Santajul emotional in videochat: Cum iti atingi scopurile fara a apela la tehnici daunatoare

Scris de Monica

Categorii:

De multe ori, videochatul este asociat cu castigul rapid de bani, iar pentru acest lucru modelele sunt dispuse sa recurga la tot felul de tehnici care sa le ajute sa castige mai bine si mai repede. Santajul emotional poate fi una dintre metodele la care te-ai putea gandi sa apelezi pentru a-ti mari veniturile, insa echilibrul si moderatia este cea mai buna cale prin care iti poti atinge scopurile. De aceea, atunci cand alegi sa intri in acest domeniu, sa lucrezi cu un studio profesionist care sa te invete cum poti obtine ceea ce iti doresti fara a apela la manipulari care nu vor face altceva decat iti dauneze cariera este cea mai sigura cale spre succes.

Ca si in alte sectoare de activitate unde se pot folosi diverse tehnici de manipulare, nu neaparat emotionala, si in videochat exista anumite lucruri pe care le poti face pentru a atrage mai multa audienta, insa, este bine sa stii ca in locul santajului, sa te faci placuta, sa stii sa comunici eficient si sa te folosesti de alte avantaje pe care le ai va duce la un drum mult mai drept catre succes.

In acest articol, poti afla mai multe despre santajul emotional la locul de munca, tehnicile specifice acestuia, precum si cum iti poti atinge scopurile intr-un mod echilibrat, astfel incat sa obtii tot ce iti doresti fara compromisuri.

Santajul emotional in videochat: Cum iti atingi scopurile fara a apela la tehnici daunatoare, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
  0 => 
    array (size=4)
      'url_meniu' => string '' (length=0)
      'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
      'sectiuni' => 
        array (size=6)
          0 => 
            array (size=4)
              ...
          1 => 
            array (size=4)
              ...
          2 => 
            array (size=4)
              ...
          3 => 
            array (size=4)
              ...
          4 => 
            array (size=4)
              ...
          5 => 
            array (size=4)
              ...
      'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '0' (length=1)

1. Santajul emotional: Ce este si care sunt semnele sale?

Santajul emotional isi are definitia in psihologie si se refera la diverse constrangeri exercitate de catre o persoana asupra alteia sau chiar a mai multor oameni cu scopul de a obtine diverse bunuri sau foloase. Pentru ca manipularea are loc la nivel sentimental, exploatarea este, de obicei, intensa, astfel incat cel care pune presiune este destul de insistent putand duce la lipsa de incredere si chiar indepartare a celui manipulat.

Chiar daca manipulatorul are impresia ca va ramane nedescoperit, acest lucru se intampla foarte rar spre deloc, ducand la pierderi destul de importante pentru persoana care se foloseste de santaj emotional pentru a obtine diverse lucruri.

Santajul sentimental poate aparea:

  • in relatii amoroase si intre prieteni;
  • in casnicii;
  • la locul de munca.

Despre santajul emotional la munca se poate vorbi in mai multe domenii, chiar si in cel al videochatului. Insa astfel de tehnici manipulatoare nu sunt incurajate de studiouri, existand traininguri si sesiuni de pregatire prin care modelele sunt invatate sa se foloseasca de alte atuuri pe care le au sau pe care si le pot cultiva pentru a obtine mai multi bani sau pentru a-si consolida cariera.

Exista diverse exemple de santaj emotional, multe dintre ele nefiind recomandate in nicio situatie. Iar pentru a evita neplacerile, fiecare relatie trebuie evaluata separat si in cazul fiecareia fiind mai bine sa fie gasite alte alternative. In videochat, acest ultim lucru este posibil prin explorarea altor optiuni specifice acestei industrii.

1.1. Santajul emotional si exemple ale acestuia

Exista mai multe exemple de santaj emotional manipulator, multe fiind folosite in relatii interpersonale. De la manipulari simple care au la baza miniciuni, la unele mai complexe prin care se creeaza adevarate scheme prin care se obtin foloase valoroase, aceste tehnici pot deveni nocive destul de repede.

In lumea videochatului, cele mai frecvente exemple de santaj emotional sunt:

  • complimentele facute in mod excesiv cu scopul de obtine bani mai multi;
  • manipularea sentimentelor facuta in acelasi scop;
  • folosirea unor cuvinte care sa induca lipsa de incredere ca un membru nu va face ce i s-a cerut;
  • supararea excesiva atunci cand reactia obtiunta nu este cea dorita;
  • amenintarea dezvaluirii anumitor secrete, mai ales de natura intima.

