Competente personale care te pot ajuta cand vrei sa devii model online

Scris de miruna

Categorii:

Competente personale care te pot ajuta cand vrei sa devii model online, kendrastudio.ro, imagine 1
/var/www/vhosts/kendrastudio.ro/httpdocs/wp-content/themes/kendra/single.php:65:
array (size=1)
 0 => 
  array (size=4)
   'url_meniu' => string '' (length=0)
   'meniu_faq' => string 'NU' (length=2)
   'sectiuni' => 
    array (size=3)
     0 => 
      array (size=4)
       ...
     1 => 
      array (size=4)
       ...
     2 => 
      array (size=4)
       ...
   'pozitie_box_cu_meniu_in_dreapta' => string '1' (length=1)

Videochatul atrage din ce in ce mai multe femei, programul flexibil, precum si castigurile bune fiind printre cele mai importante beneficii. Daca iti doresti sa intri in aceasta lume in care iti poti realiza chiar tu anumite fantezii, este bine sa stii totusi ca in afara de ce iti ofera studioul, conteaza si cu ce vii tu.

Asa-numitele competente personale sunt printre cele mai importante skilluri de care ai nevoie pentru un inceput promitator. Nu trebuie sa iti faci griji ca nu ai suficiente sau ca nu esti destul de buna, deoarece toate acestea pot fi imbuntatatite cu ajutorul trainerilor. Mai mult, un studio de videochat serios va investi in educatia ta si cultivarea abilitatilor pe care doresti sa le stapanesti la cel mai inalt nivel.

Daca te gandesti la o cariera in videochat, dar nu stii de unde sa incepi si ce iti trebuie pentru a intra in aceasta lume, in acest articol vei gasi cateva informatii destul de utile despre competentele personale care te pot ajuta si exemple ale acestora, dar si cum sa iti dezvolti altele care sa te ajute sa iti atingi scopurile atat din viata privata, dar si ale carierei.

1. Competente personale - definitie

Probabil ca de fiecare data cand ai citit un anunt de angajare atat din videochat, precum si din alt domeniu te-ai lovit de o insiruire de cuvinte propuse drept competente personale. Ce sunt acestea insa? Ele reprezinta un set de caracteristici demonstrabile cu ajutorul carora iti poti face treaba in cel mai eficient mod la locul de munca. Pe scurt, acestea sunt toate skillurile care te vor ajuta sa iti duci la bun sfarsit ceea ce ai de facut la locul de munca.

De cele mai multe ori, atunci cand doresti sa aplici pentru un job, vei observa cum iti sunt cerute nu doar anumite competente personale, ci si unele abilitati. Pentru a face diferenta intre ele, este bine sa stii ca in timp ce competentele sunt cele pe care le inveti in mod natural, precum comunicarea, abilitatile sunt cele pe care le inveti cu un anumit scop, sau mai spus pentru a putea fi folosite in anumite situatii, precum lucrul cu computerul.

Pentru a putea face diferenta intre tine si alti candidati, competentele personale trebuie trecute in CV.

 1.1. Competentele personale din CV 

Indiferent de domeniul in care lucrezi, asadar, si in videochat vei trece printr-un proces de selectie. Acest lucru se face pentru a sti daca te potrivesti acestei lumi. Desi nu este necesar de fiecare data, cel mai simplu mod de a-ti prezenta competentele personale este cu ajutorul CV-lui. In cadrul lui le poti enumera atat pe acestea, dar poti adauga si abilitatile pe care le ai, urmand ca la interviu sa le detaliezi.

In ceea ce priveste competentele personale cel mai des prezentate in CV, iata cateva exemple:

 • comunicarea care presupune mai mult decat simpla vorbire;
 • organizarea si responsabilitatea;
 • flexibilitatea;
 • adaptabilitatea;
 • proactivitatea;
 • asertivitatea;
 • spiritul de echipa;
 • creativitatea.

Pe toate acestea le poti folosi atat la un job intr-o multinationala, dar si atunci cand doresti sa devii model de videochat. Cea mai importanta diferenta intrele ele consta in cum le pui in practica, iar aici este bine sa stii ca in cea de-a doua situatie, vei fi mult mai libera sa iti folosesti competentele decat in prima. Mai mult, in aceasta lume, acestea vor fi vazute ca niste calitati umane.

