anumit lucru sunt exteriori). Aceasta din urma poate fi pozitiva, bazata pe recompense, sau negativa, bazata pe pedepse.

De asemenea, in functie de scopul pe care vrei sa il atingi, motivatia poate fi de natura profesionala, financiara sau directionata in general catre performanta. De aceea, principala functie a acesteia este sustinerea unui efort constant pentru indeplinirea unui obiectiv.

Cateodata mintea ta trece printr-un moment dificil. Un exemplu bun poate fi ca, dupa saptamani de procrastinare, ajungi in fata unui deadline si realizezi ca e mult mai dureros si obositor sa nu faci treaba si o amani decat sa o faci pur si simplu.

De multe ori poate fi dificil sa iesi din aceasta pasa, insa nu trebuie sa te descurajezi. Multe persoane trec prin aceasta perioada si se pierd in momente de acest fel, fiindu-le dificil sa le depaseasca si sa isi gaseasca factorii motivationali potriviti. De cele mai ulte ori, acest lucru se intampla atunci cand nu iti mai place sa faci un anumit lucru si iti este dificil sa iti gasesti din nou dorinta sa continui.

Un lucru care te-ar putea scapa de astfel de probleme poate fi alegerea unei meserii pentru femei pe gustul tau, care sa te stimuleze constant, nu doar din punctul de vedere al salariului primit, desi acesta este esential. Motivatia candidatului atunci cand aplica la un nou job este adesea insotita de un mare entuziasm, ceea ce contribuie la reusita profesionala.

De exemplu, ca model de videochat, beneficiezi intotdeauna de avantaje care te ajuta sa depasesti singura momentele dificile. Salariul atractiv reuseste sa te tina departe de procrastinare, fiind intotdeauna un factor esential in motivatia angajatilor. Pe langa acest aspect, ai parte de un mediu profesional care te ajuta sa te dezvolti si de o multime de alte beneficii.

Daca iti doresti sa iti regasesti motivatia, Kendrastudio iti recomanda sa alegi un mediu de calitate, in care sa iti desfasori activitatea alaturi de oameni care te ajuta sa devii cea mai buna versiune a ta.

 

2. Cum sa te motivezi si sa preiei initiativa

Multe persoane intampina dificultati in a-si gasi motivatia pentru a realiza anumite lucruri pe care si le doresc deoarece pierd prea mult timp si energie cu aspecte neesentiale. Daca vrei sa iti ie mai usor si sa reusesti sa faci ceea ce iti propui, atunci ai nevoie de cativa pasi care sa te indrume in directia corecta. Sunt anumite lucruri de care trebuie sa tii cont si in felul acesta vei reusi mult mai usor sa identifici ce te motiveaza cu adevarat in viata.

 

Programeaza-ti momentul in care sa te motivezi

Daca intotdeauna te vei intreba cand vei face din nou acel lucru pe care ti-l doresti, atunci vei pierde multa energie concentrandu-te pe acest aspect, nereusind sa realizezi actiunea in sine. Sa iti faci un program pentru tine, pe care sa il si respecti, poate parea un lucru simplu, insa nu multe persoane reusesc sa se tina de el.

Totusi, disciplina te ajuta pe tine sa iei decizii mult mai usor si sa iti imbunatatesti aceasta abilitate, mai ales atunci cand alegi un moment si un loc concrect pentru activitatile propuse. Nu mai astepta ca ideile motivationale sa te loveasca brusc si fa-ti un program pentru obiceiurile si hobby-urile tale, insa nu te suprasolicita.

Profesionistii isi fac un program si il respecta, amatorii asteapta pana cand se simt inspirati si motivati. Daca iti doresti sa fii si tu profesionista, atunci Kendra iti recomanda sa incerci sa iti indeplinesti orice dorinta, motivandu-te cat de mult posibil.

 

Cum sa te motivezi simplu si usor

Probabil te intrebi cum reusesc femeile puternice din toata lumea sa se motiveze singure. Vei fi surprinsa sa aflii ca ele de fapt nu folosesc un program pe care sa il respecte, ci au ritualuri intregi pentru acest lucru, pe care le transforma intr-o adevarata arta a motivarii. Fie ca se duc in anumite locuri care le inspira, fie ca fac diverse activitati care sa le motiveze, aplica metode mult mai ample decat un program obisnuit.

Munca lor nu depinde in totalitate de motivatie si de inspiratie, insa urmeaza o rutina care ajuta la dezvoltarea personala si la mentinerea pe linia de plutire. Daca iti doresti sa ai si tu un ritual sau o rutina pentru a fi mai motivata, iata cateva exemple care te pot ajuta:

  • Fa sport în mod constant: Sportul este important si te ajuta sa ai un corp perfect, cu care sa te mandresti. Poti incepe prin a folosi aceeasi incalzire in fiecare zi atunci cand te duci la sala sau cand faci exercitii acasa. Este posibil sa nu ti se para un aspect foarte relevant, insa este un start.
  • Starneste-ti creativitatea: Urmeaza un ritual creativ inainte de a incepe sa iti desfasori activitatea. Alege ceva care te inspira, potrivit pentru personalitatea ta.
  • Incepe fiecare zi la fel: Daca vrei sa ai zile mai bune si mai putin stresante, fa-ti un ritual de dimineata care sa te relaxeze. Poti avea cinci minute dupa ce te trezesti in care meditezi.
  • Incearca sa ai un somn mai bun: Urmeaza o rutina inainte de somn, care sa te ajute sa adormi mai usor si sa fii mai relaxata.

