Scris de Monica
Categorii:
Cultura tatuajelor este un veritabil trend in secolul XXI, iar pentru o mare parte din oameni, desenele pe piele sunt demult un mod original de exprimare, de manifest sau de a iesi din tipar. Tatuajele au depasit conotatiile negative, nu mai sunt considerate un moft, iar pentru unii, au devenit un stil de viata.
Prin tatuaje, ne exprimam atasamentul fata de natura, familie, persoane dragi, animale, muzica sau super eroi. Pe de alta parte, aceasta arta este folosita ca forma de terapie emotionala, mijloc de autoexprimare, ca tipar de atitudine, modalitate de a depasi rigorile impuse de societate sau chiar ca semn de loialitate fata de o persoana, cult sau religie. Arta tatuajelor este atat de prezenta in societatea moderna, indiferent de categoria de varsta, incat industria tatuajelor se numara printre cele mai profitabile afaceri din America.
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65: array (size=1) 0 => array (size=4) 'url_meniu' => string '' (length=0) 'meniu_faq' => string 'NU' (length=2) 'sectiuni' => array (size=2) 0 => array (size=4) ... 1 => array (size=4) ... 'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '0' (length=1)
Fie ca vorbim despre imagini realiste, desene abstracte sau forme sugestive, tatuajele au atat rol ornamental, cat si incarcatura de semnificatii pentru cel care le poarta. Tatuajele sau piercing-urile dateaza de milenii intregi si au fost folosite de numeroase culturi si triburi. Mayanii isi perforau diferite parti ale trupului in semn de suprematie, iar polinezienii se tatuau din aceleasi considerente. Concluzia? Atat piercing-urile, cat si tatuajele au insotit oamenii mii de ani, fie din motive de natura estetica, fie pentru declararea statutului in comunitatea de care apartineau.
Stiai ca exista persoane care simt atractie fata de persoanele care poarta bijuterii sau au desene imprimate pe piele? Fenomenul in cauza poarta denumirea de stigmatofilie. Dar stigmatofilia nu vizeaza doar desenele si accesoriile aplicate pe/in piele. Oamenii se pot simti, de asemenea, atrasi si de cicatrici sau urme pe piele. Acest fenomen implica atractie sexuala exclusiv fata de persoanele care au aceste caracteristici. Comportamentul sexual la stigmatofili nu implica placerea provenita din contact fizic, ci din imaginea, ‘’materialul’’ care insoteste aceste intalniri sexuale. Asadar, fie ca ai pielea tatuata, fie ca ai anumite cicatrici din copilarie, acestea te pot ajuta sa devii un model de top in videochat!
Placerea pe care o resimte un stigmatofil poate fi de sorginte vizuala, valabila in cazul sesiunilor dintr-un studio de videochat (atractia fata de corpurile desenate, ‘’decorate’’ sau cu urme si cicatrici), de natura fizica (in unele cazuri, persoana simte placerea prin prisma durerii pe care o provoaca perforatiile in piele) sau poate avea explicatii mult mai profunde – uneori, stigmatofilii simt entuziasm datorita istoriei/semnificatiei din spatele tatuajului.
Cunoscute in limbaj comun drept „fetisuri”, parafiliile sunt atractii sexuale intense, comportamente sexuale constante, legate de persoane, parti corporale, lucruri, comportamente distructive fata de sine sau fata de altii si, in general, fantezii care depasesc ceea ce este considerat drept „norma”.
Cele mai des intalnite parafilii sunt sadismul (excitarea prin provocarea durerii fizice a altora), masochismul (entuziasm fata de durerea fizica sau emotionala a sinelui) si voyeurismul (atractie sexuala prin vizualizarea unui act sexual al altor persoane). Exista, insa, parafilii rar intalnite, dar care sunt recunoscute de psihologi. De exemplu, somnofilia (atractia sexuala fata de oamenii care dorm), mecanofilia (atractia fata de masini), acrotomofilia (atractia fata de persoane care au suferit amputari), hematolagnia (excitatie sexuala la vederea sangelui), agalmatofilia (entuziasmul sexual fata de statui, manechine sau persoane imobilizate), microfilia (atractie fata de persoane scunde), macrofilia (excitatia fata de persoane foarte inalte), sau parafilia numita stigmatofilie.
Dar care poate fi explicatia care sta in spatele entuziasmului erotic al unora fata de lucruri pe care media le-ar respinge? Studiile au dovedit de-a lungul vremii legatura dintre parafilii si dezvoltarea neuronala prenatala. Alte studii sustin ipoteza conform careia anumiti stimuli din copilarie pot genera atractii fizice ‘’iesite din comun’’, fapt care reiese din obiceiul copilului de a proiecta conotatii sexuale obiectelor sau anumitor contexte.
Dincolo de modul de exprimare a sinelui, tatuajele mai pot reprezenta atat terapie fizica (pentru cicatricile asociate traumatismelor), cat si terapie psihica prin insuflarea unui sentiment de incredere persoanei respective. Cum se intampla, de exemplu, in cazul persoanelor care acopera urmele unei operatii care s-a finalizat cu succes.
A devenit un trend real al vremurilor moderne ca femeile din intreaga lume sa isi mascheze cicatricile prin tatuaje interesante, care la nivel simbolic, semnifica hotararea lor de a depasi necazurile si de a continua sa traiasca din plin. Bineinteles, tatuajele pot fi doar o modalitate de a-ti exprima personalitatea puternica. Oricare ar fi cazul, acestea te pot ajuta sa iti fidelizezi membrii, in cazul in care ei sunt atrasi de felul in care arati. Dupa cum probabil stii deja, cu cat reusesti sa fidelizezi mai multi barbati, cu atat iti vor creste si veniturile din videochat.
Sursa foto: Shutterstock.com
Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!
afla detalii!