In timp ce complimentele pot fi folosite in interactiunea cu un membru, multi barbati fiind mai timizi si dorind sa se stie doriti, ca model trebuie sa stii sa faci diferenta intre inducerea unei stari de bine de pe urma careia poti beneficia in mod pozitiv, atunci cand cel cu care interactionezi decide singur sa te rasplateasca, la polul opus se afla manifestarea supararilor si a amenintarilor daca nu obtii ceea ce vrei.

De asemenea, manipularea sentimentelor poate avea loc in conditiile in care faci role play si doresti sa iti faci interlocutorul sa creada ceea ce ii spui. Si in acest caz, insa, echilibrul si pastrarea simtului realitatii, astfel incat sa stii ca ceea ce ai facut este valabil doar in acel moment si sa nu incerci sa obtii mai mult decat ceea ce membrul tau doreste sa iti ofere devine foarte important.

Ca model online, scopul tau este sa iti creezi o baza de fani, daca doresti, care sa intre sa vorbeasca cu tine  si cu care sa interactionezi pe termen lung. In acelasi timp, se poate ca studioul de videochat cu care lucrezi sa aiba anumite reguli legate de felul in care iti tratezi membrii.

Ce inseamna santaj emotional? Presupune folosirea uneia sau multor tehnici de manipulare, astfel incat un om sa obtina foloase de orice fel de pe urma altuia.

1.2. Tehnici de manipulare emotionala

Santajul emotional in psihologie presupune modificarea starii emotionale a unei persoane, cu scopul de a obtine un consimtamant pentru una sau mai multe actiuni din care cel manipulat nu obtine niciun beneficiu.  

In acest scop, se pot folosi diverse tehnici, iar pintre cel mai des intalnite semne ale santajului emotional sunt:

  • devierea conversatiei dintr-un lucru in altul;
  • folosirea de diverse teorii bazate pe lucruri lipsite de substanta;
  • proiectia mintala prin care manipulatorul evita sa isi asume responsabilitatea pasandu-i o celui manipulat;
  • strategia omului de paie prin care parerile celui manipulat sunt luate in deradere si sunt reduse la minimum;
  • conditionarea si controlul excesive;
  • triangulatia – o metoda prin care cel manipulat este comparat cu una sau mai multe persoane, de obicei mai bune.

Asadar, plaja tehnicilor de manipulare emotionala este destul de larga, iar ca model de videochat poti observa cum toate cele prezentate mai sunt te pot face sa iti priezi credibilitatea in momentul in care esti descoperita. De aceea, recomandarea generala este sa nu recurgi la santaj emotional pentru a obtine mai multi bani sau obiecte pe care ti le doresti.

Ca si la alte locuri de munca, si in videochat onestitatea poate fi rasplatita mult mai bine, mai ales ca in cadrul studioului poti obtine si diverse bonusuri.

2. Santajul emotional la locul de munca atunci cand lucrezi in videochat

Santajul sentimental la locul de munca nu este ceva neobisnuit, acesta aparand din dorinta angajatilor de promovare, de recunoastere a unor merite pe drept sau pe nedrept sau chiar de a obtine o marire salariala. In videochat, insa, lucrurile sunt putin diferite, deoarece aici lucrezi direct cu oameni pe care nu ii cunosti si pe care ii poti indeparta destul de usor daca folosesti tehnicile prezentate mai sus.

Ce este santajul emotional folosit la munca si de ce apeleaza anumite persoane la el? Este manipularea prin care se incearca obtinerea unor foloase sau beneficii. Ea poate fi folosita atat de barbati, cat si de femei, fiecare urmarind un anumit scop. Insa, exista si oameni care se simt nesiguri pe ei si care cred ca nu isi pot atinge obiectivele fara un ajutor extern care vine, de obicei, de la superiori sau de la colegi. Aceste tehnici se pot intoarce oricand importiva celui sau celei care le utilizeaza, deoarece nicio minciuna nu poate fi sustinuta la nesfarsit.

Atunci cand esti model de videochat, insa, trebuie sa acorzi atentie unui alt aspect care in alte domenii nu se regaseste: atunci cand esti online cu un membru iti vei contura un personaj care este la dispozitia interlocutorului, astfel ca deja vei renunta la o parte foarte mica din tine spre a-i face pe plac. De asemenea, complimentele pe care le faci si felul in care vorbesti si te comporti sunt si ele tehnici de santaj sentimental pe care le folosesti involuntar, insa sa depasesti aceasta linie iti poate aduce un deserviciu ca in cazul oricarei exagerari.