 

Puterea unui ritual sau a unei rutine este ca iti ofera stabilitate si previzibilitate pe termen lung si te ajuta sa ramai conectata la lucrurile importante. Cheia este sa renunti la ideea de a lua o decizie. De exemplu, „Ce ar trebui sa fac prima data?”, „Cand ar trebui sa fac acest lucru?”, „Cum ar trebui sa fac?” sunt intrebari care te pot bloca. Multe persoane nu reusesc niciodata sa faca o miscare deoarece nu se pot decide cand sa inceapa si cum sa faca acel lucru.

Cum sa transformi motivatia intr-un obicei

Exista doi pasi simpli care te vor ajuta sa construiesti ritualuri mai bune si sa iti transformi motivatia intr-un obicei.

Pasul 1: Primul lucru pe care il poti face este sa construiesti alte mici obiceiuri. De exemplu, daca trebuie sa muncesti, inainte de a incepe lucrul, adu-ti un pahar cu apa langa tine sau gaseste orice alta astfel de activitate care sa nu iti ia mult timp. Sunt lucruri atat de usoare, incat nu le poti refuza.

Cel mai important lucru atunci cand ai ceva de facut este startul. Daca nu reusesti sa te motivezi la inceput, atunci iti poate fi mai usor daca incepi cu o actiune mult mai la indemana.

Pasul 2: Trebuie sa urmaresti aceeasi rutina tot timpul, fara sa te abati de la drum. Acesta este scopul micilor obiceiuri usoare – sa creeze un cadru care faciliteaza indeplinirea sarcinilor principale.

Incepe-ti rutina cu un lucru simplu, fa ceea ce trebuie sa faci si la final recompenseaza-te pentru asta. Ofera-ti un mic premiu pentru fiecare task indeplinit. Acest lucru te va mentine motivata mai mult timp. Poate fi orice – fie ca este o gustare, fie o plimbare sau un serial la care sa te uiti, te vei simti mult mai bine dupa finalizarea sarcinilor. 

3. Cum sa ramai motivata pentru o perioada indelungata

Daca ai reusit sa iti faci un program pe care sa il respecti, mai este un alt punct la care probabil te-ai gandit deja. Cum sa ramai motivata pentru o perioada mai lunga de timp? Acest lucru poate fi dificil de realizat, insa nu trebuie sa te descurajezi. Trebuie sa incerci orice metoda crezi ca te-ar putea ajuta. Cu putin efort si dorinta din partea ta, cu siguranta vei reusi sa faci exact ceea ce ti-ai propus.

De exemplu, daca iti doresti sa fii model de videochat, insa te confrunti cu lipsa motivatie, este recomandat sa nu mai stai pe ganduri si sa aplici imediat. In astfel de situatii, cel mai usor reusesti sa te motivezi cu ajutorul salariului si al multiplelor avantaje. Ca sa ramai determinata pentru o perioada mai lunga, ai nevoie si de ajutorul celor apropiati, nu doar de-al tau. Un studio de videochat de calitate reuseste sa te stimuleze constant, astfel usurandu-ti tie munca.

Daca vrei sa reusesti sa te motivezi constant, atunci gandeste-te la toate lucrurile pozitive pe care le poti obtine daca finalizezi cu succes taskurile pe care le ai. In felul acesta, vei realiza mai usor cat de importante sunt acestea pentru tine si cat de mult te ajuta sa evoluezi. Construirea unei rutine este eficienta si te ajuta sa te organizezi, insa si gandirea ta si felul in care privesti lucrurile au un rol important in intregul proces.

 

Motivatia poate parea un lucru destul de dificil de recuperat atunci cand deja este pierdut, insa ai nevoie doar de cativa pasi pe care sa ii urmezi pentru a redeveni interesata de un anumit lucru sau activitate. Anumite taskuri sunt esentiale si trebuiesc realizate, mai ales atunci cand rezultatul final are un impact important asupra vietii tale, asa ca nu te lasa prada procrastinarii.

Incearca sa scapi de gandurile negative si sa privesti intotdeauna partea plina a paharului. De fiecare data cand ai ceva de facut si nu iti mai place la fel de mult ca inainte, gandeste-te la principalele motive pentru care ai inceput activitatea respectiva. In felul acesta, iti vei aminti de ce trebuie sa faci acel lucru si iti va fi mai usor sa te mobilizezi.

 

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/

 

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!