Pe langa competentele personale, in CV este bine sa iti treci si abilitatile. Astfel, printre cele mai cautate atunci cand doresti sa devii model de videochat, cele care te pot ajuta sa te dezvolti mai rapid sunt cunostintele de lucru cu computerul si camera de luat vederi, precum si sa stii cel putin o limba straina la nivel conversational. Bineinteles ca pentru acestea ti se vor face si training-uri daca ai nevoie, asadar nu este nevoie sa iti faci griji in cazul in care nivelul tau nu este cel mai inalt.

1.2. Competentele personale ale unui model online </h2>

Daca te-ai hotarat pentru o cariera in videochat, nu trebuie sa iti faci griji ca nu bifezi toate exemplele de competente personale prezentate mai sus, deoarece nu iti va cere nimeni sa le ai pe toate.

In acest domeniu, dorinta de invata si deschiderea catre noutati sunt competente cu care colegii tai pot lucra si in baza carora te pot ajuta sa devii un model de succes.

Cel mai simplu set de competente cu care te poti prezenta la un interviu in care sa cunosti echipa este format din comunicare si creativitate. Se poate spune ca acestea reprezinta chiar sufletul unei cariere de succes in videochat, iar de la ele le poti dezvolta pe restul.

Sa lucrezi ca model este diferit de ce inseamna un job normal de la 9 la 17, iar flexibilitatea si adaptabilitatea sunt doar doua dintre competentele pe care ti le poti insusi de indata ce ai inceput. Cu ajutorul lor iti poti stabili programul, iti poti organiza intreaga zi si te poti si rasfata atunci cand iti doresti acest lucru.

Cel mai simplu mod de a intelege ce inseamna competentele personale ale unui model este sa stii ca orice calitate a ta poate fi transformata intr-o abilitate pe care o poti folosi pentru a-ti face meseria. Acesta este si unul dintre avantajele cele mai importante atunci cand alegi sa pasesti pragul unui studio de videochat si optezi pentru o cariera de model.

In lumea videochatului, orice competenta este privita ca o calitate, iar cele pe care alegi sa le cultivi chiar tu sunt o investitie in dezvoltarea ta personala

 

2. Competentele ca parte a dezvoltarii personala

Competentele pe care le ai deja de cand esti copil sunt cele pe care le folosesti zi de zi, atunci cand interactionezi cu familia sau prietenii, dar si la serviciu cu colegii sau cu alte persoane. Asadar, acestea reprezinta o parte destul de importanta din felul in care te dezvolti si pe plan personal.

Ca parte a dezvoltarii personale, competentele te pot ajuta sa iti descoperi noi pasiuni care pot duce mai departe la gasirea unui nou loc de munca, de exemplu.

Cel mai cunoscut exemplu de competenta personala este cel al comunicarii. Desi cunosti foarte bine sa vorbesti si sa iti comunici ideile, precum si sa asculti pentru a intelege ce si ti se spune, exista mai multe tipuri de comunicare pe care le poti dezvolta in asa fel incat sa te ajute atat pe plan privat, cat si social.

Printre exemplele de competente de comunicare se numara:

 • public speaking-ul sau vorbitul in public;
 •  negocierea.

Odata invatate, acestea pot intra si in categoria abilitatilor, deoarece te-ai folosit de competenta de a comunica pentru a invata sa te adresezi in moduri speciale in functie de interlocutorii tai. 

2.1. Ce competente personale trebuie sa ai ca model online la inceput de drum 

Dupa cum apare si mai sus, printre competentele personale pe care le poti folosi ca exemple atunci cand alegi sa aplici pentru un job de model online se numara comunicarea. Aceasta este, probabil si cea mai importanta pentru a incepe.

De asemenea, daca stii ca ai anumite pasiuni care au dus la dezvoltarea unor anumite competente, le poti folosi si pe acestea. Un exemplu in acest sens este spiritul de echipa pe care poate l-ai cultivat legand prietenii de-a lungul timpului. Acesta nu doar ca te va ajuta sa te intelegi bine cu colegii, dar si cu membrii cu care stai de vorba si carora le poti oferi increderea de care au nevoie pentru a se descarca.