Un model de videochat are destul de multe calitati, iar una dintre cele mai importante este autenticitatea si convingerea cu care isi joaca rolul. In acest fel se face separarea intre femeia din spatele si cea din fata ecranului.

2.1. Santajul emotional manipulator si de ce nu este bine sa il folosesti

Se poate sa fi auzit ca nu este bine sa te joci cu sentimentele cuiva deoarece il poti rani, aceasta fiind chiar una dintre modurile de a defini santajul emotional.

Ca model de videochat trebuie sa fii constienta de puterea pe care o ai asupra membrilor tai, dar pe care este bine sa o folosesti cu precautie, mai ales cand doresti sa fii apreciata si sa iti pastrezi baza de fani asa cum ti-ai construit-o, mai ales ca probabil ai muncit destul de mult la fidelizarea celor cu care petreci uneori foarte mult timp online.

Santajul emotional manipulator nu face cinste nimanui, indiferent ca este vorba despre relatii personale, de munca sau chiar online, cum este cazul videochatului. Tehnicile folosite te pot face sa nu te mai recunosti, sa adopti comportamente toxice pana si cu familia si pot contribui chiar la sfarsitul carierei tale mai repede decat te-ai astepta.

In afara acestor lucruri, ca model ai foarte multe arme la dispozitie pe care le poti folosi pentru a te pune in valoare si crea atmosfera placuta pe care o cauta orice membru.

2.2. Santajul sentimental – cu ce il poti inlocui

In comparatie cu alte locuri de munca, in videochat ai foarte multe trucuri la care poti apela pentru a te simti satisfacuta din punct de vedere material atunci cand doresti sa castigi mai mult. Printre acestea pot fi si urmatoarele:

  • schimbarea garderobei si a decorului camerei astfel incat sa vii tot timpul cu noutati;
  • crearea de noi personaje mulate pe placerile si gusturile audientei tale;
  • pregatirea de show-uri personale pentru cei care doresc;
  • pregatirea de mici surprize pentru cei mai fideli membri pe care ii cunosti foarte bine.

Asadar, cu putin efort poti obtine tot ceea ce iti doresti fara a cadea in latura negativa a personajului tau prin folosirea santajului emotional. Va fi foarte usor sa observi ca atunci cand esti dispusa sa oferi, vei primi la fel mult inapoi. Acesta este unul dintre secretele unui model de succes care nu doar ca are o cariera de invidiat, ci care castiga si foarte bine fara a se compromite.

Santajul emotional este de cele mai multe ori o tehnica la care apeleaza persoanele nesigure pe ele, dar ca model ai toate motivele pentru a fi sigura pe tine si persuasiva, astfel ca nu ai nevoie sa recurgi la astfel de manipulari pentru a obtine diverse lucruri sau chiar mai multi bani.

Totodata, sa alegi sa lucrezi cu un studio care iti poate pune la dispozitie mare parte din recuzita, care te poate sustine cu diverse cursuri personalizate in functie de preocuparile tale si de ceea ce doresti sa dezvolti reprezinta un mare ajutor nu doar pentru modelele incepatoare, ci si pentru cele experimentate care doresc sa evolueze. Santajul emotional nu este necesar atunci cand iti poti asigura un trai mai mult decat decent, ceea ce este cazul multor modele cu cariere de succes.

Uneori se intampla sa nu recunosti de prima data semnele de santaj emotional, insa la o evaluare mai atenta pe care o poti face de fiecare data cand simti ca ceva este in neregula, poti indrepta un comportament care te poate afecta chiar pe tine.

In concluzie, santajul emotional este manipularea unei persoane pentru a face anumite actiuni in folosul manipulatorului. In videochat, utilizarea unor astfel de tehnici nu este recomandata deoarece iti poate indeparta membrii fideli. In schimb, ai la dispozitie alte metode prin care ii poti atrage si care se vor intoarce la tine datorita autenticitatii pe care o emani. De asemenea, vei fi mult mai castigata atat din punct de vedere personal, cat si financiar, atunci cand alegi sa lucrezi cu studio care te poate ajuta sa te dezvolti, astfel incat sa nu recurgi la tehnici daunatoare.

Sursa foto: Pexels.com

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!