Ca model la inceput de drum nu ai nevoie de un set intreg de competente personale, acesta fiind unul dintre marile beneficii ale unei cariere in acest domeniu. Mai mult, se poate spune ca pe multe dintre ele le poti deprinde in studio prin practica si discutii cu colegele si trainerii care iti pot spune la ce ai de lucrat si cum te poti dezvolta in asa fel incat sa devii o femeie de succes.

Atunci cand incepi sa faci videochat poti considera ca ai destul de multe competente care te pot ajuta sa te desfasori, urmand ca pe parcurs sa le si sa te rafinezi in asa fel incat sa iti transformi calitatile native intr-o adevarata arta a seductiei, a prietenei, a empatiei si chiar a comunicarii, daca iti doresti.

Atunci cand alegi sa lucrezi cu un studio, iti dezvolti atat noi competente, cat si abilitati pe care doresti sa le aprofundezi, deoarece acesta este printre putinele locuri de munca in care se investeste in angajati.

 

 2.2. Competente personale pe care le poti dezvolta ca model 

Poti deprinde noi competente personale toata viata, iar ca model de videochat vei invata atat de multe din simpla interactiune cu persoane necunoscute incat poti fi uimita de cat de mult de te poti schimba.

Printre cele mai bune exemple de competente personale pe care le poti invata se numara comunicarea in alte limbi straine. Faptul ca ai acces la oameni din toata lumea, la idei si la culturi noi, te pot ajuta sa te dezvolti atat in lucrul cu membrii, cat si in discutiile simple pe care le ai cu prietenii sau familia.

Creativitatea este o alta competenta pe care o vei putea folosi si pe care o vei pune tot timpul la munca atunci cand esti model, ceea ce te va ajuta sa te dezvolti si sa vii cu idei noi tot timpul pentru a putea atrage si mentine atentia interlocutorilor tai.

Negocierea pentru a putea mentine suspansul este o alta trasatura pe care ti-o poti insusi pe masura ce capeti experienta si doresti sa castigi mai multi bani sau sa te indrepti spre alte ramuri ale videochatului. In acest sens, cel de tip freemium iti ofera posibilitatea sa fii mai independenta si sa ai mai mult control asupra castigurilor tale.

Daca iti faceai griji ca nu esti foarte flexibila si nu te poti adapta foarte usor noilor situatii sau neprevazutului, acestea sunt doua dintre competentele personale la care nu mai trebuie sa lucrezi inainte de angajare, deoarece le vei deprinde pe parcurs. Tot din aceasta categorie face parte si improvizatia, astfel incat daca ti se strica putin machiajul sau daca exista incidente minore in timpul programului, poti trece cu gratie si eleganta peste ele, fara sa le atragi atentia celor care te privesc.

Proactivitatea sau preluarea initiativei este o alta competenta personala cu care te vei obisnui odata ce incepi sa lucrezi ca model de videochat. Atunci cand te regasesti in situatia in care trebuie sa incurajezi pe cineva, fie membru, fie colega, aceste doua trasaturi te pot ajuta sa ajuti.

Daca te vei uita pe cerintele unui job normal, vei observa cum aceste competente personale se regasesc pe cele mai multe dintre ele. Atunci cand alegi sa devii model online, insa, le poti invata in mod natural prin interactiunea cu oamenii. Astfel, nu trebuie sa depui eforturi pentru a le deprinde in cadre formale in care apar ca obligatii, ci ca o placere a ta de a descoperi mai multe despre propria persoana si despre cum te poti dezvolta.

In concluzie, atunci cand alegi sa devii model de videochat nu trebuie sa treci foarte multe competente personale in CV, deoarece pe cele mai importante probabil ca le ai deja. Ceea ce poti face, in schimb, este sa le aprofundezi si sa le folosesti pentru a deprinde si altele. 

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

Programeaza un interviu azi si beneficiezi de oferta noastra limitata, salariu minim garantat de 5000 de lei!

afla detalii!